Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray’a Lig Öncesi Ciddi Uyarı
 Oca
22
 2015

Galatasaray, lig öncesi son prova niteliği taşıyan karşılaşmada Diyarbakır B.B. ile karşılaştı ve mücadeleden 2-0 yenik ayrıldı.

T.T. Arena’daki Ziraat Türkiye Kupası maçında İkinci Lig temsilcisi Diyarbakır B.B. karşısında alınan bu mağlubiyet Galatasaray’a ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kanımca maça yanlış bir kadro ile çıktı ve maç boyunca da hatalı işler yaptı.

Elbette sakatlıklar sarı- kırmızılıların belini büktü. Ancak, yine de stoperde Melo- Hakan Balta tercihi çok yanlıştı. Melo stopere çekilince orta alanda Selçuk’un yanında Yekta oynadı.

Fakat Galatasaray bu tercihler nedeniyle maç boyunca sıkıntı yaşadı. Öncelikle Melo stoperde yer alınca sarı- kırmızılılar orta alandan ileriye top çıkarmada büyük sıkıntı yaşadılar. İleriye çıkartılabilen toplarda da Bruma, ama özellikle Olcan çok hatalar yaptılar. Gözler Hamit’i aradı ama Hamit kadroda yoktu.

Bu arada stoperde Hakan Balta’nın yanında Gökhan Zan düşünülebilirdi. Hamza Hoca’nın Gökhan Zan’ı neden hiç düşünmediğini anlayamıyorum. Gökhan’ın maç eksiği olabilir, ama tecrübesi ile bu açığı kısa sürede kapatabilecek bir tecrübeye sahip.

Esasen Galatasaray, maça şok bir golle başladı. Cim Bom, 3.dakikada kaleci Sinan’ın hatasından şok bir gol yedi. Ancak kaleci hatası olsa da Ercan’ın attığı bu golün güzelliğini göz ardı etmemek gerekir.

Galatasaray, bu golden sonra oyunun hakimi gibi gözükse de istediği topları yapamadı. Bir tek 30.dakikada Selçuk’un kafasıyla istediğini elde etti ancak hakemler bu nizami golü çiğ çiğ yediler. Bu pozisyonda Diyarbakır B.B.’li futbolcu Abdullah, topu kale çizgisi içinden ve eliyle çıkardı. Pozisyon açık olarak goldü. Topun çizgiyi geçtiği konusunda tereddüt varsa o zaman penaltı ve kırmızı kart çıkartılmalıydı. Ancak Volkan Bayarslan oyunu devam ettirdi ve hatta Pandev’e sarı kart gösterdi. Maçın hakemleri kötü performanslarını maç boyu sürdürdüler. Özellikle Galatasaray’ın pek çok topu yanlış ofsayt bayraklarıyla kesildi.

Galatasaray, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Yekta yerini Emre’ye bırakırken, Pandev de Umut’la yer değiştirdi. Ancak asıl yaraya neşter vurulmadı ve Melo hala stoperde oynamaya devam etti.

Galatasaray, ikinci yarıda hızlı oynayıp sonuca gitmeyi düşünse de istediğini yine elde edemedi. Takımda koordinasyon sorunu, temposuzluk ve hatlar arasındaki kopukluk çok net belli oluyordu.

Hamza Hamzaoğlu, ancak 73.dakikada Emrecan’ı oyuna alıp Melo’yu orta alana geçirdi. Ancak bu sefer de oyundan Sneijder’i çıkarttı. Kanımca bu da ciddi bir hataydı. 73.dakikada ve 1-0 mağlupken Sneijder oyundan çıkartılmaz. Her an skoru değiştirebilecek böylesine önemli bir silahı oyundan çıkarmak ciddi bir hataydı.

Gerçekten de Sneijder’in çıkmasından sonra Galatasaray, oyundan daha da düştü ve kendi sahasında tehlikeler yaşadı. Nitekim uzatma dakikalarında Yusuf, konuk takımın galibiyeti perçinleyen golünü attı.

Sonuç olarak Galatasaray, lig öncesi hiç umut vermedi. Lige verilen ara öncesinde daha iyi bir Galatasaray vardı. Sakat futbolcular bir handikap. Ama onların yerlerine tercih edilenler de doğru değil. Umarım Hamza Hoca bu gerçekleri görür ve doğru hamleleri yapar. Bu dönemde vereceği kararlar O’nun önümüzdeki yılki geleceğini de belirleyecek.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...