Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Arena'da Kritik Galibiyet
 Ara
23
 2013

Spor Toto Süper Lig’de lider Fenerbahçe’nin Karabük’te üç puan bıraktığı günün akşamında Galatasaray ve Trabzonspor karşı karşıya geldiler.

Mancini bu sefer takımı 4-3-1-2 dizilişiyle sahaya çıkardı. Sabri, Gökhan Zan, Semih ve Riera’dan oluşan defans dörtlüsünün önünde Yekta, onun sağında Melo, solunda ise Selçuk yer aldılar. Drogba ve Burak’tan oluşan forvet hattının arkasında Sneijder oynuyordu.

Bu diziliş, bir kişi dışında doğruydu. Melo ile Yekta’nın yerlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bence Melo defans dörtlüsünün önünde ortada, Yekta ise sağda oynamalıydı. Böylece Melo daha faydalı olabilirdi. Kaldı ki, sağda oynamasına rağmen yine de gecenin başarılı isimlerinden biriydi. Yekta da görevini iyi yaptı. Ama Melo’nun atakları kesen yönü ve ileride de tek pasla yarattığı gol pozisyonları düşünülürse tam randıman için bu ikilinin yerlerinin değiştirilmesi gerekiyordu. Gerçekten de Galatasaray bu maçta Melo’nun bitirici tek paslarını aradı.

Galatasaray ilk 30 dakika etkisizdi. Fakat 30.dakikadan sonra sahada daha farklı bir Galatasaray vardı. Sarı- kırmızılılar özellikle Sneijder’in taşıdığı toplarla ciddi tehlikeler yarattılar.

Galatasaray, aradığı golü ikinci yarıda buldu. Gol sevinci kısa sürmesine rağmen, beraberlik üzüntüsü de uzun sürmedi.

Galatasaray her hattıyla Trabzonspor’dan üstündü ve galibiyeti hak etti. Trabzonspor’da maçın adamının kaleci Onur olması da bu durumun bir göstergesi. Açık söylemek gerekirse Onur, Trabzonspor’u tarihi bir farktan kurtardı. Onur’dan sonra diğer başarılı isim defans oyuncusu Bosingwa idi.

Galatasaray’da da Muslera çok kritik bir anda Henrique’nin kafa vuruşunu kurtararak skora büyük katkı sağladı. Defansta Gökhan Zan, ilk yarıda iki ciddi hata yaptı.

Drogba’nın maçın başından sonuna kadar anlamsız bir şekilde sinirli olduğu maçta Galatasaray’da uzun zamandır gözükmeyen hırs ve mücadele nihayet sahadaydı. Böyle olunca da 30.dakikadan sonra oyun olarak insanı doyuran bir Galatasaray izledik. Umarım bundan sonraki maçlarda da bu iştah ve kazanma hırsı kaybolmaz.

Fırat Aydınus, UEFA tarafından bir kategori aşağı indirilmenin sıkıntısını yaşıyor. Fırat Aydınus, her iki takım adına da kart kullanma konusunda fakir davrandı. Fırat Aydınus iyi bir hakem. Ancak Türkiye’deki futbol ortamında ayakta kalmak kolay değil. Dilerim Fırat Aydınus kafasını tamamen boşaltır ve hak ettiği elit kategoriye yeniden çıkar.

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...