
22
2013
Pek benim tarzım değildir ama bu maça bir başlık az gelir. Çünkü maçın başı ve sonu siyahla beyaz kadar farklı oldu.
Maçtan günler önce Beşiktaş camiası derbi ve seyirci rekoru için birlik oldu. Nitekim takımın iyi gitmesinin de etkisiyle neredeyse bütün biletler satıldı. Maç başladığı anda da Beşiktaş tribünlerinin coşkusunu hep beraber gördük. Aslında belki maçtan günler öncesinde başlayan bu aşırı motivasyon maç sonundaki olaylara neden oldu.
Maç öncesinde favori Beşiktaş’tı. Çünkü siyah- beyazlılar dörtte dört yapmışlardı, oyun sistemlerini oturtmuşlardı ve iyi oynuyorlardı. Galatasaray ise Türkiye ve Şampiyonlar Liginde darbe üstüne darbe almıştı. Real Madrid karşısında alınan 6-1’lik mağlubiyet moral olarak da sarı- kırmızılıları çökertmişti. İşte bu nedenle Fatih Terim’in maç öncesinde kadroda revizyona gideceği konuşuluyordu. Gerçekten de FatihTerim, sağ bekte Eboue yerine Sabri’ye şans vermişti. Sol bekte yine Hakan Balta yer almıştı. Stoperler ise Semih ve Dany idi. Fakat Fatih Terim kanımca yine hatalıydı. Takımı sahaya yine 4-1-3-2 dizilişiyle çıkaran Fatih Terim, ileride de daha ağrıları bitmeyen Drogba ve moralsiz Burak Yılmaz’a şans vermişti. Drogba’dan ben de olsa vaz geçmezdim ama Burak Yılmaz yerine rahatlıkla Umut Bulut ilk on birde başlayabilirdi. Nitekim Burak Yılmaz, ilk yarıda 41.dakikada, ikinci yarının da başında yakaladığı müsait pozisyonları yine gole çeviremedi.
Galatasaray taktik olarak da hatalıydı. Topu Drogba’ya şişirip dönen toplarla gol aramak bir taktik olarak sayılabilir mi? Oysa modern futbolda mümkün olduğu kadar oyunu kanatlara yaymaya çalışılıyor.
Gerçekten de Galatasaray, bu sistemde Beşiktaş karşısında pozisyon bulmakta zorlandı. Bununla birlikte yine de ilk yarının başlarında topa daha çok sahip olan Galatasaray’dı. Sarı- kırmızılılar çok da kötü oynamıyorlardı. Ama Real Madrid maçında olduğu gibi golü bulan rakip takım oldu. 18.dakikada Almeida Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Bu golde Serdar topla sol kanada inince Semih, Serdar’a yöneldi. Böyle olunca Almeida ikinci direkte yalnız kaldı ve güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.
İşte burada yine tercihler gündeme geliyor. Galatasaray maç boyunca sol kanattan açık verdi. Sarı- kırmızılılar transfer döneminde bir sol bek alamadılar.
Beşiktaş’ın golünden sonra yine aynı Real Madrid maçında olduğu gibi Galatasaraylı futbolcular oyundan düştüler. Böyle olunca da geride pozisyonlar verdiler. Orta alanda etkinlik kuramadılar. Beşiktaşlı futbolcular Galatasaray orta sahasını çabucak geçip doğrudan kaleye yöneldiler.
İkinci yarıya Galatasaray’ın ciddi değişikliklerle başlamasını bekliyordum. Benim beklentim, Bruma’nın oyuna alınıp kanatların Sneijder ve Bruma’dan oluşması, Selçuk’un Melo’nun yanına çekilmesi ve forvetin de Drogba- Umut’tan oluşan bir şekilde 4-4-2’ye dönülmesiydi. Ama öyle olmadı. Cim Bom ikinci yarıya sadece Engin- Bruma değişikliğiyle başladı. Ama bu değişiklik bile Galatasaray’ı ayağa kaldırmaya yetti.
Gerçekten de Bruma’nın oyuna girmesi, Sneijder’in biraz kendine gelmesi, Drogba’nın saha içi liderliğiyle ikinci yarı tamamen Galatasaray’ın üstünlüğünde geçti. Nitekim sarı- kırmızılılar, Beşiktaşlı futbolcuların kişisel hatalarından da faydalanarak skoru bir anda 2-1’de getirdiler.
Beşiktaş ise ikinci yarı sahada yoktu. Siyah- beyazlılar resmen sahadan silindiler. Bilic, bu duruma doğru müdahale edemedi. Maçın başından itibaren de gereksiz yere gergindi. Daha maçın başında tribüne gönderilecekti. Nitekim Melo’nun pozisyonunda uzatma dakikalarında sahadan atıldı.
