Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Yapma be Urfalım
 Ağu
31
 2012

Olmadi urfalim. Tamda sampiyonlar ligi arifesinde sakatlanilir mi be aslanim. Dikkat etsene kendine. Tamda sana ihtiyacimiz oldugunda bizi birakip gitmen yakistimi sana. Neredeyse sezonu kapattin.

Peki simdi ne yapmali?

Aslinda cevap belli. TRANSFER SART.

Ancak akla ilk gelen soru bu transfer nasil olucak, yerli mi olucak yabanci mi?

Simdi bu sorularin cevaplarini kendimce vermeye calisacagim.

Bildiginiz uzere dun aksam kuralarimiz cekildi. Manu,braga ve clujlu olan bir gruba dustuk,daha zoruda olabilirdi ,kendimizi sansli hissedebiliriz bu konuda. Daha fazla uzatmadan grup konusuna sonra donup ilk once transfere bir goz atalim.

Dun A2 takimla yapilan macta ujfalusi sakatlandi. Transferde herkes gozunu kulagini kaka cevirmisken butun planlar alt ust oldu. Urfa sakatlanmadan once kakayi cok istemem ragmen ve alinmasini zorunlu olarak gormeme ragmen artik luks olarak gordum dunku olaydan sonra. Cunku bizim acilen stopere ve sol beke birer takviye yapmamiz lazim. Bu yerli yada yabanci olur bilemem ancak benim gorusume gore bu kesinlikle en az biri yerli olmali.

Simdi diceksiniz ki bu saatten sonra nerden bulucaz yerliyi. Aslinda gercektende zor olucak cunku turkiyeden yerli oyuncu almak cok zor ve zatende o kalitede bir oyuncu bulmak zor. Eger alicaksa aklimada bursadaki serdar aziz geliyor ancak serdarda su anda sakat. Bir diger aklima gelen isim bursadan gene omer erdogan. Dunku mac ben cokta kotu olmadigini hatta bizim isimize yaricak turde bir oyuncu hemde maliyeti cok fazla olmayacagini dusunuyorum, en azindan turk futbolcu. Olmadi omer toprak i eger alabilirsek mutlak sekilde almaliyiz hem turk hemde gelecek vaat eden bir oyuncu ancak kulubu birakir mi buda cok buyuk bir soru isareti. Aslinda hani stopere sunu alin bunu alin demek bana biraz abes kaciyor cunku fatih hoca su anda en az bizim dusunduklerimizin 10 mislini dusundugunden eminim.

Ancak benim stoper icin baska bir onerim var hemde transfer yapmadan, ise yarar mi bilmiyorum ama dusununce aklima gelen tek isim. CEYHUN GULSELAM. Bunu dusunmemin sebebide liverpolda libero oynayan mascerano nun guardiola tarafindan bir stopere donusmesi. Simdi diceksiniz ki her libero stoper oynar mi. Benimde size cevabim denemeden bilemeyiz olacak. Bide su gercek var tabi hocamiz ceyhunu gozden cikarmis yani int yada gazete kaynakli haberlerde , gercekte boyle bir sey oldugunu bilmiyoruz ancak ben ceyhunun iyi bir futbolcu oldugunu biliyorum. Fatih hocanin gozden cikarmasinin nedeni olarak onu sadece melonun mevkinde dusunmesi olabilir, cunku orda oynayabilen basta melo, yekta engin ve emre var ( en azindan hocanin kullandiklari bunlar). Ancak fatih hoca onu hic stoperde kullanmadi, belki kullansa cok iyi bir kazanim olabilir bizim icin. Cunku fatih hoca meraklidir birilerinde birseyler yaratma konusunda, mesela davalayi sag bek olarak o ilk oynatmaya baslamistir. En azindan ceyhunun ayagi duzgun, kesici ozelligide var masallah fizigide bana gore stoper icin uygun. Ancak tecrubesizlik canimizi yakabilir cunku ne semihin ne dany nede benim stoper olarak dusundugum ceyhunun nede gokhanin tecrubeleri sinirli hatta yok diyebiliriz.

Eger yabanci alinacaksada carvalho diyolar valla bu adamdanda tecrube fiskiriyor ancak yararli olur mu bilemem. 34 yasinda ve birde yabanci, boyle bir adami almak icime sinmedi.

