Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray’ın Deplasman Zafiyeti Sürüyor
 Mar
14
 2014

Galatasaray mutlaka kazanması gereken Karabük deplasmanında yine hüsrana uğradı. Sarı- kırmızılılar 0-0’lık beraberlik sonucunda şampiyonluk yolunda çok ağır bir yara aldılar.

Galatasaray iyi oynamadı. Buna rağmen ilk yarıda bir nebze hareket vardı. Sarı- kırmızılılar ilk yarıda iki, üç pozisyon buldular.

İkinci yarı ise yedi dakikalık uzatma dahil pozisyonsuz bitti.

Galatasaray deplasmanlarda verimli futbol oynayamıyor. Geçen haftaki Akhisar maçındaki takımın yerinde yeller esiyordu.

Akhisar maçından sonraki yazımda ’’ umarım Mancini kazanan kadroyu bozmaz ‘’ demiştim. Mancini, o kadrodan Eboue’yi kesmişti. Oysa sürekli yazdığım gibi bu takımdan kesilmeyecek oyuncuların başında Eboue geliyor. Eboue yoksa Galatasaray sağ kanadı etkili kullanamıyor.

Nitekim Galatasaray’ın Karabük karşısında ilk yarıdaki bütün topları sol kanattan geldi. Etkisiz olmasına rağmen Sneijder ve Telles sol kanattan toplar getirdiler. Fakat sağ kanat kullanılamadı. İkinci yarı ise iki kanat da ölüydü.

Zaten Galatasaray oyunu kanatlara yayamıyor. Oysa gol atmak için oyunu yayman, rakip defansı açman lazım. O nedenle Mancini ikinci yarıda taktiksel varyasyonlara gitmeliydi. Veysel, Yekta’nın yerine oyuna alınıp, Sabri öne geçirilip 4-4-2’ye geçilebilirdi. Ya da ikinci yarı Chedjou oyuna girdikten sonra 3-5-2’ye bile dönülebilirdi. Fakat Mancini yaklaşık 76.dakikadan sonra 4-2-1-3 dizilişine geçti.

88.dakikada ise nispeten de olsa bir ritim yakalanmıştı ki, Mancini, Drogba’yı çıkarıp Ceyhun’u oyuna aldı. Eğer bunu bir Türk teknik direktör yapsaydı işine son verirlerdi. Fakat Mancini yapınca işler değişiyor. Ancak kim yaparsa yapsın yanlış yanlıştır. Mancini de yanlış yaptı.

Mancini’nin bu kararları takıma zarar veriyor. Bu takımda kadroyu yazarken Muslera’dan sonra Eboue’yi yazacaksın, bu bir. Maç 0-0 iken ve 88.dakikada dalga geçer gibi Drogba’yı çıkarıp Ceyhun’u oyuna almayacaksın, iki. Deplasmanda sürekli puan kaybediyorsan farklı şeyler deneyeceksin, rakibe önde basacaksın, takımın coşkulu oynamasını sağlayacaksın, bu da üç.

Bu beraberliğin Galatasaray için ağır bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe Pazar akşamı farklı galip gelmesi kuvvetle muhtemel bir maça çıkacak ve fark büyük ihtimalle sekiz puan olacak. Galatasaray’ın bu deplasman performansıyla sekiz puan farkı kapatması mümkün değil.

Oysa fark ciddi bir şekilde inmişti. Fakat Galatasaray bu şansı iyi değerlendiremedi. Bundan sonrası için de umutlanmak çok mantıklı gelmiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...