Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Saçmalık bu
 Eki
01
 2012

Sacmalik bu. Simdi diceksiniz ki sacmalik olan ne ? sabah webaslanda okudugum bir haber yuzunden bu basligi atim. Peki haber neydi ?

Yeni tugay gonderildi baslikli haber.

Evet boyle bir haber yapildi ancak bu haberin dogru olup olmadigi tam bir muamma. Yanlizca ben bu haberin dogrulugu uzerinden yorum yapicam.

Eger bu haber dogruysa Galatasaray alt yapi hocalari tam bir fiyaskodur benim gozumde. Niye mi ?

Siz bu oyuncuyu  luleburgazdan transfer ettiniz dimi ? peki bir kulup niye genc bir oyuncu transfer eder?

Cevabi cok basit onda yetenek gormustur ve gelecekte bana faydali olacagini dusundugu icin.

Peki simdi yapilan sey dogru mu?

Bence koca BIR HAYIR. Cunku siz buyuk umutlar baglayarak aldiginiz bir oyuncuyu daha 16 yasindaki hemde daha cocuklar bunlar arkadaslar kapi disari yapmak ne demek ya. Bu kadar sacmalik bu kadar salaklik olur mu . birde yazilan sey dogruysa bunuda icerledim, gecen sene tesislerden uzaklastirilmis hemde ailesi burada olmayan bir kucucuk cocugu hemde daha 15 yasinda İstanbul gibi okyanusun icine birakiyosunuz. Bunun raconu bu degildir arkadaslar, bunun raconu madem adlin memnun degilsin calistirmak istemiyosun dimi gider ailesine teslim edersin. Diger bir dikkatimi ceken sedye bu cocuk tesislerden uzaklastiktan sonra bu cocugun ailesi istanbula tasinmak zorunda kalmis, yani yerini yurdunu alistigi yerleri birakip buraya goc etmeye mecbur birakilmis. Eger birde  ailesinin maddi durumu iyi degilse nolucak bu arkadaslar , bu kucuk bir cocugun hayatiyla oynamaktir. Bu GALATASARAYLILIK DEGILDIR.

Simdi tekrar tekrar soyluyorum bunlari o haberin dogru oldugu icin yazdim ve kulupte bir yalanlama olmadigi icin benim icin dogrulugu %90 dir.

Aslinda alt yapi hakkinda coktan beri yazmayi dusunuyodum. Bana kalirsa alt yapimiz felaket gibi gozukuyor. Alt yapi dedigin futbolcu yetistirir dimi yani  temel amaci budur dogrumu renkdaslarim

Peki size soruyorum arkadaslar biz su 10-15 yillik sure icinde alt yapidan kac tane oyuncu yetistirebildik

Emre colak, aydin ,semih, huseyin tokmak, birde forvette olan uzun sacli bir cocuk ve bide mertan cikti  ( bunlar takimizda olanlar)

Peki bu sayi yeterli mi . tabiî ki hayir.

Cok iddaali bir laf olucak ama biz futbolcu yetistirmeden anlamiyoruz bu cok acik bisey. Benim gordugum hem altyapi hocalari yeterli donanima sahip degil hemde yonetim alt yapi uzerine yeterli kaynak ayirabilmis degil.

Alt yapinin basinda mufit hoca var. Tmm fatih hocanin yardimcisiydi 96-2000 arasi ancak bu cv onun alt yapiya getirmek icin yeterli mi ?

Bence degil. Cunku bana kalirsa alt yapi hocaligi a takimi calistirmaktan cok zor. Cunku ugrasiniz cocuk ve cocuklara birseyler ogretmek onlarin hayatlarini kontrol etmek yasam tarzlarini olusturmak, psikolojileriyle ugrasmak cok ama cok zor. Bu yuzden bu islerle yetkin bunlari bile kisiler ugrasmlidir.bunun icinde bence alt yapi hocalarimizi yurt disina gonderip bunlarin egitimlerini aldirmak , bilgi ve donanimlarini dahada arttirmak gerekli.

Bunun yaninda alt yapiya sadece futbol hocasi degil bir psikologta gerekli. Onlardan yardim alarak cocuklari yetistirmek lazim. Bizim alt yapimizda var mi bilmiyorum. İnsallah vardir.

Bider bana kalirsa scott pirinin ekibinden birilerini alt yapiya vermek lazim , kondisyon fizik egitimi icin cunku bizim cocuklarin cogu celimsiz ve fizik gucleri yerinde degil, birde a takima cikinca fizik yuklemesi oluyo yani hazir gelmiyo bize direk oynucak lazim.

Bizim su anda ornek alacagimiz takim porto olmali arkadaslar. Adamlar su son 10 senede 500 milyon dolara yakin sirf futbolcu satisindan para kazandi bu nedemek ya, dehset bir sey bu.  Bence birilerini gonderip sistemi incelemeli ve bizde kendimize uyarlayip bu sistemi yapmaliyiz.

Ayrica yukarida emre aydin saydim evet parantez icinde belirttim sadece a takima cikanlar diye peki daha onceden cafercanlar ozgurcanlar vs vardi hepsi gs nin gelecegi yildiz adaylari olarak lanse ediliyordu, hani nerdeler simdi bunlar ptt 1. ligde top oynuyorlar bildigim kadariyla.

Peki soruyorum biz bunun icin mi yetistirdik bu cocuklari yoksa galatasaraya faryda saglamalari icin mi ?

Ozaman cevabi acik ve net

Bizim alt yapimiz eksik ve yeterince iyi degil.

Eger alt yapimiz iyi olsaydi simdi sol bek aramak yerine alt yapidan cikarir oynatir pasalar gibi bu sol bek kriziyle ugrasmazdik.

Sunuda soyliyim mertan yanilmiyorsam 21 yasinda gecen manu macinda defansta bi adam vardi ferguson daha 17 yasinda bunu boylesine onemli macta sahaya surdu.

Sanirim bu ornek herseyi aciklamaya yeter.

Saygilarimla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...