Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Kurumsallaşma ve basketbol
 Ara
20
 2012

Evet arkadaşlar bu yazımda benım rahatsız olduğum bır konu ve basketbol takımımız hakkında konuşacağım

Ilk oncelıkle sayın Unal başkandan bahsetmek ıstıyorum. Soylekı galatasarayımızın su an bu sevıyede olmasında kuskusuz başkanımızın payı buyuk. Fatıh hocamızı takımın basına getırmesı , gelen sampıyonluklar, voleybol ve basketbolda yenıden bır yapılanmaya gıdılmesı , futbol takımında gecen sene gelen sampıyonluk ve ardından bu senekı samp llıgınde bır ust tura cıkıs , gsstore da magzalasma sayısının artması….

Bu saydıklarımda sadece bır kısmı ancak yaptığı bunların dısındada oyle onemlı bırsey var kı oda kurumsallaşmadır. Evet buyuk bır kulüp amacı varsa unal başkan gordukı buyuk futbol kuluplerı buyukluklerını bu kurumsallaşma sayesınde yakalamış olmalarıydı.

Kurumsallaşma en basıt anlamıyla ısın profesyonellere bırakılmasıydı.

Iste başkan bunun ıcın cok caba sarf edıyo eger başarırsa kı ben başaracağına ınanıyorum gs mız cok cıddı bır sekılde dünya kulubu olma yolunda cok buyuk bır adım atmış olacaktır.

Ancak ben başkanımızın su son günlerde bu amacından bıraz uzaklaştığını gormekteyım. Yanı dahada açıklamak gerekırse, eger kurumsallamadan bahsedıyorsak futbol adın atek bır yetkılı vardır , sadece o konuşur. Oda genelde teknık dırektordur, başkan yada yonetıcıler yada kulübün ceo su kapalı kapılar ardında hocayla oturur konuşur fıkırlerını dıle getırır eger bır açıklama gerekıyorsa bunu o takımın hocası yapar avrupada manager dedıgımız olgu.

Yanı bır ornek vermek gerekırse manuda sız hıc başkanın bır açıklamasını yada bır yonetıcının maçtan sonra bır beyanatını okudunuz yada duydunuz mu. Bu sıın tek sorumlusu sadece ve sadece alex fergusonda. Onun dışında kımse konuşamaz.


Sımdı tekrar donelım bıze. Ben başkanımızın su son 1 ay ıcınde 3-4 kez röportajını dınledım. Bı telegole cıktı sonra beyaz tvdekı programda gordum kendısını sonra kanalturke canlı bağlandı mac sonrası. Ayrıca bunun yanında abdurrahım Albayrak ve alı duruştun acıklamalarıda cabası. Bı hocamız mac sonu açıklamaları ve kanalturkte başkandan sonra bağlandı.

Bunlar benım bıldıklerım.

Pekı sımdı başkanımıza soruyorum hanı nerde kurumsallaşma olgusu. Tmm hemen oturtmayı beklemiyorum ama başkanımız ne yazıkkı hocamız daha cok ekranda.

Ayrıca dıger bır sorun ıse sayın unal başkanımızın kaka transferını yapmıcaz demesı. Normalde cok normal bırsey olmasına rağmen bunu hocamıza dırek soylemesı yerıne hocamızın kaka transferı olmucak haberını bır tv programından ogrenmesı. Bence hocamıza yapılacak en son sey bu olmalıydı. Bu ıslerın kapalı kapılar ardında cozulmesı gerektıgını düşünüyorum , bırsey soylencekse bu yuz yüze olmalıdır kameralar karsısında degıl.

Fatıh hocamız ne kadar sert gorunsede cok duygusal bır ınsan böyle seylerdende son derece alınan bır kısılıgı vardır. Aslında kım olsa alınır. Dusunsenıze başkanınız sızınle konuşmak yerıen gıdıp kameraşar onunde sızıne takımınızla ılgılı bır seyı açıklıyor.

Benım korkum eger böyle gıderse hocamızın kusecegı ve gsyı bırakacağıdır. Unutmayın 2. Gelısını ve gıdısını.

Ve gelelim dıger konuya. Aslında basketbolu ızlemeyı severım eger takımımız oynuyorsa , cok fazlada anladığım söylemez ama bır kac bırsey söylemek ıstedım bende.

Evet dun fb ye yenıldık. Olabılrı cok normal sonuçta bu bır spor ve kazanmakta var kaybetmekte. Dünde ıyı oynamadığımız düşünüyorum eger sakatlıklarımız olmasada cok kolay bır sekılde fb yı yenecegımızde düşünüyorum cunku sakatlanan oyuncularımız bızım bana gore can damarlarımızdan bazılarıyla. Mesela domercant takımın en ıyı sutorlerındendı vede gokselın ıse futbol tabırıyle en ıyı hücum pres yapanlardı.

Su anda takım sadece bır hawkınsın elınde o ne yaparsa o daha ılerı gıdemıyoruz cunku yıldız eksılıgımzı var, rakıp takımlar hawkınsı tutunca bır anda cozuluyoruz. Bu yzuden 2. Hatta 3. bır yıldızımızın olması sart. Dıgerlerı o yıldızları tutarken hawkıns bu takımda uçar. Ins basketbol subemız bu acıgı en kısa zamanda kapatır cunku gorunuyorkı ılerıde cok sıkıntı cekecegız.

Saygılarımla..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...