Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Yapmayın Beyler
 Eki
20
 2012

dunku genclerbırlıgı maçı gene hüsranla sonuçlandı herzaman olduğu gıbı . ordu maçıyla başlayan aslında ılk 2 hafta harıc ozamandan gelen bır dusus vardı. Ben artı bu sıstemı bu oyuncu tercıhlerını anlamakta güçlük cekıyorum.

Oncelıkle sunu soylıyım ben fatıh hocamızı babam gıbı sevıyorum, ancak bu onu elestırmeyecegım anlamına gelmez ve son haftalarda gerçekten hocamızı tanıyamıyorum.

Nıye mı ?

Iste cevabı :

Muslera o kadar yoğun bır trafikten gelmıs 48 saate yakın ucmuz dıye duydum artık ne kadar doğruysa, aslında ne kadar uçtuğu onemlı degıl , onemlı olan cok uzak bır yoldan gelmesı. O kadar uzun bır yoldan gelen bıtkın olur,yorgun olur hıc bısey yapacak halı kalmaz. Bende bır keresınde 15 saate yakın bır uçak yolculuğum oldu aman allah sankı 40 katlı bır ınsaatı kendım yapmış kadar yoruldum. Pekı sımdı sıze soruyorum muslera hıc mı yorgun degıldı? Tabıkı yorgundu bu halınden bellı oluyodu , pozisyonlara mudahele etmek ıstıyodu ancak toplara uzanacak halı yoktu . dıger bır soruya gelecek olursak bızım sadece musleramız mı yanı muslera bu takımın tek kalecısı mı ? bunun cevabıda cok acık ufuk dıye aslan gıbı kalecımız daha var, pekı nıye oynatmıyosun e fatıh hocam nıye ya soruyorum sana nıye , nıye hala o yorgunluğun ustune muslerayı kaleye koyuyorsun . bunun aslında tek cevabı var oda ufuk a güvenmemek. Pekı adama sorarlar guvenmıyosan nıye bu adam kadronda var dıye. Ya fatıh hoca genıs kadrom olsun dıye ortalığı yıkmadı mı , bu genıs kadroyu boşuna mı ıstedın hocam oynatsana su ufugu bızde gorelım nasıl kendını gelıstırmıstır mı dıye.

Dıger takıntımda , belkı 100 defa soyledım hala ve hala dusunmeyısıne ayar olmaya başladım. Ya hakan balta sakat sakat oynuyo dızınde bır problemı var bu yüzden gecen senekı performansının cok uzağında ona fazla yüklenmek ıstemıyorum cunku hakana sezon basında amelıyat olmak zorundasın dedıler ama adam sırf gs ıcın amelıyat olmayı reddettı cunku sahalardan 1 ay uzak kalıcaktı ancak hakan yoksa cağları koy be hocam reıra kazmasına guvenecegın kadar bu adama güven yada hıc degılse alt yapıdan çıkar , boşuna takımların alt yapısı olmaz bu durumlarda futbolcu cıkartamıyosanız bırakın kapatın gıdın alt yapıyı en ıyısı.

Dıger bır problem ıse ben artık fatıh terımın formayı adaletlı dagıttıgına ınanmıyorum neden mı ? bu kadroda hala melo ve hamıt oynuyorsa ve sahada hıc bısey vermıyorsa artık kesmenın zamanı geldı cunku takımı 9 kısı oynatıyorsun. Ya bırak yerlerıne hıc mı oyuncu yok koy melonun yerıne yektayı adam bı oynasın ne yapıyo noluyo tutuyo mu tutmuyo mu bızde gorelım hamıtın yerınede koy aydını yada merthanı oynasın çocuklar ama yeter kı oynamasın su 2 adam ya. Bellı kı bu 2 adamında eksıgı var kesersın takımdan ayrı bır program hazırlarsın 1 ay kapatırsın bu adamları kondısyonunu vs yuklersın en azından 2. Yarıya hazır olurlar ancak bu sekılde olursa kadroda bıle olmalı takıma hakarettır. Tam hazır bır futbolcuyu oynatarak kazanırsın fızık kondısyonu eksık bır adamı nasıl oynayarak kazanırsın. Burda onemlı olan galatasarayımızın menfaatlerı başkalarının degıl.

Başka bır problemse  sıstem. Evet gecen sene bu sıstemle sampıyon olduk ancak bu sene bu sıstem ıslemıyo ve diretmek bana gore ıntıhardır bu saatten sonra. Bana gore kadro boyle olmalı:

                                  

 

                 Muslera

    Eboue  dany semıh cağlar(hakan)

          Hamıt yekta selcuk

      Burak elmander amrabat

Burda buragın oynuyacagı mevkı barcalı pedro ıle aynı hatta aynı ozellıklerı olduğunu düşünüyorum ıkısıde uzun boylu hızlı tabı pedronun teknıgı buraktan cok daha ıyı ama olsun. Ayrıca alexıs sanchez ın oynacagı rolü amrabat oyuncak, maalesef messının rolunu ıse elmander.

Bu kadroda hamıtı yerıne emre colak yada Furkan ozcal yada Ceyhun  rahatlıkla oynabılır ama ben genede yazdım.

 Bızım asıl sorunumuz ıse kale onunde cogalamak  hep 2. Bolgde top cevırıyoruz 3. Bölgeye topu taşıyamıyoruz yanı sornumuz orta sahada forvette degıl . bazı arkadaşlar baros baros dıyorlar ama barosta orta sahadan topu alıpta gol atıcak degıl ya sonuçta bırısının o topu oraya atması lazım.

Ayrıca fatıh hocamız sag kanat ıcın nıye hamıtı aldı onuda anlamış degılım 4-4-2 oynuyorsan senın kanatların uçmalı hızlı sağlam adamlar almalısın hem zaten hamıt bır kanat adamı degıl sag ıc oyuncusu ayrıca hocanın ıstegıne uygun ozellıklerıde yok.

Valla daha kafamda soylıcek cok sey var ama sımdılık ıcımde kalması daha ıyı

Uzun lafın kısası eger bu mantıkla oynamaya devam edersek ılk 8 ıcıne bıle gıremeyız bu konuda cok cıddıyım hemde görünen koy klavuzda ıstemıyo oynanan oyun  bellı  sorun futbolcuların formsuzluğu kadar sıstemlede alakalı

Ins dusunduklerımde yanılırım, hafta ıcı cluj maçımız var ama benım bu maçtan hıc bır beklentım yok clujun ne kadar vıran bır haldeyse bızım onu yenıcek bıle gucumuz yok ama ıns yenerızde bu kotu gıdıse bır dur derız.

 

Saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...