Makale Yaz
madmath
Bu haberi yazdır
Sistem Ve Yabancı Sınırlaması
 Eki
29
 2013

Galatasarayın oyuncu kalitesinde sıkıntı yoktu. Sıkıntı mevcut oyuncuların özelliklerinin verimli şekilde kullanılabileceği bir oyun sistemi ve etkili yerli oyuncunun yeterli olmamasıydı.  Çift forvettli 4-4-2 sisteminde Sneijder verimsiz kalıyor, 4-3-1-2 sisteminde ise oyun kanatlara yayılamadığından kısır bir oyun ortaya çıkıyordu. Bu sistemlere nazaran  4-2-3-1 sistemi ile ofansif ve defansif anlamda çok daha etkili oyun oynandığını görmekteyiz. Bu sistemde Galatasaray kendini buldu diyebiliriz.

Sisteme bağlı kalarak Mancini maçların zorluğuna göre farklı oyuncularla sahaya çıkacaktır. Hücum yönü zayıf ve kanat bekleri bindirme yapamayan takımlara karşı kanatlarda Burak ve Umutu kullanacaktır. Fakat hücum yönü kuvetli takımlara karşı ise kanatlatrda bu ikili ile sahaya çıkmayacaktır. Avrupa maçlarında kadro sıkıntısı yaşamayacak ancak zorlu lig maçlarında yabancı sınırlaması nedeniyle çok büyük kadro sıkıntısı yaşayacaktır. Öyleki kanatta oynayacak oyuncunun rakip kanat bekinin bindirmelerini engellemesi gerekmektedir. Aynı zamanda top tutarak hızlı oynamasıda özellikleri arasında olması gerekir. Takıma baktığımızda yerli kanat oyuncusu olarak Aydın ve Hamit vardır. Hamit sakat ve Aydının etkisiz olduğu düşünüldüğünde kanatlarda yabancılara mahkumuz. Yabancıların ikisi kanatlarda kullanıldığında Drogba, Melo, Sneijder ve Musleranın formalarının garanti olduğu da düşünüldüğünde geri dörtlünün tam anlamıyla yerli olması gerekmektedir. İşin kötü tarafı ise geri dörtlüde oynayabilecek kaliteli dört yerli oyuncumuz yoktur. Bu durumda gösteriyorki zorlu lig maçlarında 4-2-3-1 sistemi ile Galatasarıyımızın oynaması çok zor gözüküyor. Galatasaray zorlu lig maçlarında her ne kadar kısır bir oyun olsada kontrolü bir oyunu sağladığından dolayı 4-3-1-2 sistemi ile sahaya çıkmak zorunda kalacaktır.

Sezon başında yerli oyuncu transferinde daha sistemli bir çalışma yapılsaydı şuan ki durum ortaya çıkmazdı. Bize tamamı yerli olmak koşulu ile sol bek, sol açık, sağ açık ve stoper gerekmektedir. Yanlız Galatasarayda oynayacak kalitede bu mevkilerde alınabilecek yerli oyuncu yok. İşin özeti kolay lig maçları ve Avrupada 4-2-3-1 sistemi ile zorlu lig maçlarında kısır oyun 4-3-1-2 sisemi ile oynayacağız arkadaşlar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...