Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
GALATASAYIMIZIN SON DURUMU
 Eyl
19
 2011

Evet Galatasarayimiz  bu hafta samsun onunde galibiyete uzandi ancak yapilan elestiriler var bende bu elestirilerin kendi acimdan dogru olup olmadigini yorumlucam.

Bugun bazi gazeteleri okudugumda bayagi yogun bir elestiri fulyasinin oldugunu gordum , okadar transfer yaptilar hala futbol oynayamiyorlar tarzinda cok elestirinin oldugunu gordum ayricada sabah Osman abinin yazisini gorunce bu kadarinin fazla oldugunu dusundum ve bu yaziyi yazmayi uygun gordum.

Once gecen seneye bir bakarsak beklide 106 yillik tarihimizin en kotu sezonlarindan birini gecirik , mac kazanamadik , gol atamadik ve daha niceleri. Bu sene ise eski kadrodan bircok futbolcu gitti ve yeni 11 futbolcuyu renklerimize bagladik  ve cok buyuk bir revizyona gittik. Ancak takim olmak cok basit bir sey degil arkadaslar heleki boyle berbat bir sezondan sonra. Once yapilan elestirilerden bahsetmek istiyorum.

Sayin Tanburaci diyorki bune fuybol bu takim 3 ay boyunca hazirlanmadi mi. Sende bunlari soylersen Osman abi baskalari ne demez , hersey goruldugu kadar kolay degil arkadaslar , kolay degil dunku takimda tam 8 kisi yeni transfer ve su unutulmamalidirki zamana ihtiyac var, bir futbolcu yada bir takim sadece 3 ay kampa girerek uyum surecini atlatamaz, tamam galatasarayimiz dunya devleriyle mac yapti ancak bu yetmez . bir futbolcunun takima uyum saglayabilmesi icin saha icindeki arkadaslarinin ne yapacagini bilmesi gerekir buda nasil olacaktir surekli mac yaparak buda uzun lig maratonunda saglanir. Ornegin dusunun arkadaslar 8 yeni futbolcu sizde bu yeni futbolcudan biri olsaniz yada ben olsam pas vermeden once dusunurum, acaba ben buraya atsam buraya kosar mi, yakalayabilr mi , acaba hatali pas versem acigimi kapatilabilir mi , buda futbolcuyu aksatir yavaslatir oyunu yavas oynamasini saglar afallatir bunuda nasil atlatir mac yaparak. Sayin tamburaci baska bir elestirisi ise fener 2 futbolcu aldi uyumu cabuk atlatti diyor, yahu Osman abi fenerin kadrosunda zaten teransfer olarak yanilmiyorsam 3 futbolcu vardi , bu durumda uyum sorunu kolaylasir cunku en azindan diger futbolcular birbirini taniyorlar ancak fener oynasin bakalim 8 futbolcuyla bak noluyor.

Yani sunu demek istiyorum arkadaslar Fatih hocanin elinde sihir bir degnek yok, hersey yavas yavas olucak bakiniz barcelona bu sistemi oturtmak icin ne kadar zahmet cekti bi arastirin en dandik takimdan bile 5 yedi 3 yedi. Sadece SABIR arkadaslar.

Bazi TV programlarinda cliuo niye gonderdiler diye elestiriler var, ya yapmayin ya elestiri yaparsiniz ama bu kadar sacma bisey olmaz neymis ciuo orduyu sirtliyormus. Sakin beni ciuo dusmani oalarak gormeyin evet cliuo nun gitmesinde ardanin kalicam deyip gidisi etkili oldu cunku cliuo arda gitmeden once kiralandi ki tamamen yollanmadi. Aldigim bilgiye gore Fatih hoca bir kac hazirlik macinda denedi, antremanda izledi ancak yeterli bulmadi , cliuo yerine daha ustun bir oyuncuyu almaya karar verdi cok mantikli arkadaslar niye buna karsi cikiyorsunuz ki, ama ardanin gidisi butun sistemi arda uzerine kuran hocamizi yikti, bir nevi sistem coktu.

Baska bir konu ise futboldan anlamayan kisilerin futbol adina, Galatasaray adina yorum yapmasi. Takvim yazari Rasim adinda bir yazar. Ben bu kisiyi secim zamaninda gordum , tvlere cikmaya basladi ve her konu hakkinda bi yorumu var , bu olmaz arkadaslar futbol bilgisi sinirli kisilerin futbol adina konusmasi cok sacma bana gore. Ayrica bizim yorumcular takimlari yipratma ve kendilerini on plana atma dusuncesi var ve hicbir mantikli durum yok.

Neyse fazla uzatmayayim, sonuc olarak galatasarayamiz dun cokta iyi oynamadi kabul ancak sabira ihtiyac var ayni zamanda destege ihtiyaci var hem takimizin hemde Fatih hocanin, eger biz bunlari yaparsak guzel gunler yakindir.

Saygilarimla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...