
22
2015

Galatasaray, lig öncesi son prova niteliği taşıyan karşılaşmada Diyarbakır B.B. ile karşılaştı ve mücadeleden 2-0 yenik ayrıldı.
T.T. Arena’daki Ziraat Türkiye Kupası maçında İkinci Lig temsilcisi Diyarbakır B.B. karşısında alınan bu mağlubiyet Galatasaray’a ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kanımca maça yanlış bir kadro ile çıktı ve maç boyunca da hatalı işler yaptı.
Elbette sakatlıklar sarı- kırmızılıların belini büktü. Ancak, yine de stoperde Melo- Hakan Balta tercihi çok yanlıştı. Melo stopere çekilince orta alanda Selçuk’un yanında Yekta oynadı.
Fakat Galatasaray bu tercihler nedeniyle maç boyunca sıkıntı yaşadı. Öncelikle Melo stoperde yer alınca sarı- kırmızılılar orta alandan ileriye top çıkarmada büyük sıkıntı yaşadılar. İleriye çıkartılabilen toplarda da Bruma, ama özellikle Olcan çok hatalar yaptılar. Gözler Hamit’i aradı ama Hamit kadroda yoktu.
Bu arada stoperde Hakan Balta’nın yanında Gökhan Zan düşünülebilirdi. Hamza Hoca’nın Gökhan Zan’ı neden hiç düşünmediğini anlayamıyorum. Gökhan’ın maç eksiği olabilir, ama tecrübesi ile bu açığı kısa sürede kapatabilecek bir tecrübeye sahip.
Esasen Galatasaray, maça şok bir golle başladı. Cim Bom, 3.dakikada kaleci Sinan’ın hatasından şok bir gol yedi. Ancak kaleci hatası olsa da Ercan’ın attığı bu golün güzelliğini göz ardı etmemek gerekir.
Galatasaray, bu golden sonra oyunun hakimi gibi gözükse de istediği topları yapamadı. Bir tek 30.dakikada Selçuk’un kafasıyla istediğini elde etti ancak hakemler bu nizami golü çiğ çiğ yediler. Bu pozisyonda Diyarbakır B.B.’li futbolcu Abdullah, topu kale çizgisi içinden ve eliyle çıkardı. Pozisyon açık olarak goldü. Topun çizgiyi geçtiği konusunda tereddüt varsa o zaman penaltı ve kırmızı kart çıkartılmalıydı. Ancak Volkan Bayarslan oyunu devam ettirdi ve hatta Pandev’e sarı kart gösterdi. Maçın hakemleri kötü performanslarını maç boyu sürdürdüler. Özellikle Galatasaray’ın pek çok topu yanlış ofsayt bayraklarıyla kesildi.
Galatasaray, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Yekta yerini Emre’ye bırakırken, Pandev de Umut’la yer değiştirdi. Ancak asıl yaraya neşter vurulmadı ve Melo hala stoperde oynamaya devam etti.
Galatasaray, ikinci yarıda hızlı oynayıp sonuca gitmeyi düşünse de istediğini yine elde edemedi. Takımda koordinasyon sorunu, temposuzluk ve hatlar arasındaki kopukluk çok net belli oluyordu.
Hamza Hamzaoğlu, ancak 73.dakikada Emrecan’ı oyuna alıp Melo’yu orta alana geçirdi. Ancak bu sefer de oyundan Sneijder’i çıkarttı. Kanımca bu da ciddi bir hataydı. 73.dakikada ve 1-0 mağlupken Sneijder oyundan çıkartılmaz. Her an skoru değiştirebilecek böylesine önemli bir silahı oyundan çıkarmak ciddi bir hataydı.
Gerçekten de Sneijder’in çıkmasından sonra Galatasaray, oyundan daha da düştü ve kendi sahasında tehlikeler yaşadı. Nitekim uzatma dakikalarında Yusuf, konuk takımın galibiyeti perçinleyen golünü attı.
Sonuç olarak Galatasaray, lig öncesi hiç umut vermedi. Lige verilen ara öncesinde daha iyi bir Galatasaray vardı. Sakat futbolcular bir handikap. Ama onların yerlerine tercih edilenler de doğru değil. Umarım Hamza Hoca bu gerçekleri görür ve doğru hamleleri yapar. Bu dönemde vereceği kararlar O’nun önümüzdeki yılki geleceğini de belirleyecek.

- Deprem yardım kampanyası 2023! AFAD yardımı nasıl, nereden yapılır?
- Deprem geçmiş olsun mesajları! Geçmiş olsun Türkiyem
- Deprem okullar tatil mi? Son dakika deprem olan illerde okullar tatil mi?
- Kilis'te deprem son dakika 6 Şubat 2023 Kilis deprem kaç şiddetinde oldu? Kilis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Deprem kaç kişi öldü? Deprem ölü sayısı 6 Şubat 2023! Deprem can kaybı sayısı açıklandı
- DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI 2023! AFAD DEPREM ÇANTASI MALZEMELERİ
- Deprem haritası Türkiye 2023! Son dakika Türkiye deprem haritası
- Deprem geçmiş olsun mesajları, sözleri ve paylaşımları... Geçmiş olsun Türkiye deprem 2023
- Adana deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Adana deprem kaç şiddetinde oldu? Adana deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Diyarbakır deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Diyarbakır deprem kaç şiddetinde oldu? Diyarbakır deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Borsa kapandı mı? 6 Şubat 2023 Borsa İstanbul durdu mu?
- Bitlis deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Bitlis deprem kaç şiddetinde oldu? Bitlis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Malatya deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Malatya deprem kaç şiddetinde oldu? Malatya deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Şanlıurfa deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Şanlıurfa deprem kaç şiddetinde oldu? Şanlıurfa deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Gaziantep deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Gaziantep deprem kaç şiddetinde oldu? Gaziantep deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Osmaniye deprem mi oldu? Son dakika Osmaniye deprem kaç şiddetinde oldu? Osmaniye deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- Adıyaman deprem mi oldu? Son dakika Adıyaman deprem kaç şiddetinde oldu? Adıyaman deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- Hatay deprem mi oldu? Son dakika Hatay deprem kaç şiddetinde oldu? Hatay deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- Kargalar ne kadar yaşar? İslam dininde karga ne anlama gelir?
- Çeyrek ne kadar? Çeyrek altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın fiyatı bugün! Büyük değişim yaşanıyor
- Bursa Bülbülü filmi konusu nedir?Bursa Bülbülü oyuncuları kimler?
- Rüyada altın görmek ne anlama geliyor? 8 kısa maddede Altın rüya tabiri
- Steam ücretsiz oyunlar 2023! Bu oyunları kaçırmayın, üzülürsünüz! Ücretsiz steam oyunları
- 2023 resmi tatiller takvim! 2023 yılında resmi tatiller hangi günler? Resmi tatiller hangi güne denk geliyor
- Sabır duası, duaları ve Sabır ile ilgili ayetler hadisler! Kuran'da sabır nasıl anlatılır?
- Kediler neden kusar? Kedi kustuktan sonra ne yapılmalı
- Futbolda ofsayt nedir? Ofsayt nasıl anlatılır?
- Kravat nasıl bağlanır? En kolay kravat bağlama yöntemi
- Cemre düştü mü? Kış cemresi ne zaman düşer? Cemre düştü ne demek
- Rüyada kedi görmek en anlama geliyor? Kedi rüya tabiri

