Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Bir Maçta Dört Mevsim
 Eki
27
 2013

Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag karşısında güzel bir oyunla üç puana ulaşan Galatasaray, ligde sıkıntılı günler geçiren Kayserispor karşısında dört gollü bir galibiyet almasına rağmen zorlandı. Ancak Cim Bom’u zorlayan ev sahibi Kayserispor’un baskısı değil, kendi hataları oldu.

Galatasaray’da dikkat çeken şeyler vardı. Öncelikle Mancini, Kopenhag maçından sonra Kayseri karşısına da takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkardı. Ancak maç boyunca Sabri daha çok önde oynadığı için defans genellikle üçlü oynadı. İleride ise dört kişiyle gol arandı.

Kopenhag maçının en başarılı isimlerinden Eboue, yabancı kontenjanına takılarak yerini Sabri’ye bırakmıştı. Selçuk yine doğru bir şekilde Melo’nun yanında ve sağdaydı. Onların önünde Sneijder yer alırken, sol kanatta Burak Yılmaz, sağ kanatta Umut Bulut ve onların önünde de Drogba oynadı. Böylece, ilk defa Burak, Umut ve Drogba birlikte oynamış oldular.

Galatasaray maça oldukça iyi başladı. Sneijder son haftalardaki müthiş formunu yine sahaya yansıttı. Hollandalı futbolcu 14.dakikada attığı golün dışında, 25. dakikada Chedjou ile gelen ikinci golde de atağı hazırlayan isimdi.

Ancak ikinci golün geldiği 25.dakikadan sonra Galatasaray oyundan düşmeye başladı. Özellikle orta sahada top daha çok Kayserisporlu futbolcularda kalmaya başladı. Böylece Galatasaray bu duraklamayla birlikte maçta ikinci mevsimi yaşamaya ve yaşatmaya başladı.

Buna rağmen Kayserispor gol atabilecek bir atak geliştiremiyordu. Ancak Chedjou, iki dakikada olayı felakete dönüştürdü. Önce 44.dakikada sağdan kaçırdığı Ömer’e gereksiz yere penaltı yaptı ve skor 1-2 oldu. Hemen bir dakika sonra da yine Chedjou, Ömer’i sağdan kaçırdı ve bu topta da Dany, kendi kalesine Kayserispor’un ikinci golünü attı.

Böylece maçın başındaki hava birdenbire dağıldı. Galatasaray bu sefer üçüncü mevsimi, yani hayal kırıklığı ve korkuyu yaşamaya başladı.

Mancini, ikinci yarıya belinde sorun yaşayan Sneijder yerine Emre Çolak ile başladı. Emre, Sneijder’in mevkiinde oynadı. Yani sistem değişmedi.

Bununla birlikte Galatasaray, ikinci yarıya yine iyi başlayan takımdı. Ancak mutlak pozisyonu 55.dakikada Kayserispor yakaladı. Galatasaray’ın şansı, 57.dakikada suskun golcüsü Burak Yılmaz ile üçüncü golü bulması oldu. Böylece Galatasaray için dördüncü mevsim, yani yeniden kendine güven ve sistemli oyun başlarken Kayserispor için iş artık iyice zorlaşıyordu.

Buna rağmen ev sahibi takım, Galatasaray’ın 3-2 önde olduğu bu dönemde yine Chedjou’nun Ömer’i kaçırması nedeniyle iki net gol pozisyonu yakaladı.

Açık söylemek gerekirse bu maçta Galatasaray savunmasının özellikle sağ tarafı felaketti. Sabri’nin öncelikli görevi sağ bek oynamak. Ancak O, hep önde oynadı. Sabri’nin arkasına atılan topları da yine gecenin dökülen diğer bir ismi Chedjou hep kaçırdı. Sol bekte oynayan Dany de çok güven vermedi. Bu maç sonrasında Mancini savunmada yeni bir düzenlemeye giderse hiç şaşırmam. Bu gece izlediğim Sabri ilk on birde oynayamaz. Ancak yabancı kontenjanı sorunu Galatasaray’ın belini büküyor.

74.dakikada Drogba ile gelen gol Galatasaray’ı iyice rahatlattı, Kayserispor’u ise bitirdi.

Mancini, 79.dakikada bu sefer skoru korumayı düşünerek Burak Yılmaz’ı Ceyhun’la değiştirdi. Böylece Ceyhun, Melo’nun yanına geçerken, Selçuk, Emre’nin yerine ortaya, Emre sağ kanada, Umut da sol kanada geçti. Kalan dakikalarda da Galatasaray farklı bir mevsim yaşamadı ve üç puanı kazandı.

Galatasaray’da Kayserispor maçında defansta yapılan hatalar ön plana çıktı. Geride tek olumlu oynayan Semih’ti. Dany, Chedjou ve Sabri’ye göre daha iyiydi.

Yabancı sınırlaması gibi saçma bir kural takımlarımızı zor durumda bırakıyor. O nedenle Mancini’nin nasıl bir çözüm bulacağını merakla bekleyeceğiz. Ancak eli kolu çok da serbest değil.

Her şeye rağmen ben Galatasaray’ın gittiği yolun doğru olduğunu düşünüyorum. Sarı- kırmızılılar doğru bir sistemle oynuyorlar. Sneijder, belki de futbol hayatının ikinci en verimli dönemini yaşıyor. Burak Yılmaz, sol kanatta iyi çalışıyor. Bu maçta gol atması, moral olarak da O’nu ileriye taşıyacaktır.

Özetle, Mancini’yi hemen asmaya çalışanların hevesleri kursaklarında kalacağa benziyor. İtalyan teknik adam ciddi bir hata yapmazsa Galatasaray, kontrollü oyunu sahaya doğru yansıtıp puanları toplamaya devam eder.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...