Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Asla yalnız yürümeyeceksin
 Eki
05
 2012

Gecenlerde bir tv programinda Liverpoollu bir taraftarin roportajini dinledim de adama sordular Liverpool gecen sene kotuydu bu senede kotu basladi ve hala stadi dolduruyosunuz ve desteginiz tam bunun nedeni ne ?

Adamin cevabi cok manidardi : biz Liverpool icin sarkilar besteledik asla yanliz yurumuceksin dedik bunun aksini yapabilirmiyiz ayrica biz bu armayi seviyoruz dedi

Yani uzun lafin kisasi adamlar armalarini destekliyorlar ve bu arma icin ugrasanlara sonsuz destekleri var.

Peki bizde durum ne ?

Cok basit hocamiz ard arda 2 yenilgi alinca vay efendim gs kotu boyle hocalik mi olur , yok efendim yapilan transferler fiyasko.

Ya gecin bunlari arkadaslar , bos laflar bunlar bos.

Beni en cok uzen olay ise buna renkdaslarimizinda destek vermesi ve bu oyuna alet olmasi..

Hicbisey bu kadar kolay degildir arkadaslar, ozelliklede basarilar. Basari icin yillarini vericeksin calisacaksin o sey icin ugrasacaksin ve sabir gostericeksin. Biz uefa kupasini alirken 4 senelik bir calismanin urunu olarak aldik hemen ilk senede almadik o kupayi.

Biz daha simdiden basladik hocamiz boyle hocamzi soyle. Ya yukarida ornegini verdim Liverpool gcen sene 10-15 maca yakin kazanamadi , ligdeki en vasat takima karsi yenildiler peki taraftarin en kucuk bir sey geldi mi ya su hoca soyledir yada su futbolcu soyledir boyledir dendigini duydunuz mu ?

Peki bizde sorun ne?

Bizdeki sorun hemen olsun bitsin , katilalim butun rakipleri yenelim kupayi alalim 6-7 sene sonra degil ustelikte hemen yapalim bunu. Bizde sabir diye bir unsur yok , biz iste bu yuzden kaybediyoruz bu yuzden turk futbolu geride bu yuzden basarili olamiyoruz.

Barcelona bu sistemi oturtmak icin 5-6 senesini verdi , sancili bir surec yasamadi mi hemde en alasini yasadi yada ne biliyim Dortmund gecen sene perisan haldeyken ( samp liginde) bu sene man city e kok sokturdu ve gecen senede deminde dedigim gibi gruptan cikamadi ama uzun bi aradan sonra katildiklari icin tecrube kazandilar nasil oynamalari gerektigini ogrendiler ve bu sene sonuc ortada. Bizde olsa ligde sampiyon bile olsan Avrupa basarin yok diye kovarlardi Dortmund hocasini.

Evet Galatasaray belki braga karsisinda bazilarina gore kotu bazilarina gore iyi oynadi. Ben kotu oynadigini dusunuyorum niye mi? İste nedenleri:



- biz pas yapmayi hep yanlis anliyoruz turk futbolu olarak boyle bir mantik var , bizim paslarimiz hep yanlara dikine oynayan yok , 1 pasi dikine oynasan 3 pasi yana veriyoruz ve gene baslangic noktasina donuyoruz.

- Braga macinda cok yavas oynadik kagni arabasi bizde daha hizliydi emin olun.

- Onde cok fazla basamiyoruz

- Kanatlarimiz islemedi amrabat emre efektif olamadilar hep ortadan dalmak istediler ama oda sonucsuz kaldi

- Melo halen cok kotu

benim gozlemledigim seyler bunlar ve bunlarin asilmasi lazim.

Neyse konumuza donersek unutmamaliyiz ki Galatasaray 4-5 seneden beri avrupada yoktu buda avrupada nasil futbol oyanamamiz gerektigini unutturmus, nerde ne yapacagimizi bilmiyoruz acemice hatalar yapiyoruz ( kisiler hatalarda olsa dahi gerci semihin braganin ilk golunde o calimi yemesi kabul edilemez birsey ama tecrubesizlik demek su anda en digrusu) , rakibin ustune cok   gidiyoruz ve kontra yerken zaten kotu olan defansimiz dahada kotulesiyor ve gol yiyip maclari kaybediyoruz.