İkinci yarının sonlarına doğru Beşiktaş tribünlerinde kavgalar başladı. Uzatmada Muslera, Motta’nın üzerine sıçraması nedeniyle doğal bir sakatlık geçirdi ve topu Galatasaray kalesine yakın bir yerden dışarı atarak tedavisini yaptırdı. Hakem de bu arada saatini gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular taç atışında topu Galatasaraylı futbolculara vermeyip kendileri oynayıp gol aradılar. İşte Melo da rakibine sert girdi ve Fırat Aydınus, Melo’ya doğrudan kırmızı kart çıkarttı, ki o hareketin cezası sarı karttı. Yani hakem, oyuncunun cezasını verdi ve ayrıca da yanlış verdi. Ancak bir anda insanlar tribünlerden sahaya inmeye başladılar. Galatasaraylı futbolcular soyunma odalarına kaçmak zorunda kaldılar. Hakem de sahayı terk etti. Maç da 90+3’de tatil edildi. Bu arada altını çizmek istiyorum. Olaylar Melo’nun formasını çıkarıp tribünlere göstermesinden sonra başlamadı. Melo formasını çıkardığında olaylar zaten başlamıştı.
Bir kere sahada ciddi bir güvenlik zafiyeti vardı. Neredeyse bütün karşı tribün sahaya indi.
Şimdi hiç kimse suçlu aramaya kalkmasın. Sahada Beşiktaş tribünlerinin sahaya inmesini gerektirecek büyüklükte bir olay olmadı. Herhalde aşırı motivasyon ve beklenmeyen bir mağlubiyet insanları bu hale getirdi. Bu nedenle Beşiktaş’ın önünün kesilmek istenmesi gibi saçma görüşlere katılmıyorum. Beşiktaş ligde iyi giderken kendi önünü yine kendi kesiyor. Maç 2-1 bitseydi siyah- beyazlılar sadece üç puan kaybedeceklerdi. Oysa şimdi en az beş maç seyircisiz oynayacaklar. Bu arada Bilic de sahadan atıldığı için ceza alacak. Bununla birlikte 1453 kartalları iddiası ciddi olarak araştırılmalı.
Sahalarda artık böyle görüntüler istemiyoruz. Futbolumuz, yöneticilerimizin de yanlışlarıyla iyice kötüye gitti. Dilerim bir daha böyle görüntüler izlemeyiz.
tolgaersari@hotmail.com
https://twitter.com/tolgaersari
https://www.facebook.com/tolgaersari

- Deprem geçmiş olsun mesajları! Geçmiş olsun Türkiyem
- Deprem okullar tatil mi? Son dakika deprem olan illerde okullar tatil mi?
- Kilis'te deprem son dakika 6 Şubat 2023 Kilis deprem kaç şiddetinde oldu? Kilis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Deprem kaç kişi öldü? Deprem ölü sayısı 6 Şubat 2023! Deprem can kaybı sayısı açıklandı
- DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI 2023! AFAD DEPREM ÇANTASI MALZEMELERİ
- Deprem haritası Türkiye 2023! Son dakika Türkiye deprem haritası
- Deprem geçmiş olsun mesajları, sözleri ve paylaşımları... Geçmiş olsun Türkiye deprem 2023
- Adana deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Adana deprem kaç şiddetinde oldu? Adana deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Diyarbakır deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Diyarbakır deprem kaç şiddetinde oldu? Diyarbakır deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Borsa kapandı mı? 6 Şubat 2023 Borsa İstanbul durdu mu?
- Bitlis deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Bitlis deprem kaç şiddetinde oldu? Bitlis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Malatya deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Malatya deprem kaç şiddetinde oldu? Malatya deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Şanlıurfa deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Şanlıurfa deprem kaç şiddetinde oldu? Şanlıurfa deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Gaziantep deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Gaziantep deprem kaç şiddetinde oldu? Gaziantep deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Osmaniye deprem mi oldu? Son dakika Osmaniye deprem kaç şiddetinde oldu? Osmaniye deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- Adıyaman deprem mi oldu? Son dakika Adıyaman deprem kaç şiddetinde oldu? Adıyaman deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- Hatay deprem mi oldu? Son dakika Hatay deprem kaç şiddetinde oldu? Hatay deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- Kargalar ne kadar yaşar? İslam dininde karga ne anlama gelir?
- Çeyrek ne kadar? Çeyrek altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın fiyatı bugün! Büyük değişim yaşanıyor
- Bursa Bülbülü filmi konusu nedir?Bursa Bülbülü oyuncuları kimler?
- Rüyada altın görmek ne anlama geliyor? 8 kısa maddede Altın rüya tabiri
- Steam ücretsiz oyunlar 2023! Bu oyunları kaçırmayın, üzülürsünüz! Ücretsiz steam oyunları
- 2023 resmi tatiller takvim! 2023 yılında resmi tatiller hangi günler? Resmi tatiller hangi güne denk geliyor
- Sabır duası, duaları ve Sabır ile ilgili ayetler hadisler! Kuran'da sabır nasıl anlatılır?
- Kediler neden kusar? Kedi kustuktan sonra ne yapılmalı
- Futbolda ofsayt nedir? Ofsayt nasıl anlatılır?
- Kravat nasıl bağlanır? En kolay kravat bağlama yöntemi
- Cemre düştü mü? Kış cemresi ne zaman düşer? Cemre düştü ne demek
- Rüyada kedi görmek en anlama geliyor? Kedi rüya tabiri
- Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Kimsenin bilmediği farklı çilek reçeli tarifi