Gelelim solbeke. Sol bektede bazi sorunlarimiz oldugu kesin ancak orayi reira yla doldurmayi planliyor galiba fatih hoca. Cokta istemesemde bu dusunceye katilmaktan baska dusuncem yok. Ya bazi arkadaslari goruyorum yada okuyorum diyim, transferde transfer yabancida yabanci. İstemek guzel sey arkadaslar ancak ben kulubumun bjk gibi olmasini istemiyorum. Su anda elde 2 sorunlu oyuncu var biri artik bitik bir baros  vede vasati asamayan reira. Madem bunlari gonderemiyoruz yada soyle diyelim bunlar gitmek istemiyorlar mecburen bunlari oynatmak zorundayiz. Tabi bunu baros icin soylemiyorum, reira icin gecerli bu dediklerim. Bu yuzden bende su anda sol bek icin cok aciliyet gormuyorum.

Ha birde carlinhos diyolar eger alinirsa karsi cikmam cunku hem stper hemde sol bek oynayabiliyor.

Ancak sunu acikca belirtmek isterim ki arkadaslar ilk once transfer diye baski yapmadan once ( yabanci icin soyluyorum) sunu bir dusunmemiz gerekir. Gelecek sene saha icinde sadece 5 yabancimiz olucak buda demektirki bizim her yapacagimiz yabanci transfer eger oynamicaksa bize asiri derece bir kulfet olucak, bu yuzden su anda ben yabanciya acayip karsiyim eger turk olursa hayir demem ancak yabanci sinirlamasi bizi obur sene cok zorlar cunku bu sene zaten 9 yabancimiz var bunun 3 tanesi disarida kalicak hadi bunu anlarim ama gelecek sene 5e dustugunden ve bizde 2 yabanci alirsak bu sayi 11 e bu sene baros gideceginden 10 ve 5 tanesi kulubede hatta tribunde oldugunu dusunmek gercekten hic hos degil.

Ayrica aklimdaki diger konu biz niye alt yapidan oyuncu cikaramadigimizi. Ya simdi diceksiniz biliyorum emre ve semih noluyo ancak onlar zaten 2-3 sezondur alt yapi  ve a takim arasinda mekik dokudular. Hatta semih sakatliklarla bogustu bu seneler. Ben simdi icin diyorum fatih hocamiz niye alt yapidan bir genci alip, hadi samp ligi cok baska, turkiye ligi icin dusunmedi. Bu sene bence A2 den bir sol bek denenebilirdi diye dusunuyorum kamplarda.

Arti bir parantez  bizim elimizde caglar varken ve onu hic denememisken niye hocamiz onu sildi anlamadim. Ha tabiî ki antremanlarda goruyo bakiyo ama birde macta denese ona sans verse belki iyi bir grafik cizebilir cunku bazi futbolcular vardir antremanlarda iyi olamaz ama maclarda durum cok farkli olabilir. Futbolcu mac oynaya oynaya kendine gelir.

Gruplardaki yorumun ise ben manu maclarina deplasmanda 0, evimizdeki macta 1 puani yazdim bizim bragadan evimizde bir galibiyet ve clujuda zor olucak ama ozellikle deplasman macinda 6 puan olarak goruyorum. Yani kisacasi 9 ve uzeri puan alirsak ( dusuncem 9-10 puan aliriz) gruptan rahatlikla cikariz.

Ayrica keske kaka isi olsaydi ben bu adami cok begeniyodum ama bu is yaticak gibi hemde kulubun cikarlari icin vazgecmek en dogrusu galiba.

Vede artik arkadaslar soylemeden edemeyecegim elimizden geldigince kulubumuze yardim edelim . 5-10 lirada olsa gsstoreden alisverisimizi yapalim. Ben bu sene 3 formayida adlim hatta bi tanesinin arkasina engin baytar yazdirdim. Bana gore her gsliyim diyenin illaki 1 gs formasi olmasi gerekir buda 1 milyonu asan bir satis parametrisini gosterir.

Valla biraz uzun bir yazi oldu galiba arkadaslar ama aklima gelenleri elim el verdigince yazmaya calistim.

Hepinizi saygilarimi sunarak

İyi bir super ve samp  ligi gecirmek dilegiyle..

İyi gunler     

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...