Ben bu seneyi samp ligi icin cok fazla bisey beklemiyorum ancak gruptan cikma ihtimalimiz kim ne derse desin var. Cluju 2 mact ayenersek 6 puan, manu bragayi 2 mactada yener rahat olun bragada bisey yok, bizde clujun yaptigi gibi deplasmanda bragayi yenersek etti 9 puan paslar gibide cikariz ancak cikamasak nolcak dunyanin sonumu hayir. Lige doneriz ligde sampiyon oluruz ve gelecek sene katiliriz bu sefer daha iyi hazirlanarak daha bilincli daha tecrubeli ve hocamizla yeniden avrupayi fethe cikariz.

Ben bundan eminim peki ya siz renkdaslarim bu dediklerime inaniyomusunuz?

Bir baska konuda dunya kulubu olmamiz hakkinda.

Arkadaslar bizim dunya kulubu olmamiz icin gelirlerimiz artmasi gerekiyor. Bizim su anda gelirimiz yillik 120 milyon dolar zaten bunun coguda borca gidiyor. Peki dunya kuluplerinin yillik butceleri ne kadar uzgunum ki bizim butcemizin 4 kati yani bir barcanin 460 ayni sekilde manununda , real madridinde 450 milyon dolar.

Peki arada bu kadar ucurum var ken biz nasil dunya kulubu olucaz. İste burada bizim devreye girmemiz lazim. Biliyorum turkiyede gecim zor insan yicek ekmek bulamiyor ancak butcemizin belirli bir bolumunu kulubumuze ayirsak ihya oluruz. Bunu kulube devamli destek verenler kombine yada gs store da gerekli alisverisi yapanlar icin demiyorum benim hedefimdeki insanlar ben galatasarayliyim diyipte takimi sampiyon olunca sokaklara dokulen ancak gs icin ne bir forma alan ne arenaya gelipte mac izlemeyen ne de gs toreda 10 tl lik bir alisveris yapmayan zihniyete diyorum.

Bizim acilen diger sehirlerdede birlik beraberligi saglamamiz gerektigidir. Yeri gelince 25 milyon taraftarimiz var demeyi biliyoruz ancak is icraata geldimi kac kisi kulubuen destek oluyo tas catlasa 200 bin kisi belki bu kadar bile degil. Gecenlerde yonetim bir arastirma yaptirmis bir danismanlik sirketine de kulube destek olanlarin sayinin en az 750 bin kisi olmasi gerekiyormus.

Peki soruyorum size renkdaslarim biz boyle gidersek nasil dunya kulubu olucaz . tamam yonetiminde bu konuda calismalari olucak onlarda elini tasin altina koyucak ancak futbol kulupleri bir ticaret hanedir bir isletmedir ve eger sen bir sey satamazsan nasil kar yapicaksin nasil kar saglicaksin.  Suanda dunya futbol kuluplerinin gelirlerinin %60- 70 arasi tarftarlardan sagladiklari gelirlerdir.

Gecen sene taraftra kart cikaralim dedim bazi arkadaslar boyle seymi olur dedi. Ya niye olmasin biz 1 milyon kisi yi taraftar kart sahibi yapsak ve senelik aktive ucreti olsak orn 50 milyon alsak bunun kulube katkisi 1 milyon kisi olsak bu 50 trilyon yapar ve bu 1 milyon kisi her yil 150 milyon harcasa ( forma yada baska seyler alsa) buda 150 trilyon yapar ki toplam ulasacamiz miktar 200 trilyon olur buda baslangic icin hicte fena sayilmaz arkadaslar ve en azinda dunya kulupleriyle aramaizdaki makas daralir

He simdi illa basari icin para mi gerekli arkadas diceksiniz. Bende evet dicem elinizde alt yapidan yetenekli futbolcu cikartamayisaniz yada porto gibi ucuz yetenekleri kapamiyosaniz scot ekibiniz gelismemisse , bu kaliteli futbolculari almak icin paraya ihtiyaciniz vardir cunku futbol yetenekli futbolcularla oynanir ve ancak boyle basari gelir.

Biz uefayi alirkende cok buyuk butcemiz yoktu hatta diger kuluplerin gerisindeydik ancak ozamanda yetenekli futbolcularimiz vardi o acigi oyle kapattik ancak su anda bu avantajimiz yok

Uzun lafin kisasi basari icin sabir gerekli , bu sirada sabir gosterirken elimizden geldigince de kulubumuze destek cikalim, birlik beraberlik icinde olalim , dis guclerin bizi cokertmesine izin vermeyelim ve bu kulubu hepmiz el birligince dunya kulubu yapalim.

Saygilarimla..


He bu arada ben braga mac onunde terim ve selcugun katildigi mac toplantisinda hocamizin giydigi uzun kollo bi swetshirt var ben onu almaya gidiyorum size de tavsiye ederim

Galatasaray sevgisi yureginiz hic eksik olmasin….





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...