Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
SON 3 GUNUN PANAROMASI
 Kas
13
 2011

Oncelikle sizlerle su 3-4 gun icindeki futbol olaylari hakkinda rahatsiz oldugum ve aslinda konusmaktan nefret ettigim konular hakkindaki duygularimi paylasmak isterim. Oncelikle milli malca ve bu macta yasanan olaylardan baslamak istiyorum.

Evet gene yenildik hemde bu sefer geri donusu olmayan bir yenilgi. Zaten bu mac oncesi galibiyet beklemek iyimserlik olurdu ancak mac oynanmadan once herkes gibi bende en azindan bu onemli macta galibiyet icin umudimiz vardi ancak 90 dakika boyunca gordukki azap cekmeye devam edecez. Daha 3. Dakikada zaten azap cekmeye baslamistik ben artik bazi seyleri anlamiyorum ya volkan gibi bi adam (aslinda saymak istegim cok sey var sevmedigim, kisiligi olmayan bir adam) nasil olurda sanli turk milli takimim kalesini korur, bu macta bunu cok acik bir sekilde gordum ki eger tolga olsa bu golleri yemezdi hep hatali , Almanya macinda ve bu macta bizi yakan tek engel volkan . hee sorcaksiniz simdi takim cok mu iyi oynadi diye  verecegim cevap tabiî ki hayir ancak daha macin 3. Dakikasinda gol yersen boyle onemli bir macta kafadan yenilirsin zaten iyi degildik golden sonra iyice kotulestik. Bunda hiddink ve yardimcilari oguz cetin ve engin ipek in etkisi cok buyuk , 2 side fenerin usagi ve fenere yaranmak icin o kulupte iyi yada kotu oynamasinin hic onemi yok. Ancak benim anlamadigim baska bir konu niye milli takim iskeletinde hep gs yada fb den oyuncular var nerdeyse 2 takimdanda 15 oyuncu var nerdeyse bir takim, niye ts, bjk yada Anadolu kuluplerinden yeteri kadar adam almiyorlar milli takimin amaci ne herkesi temsil eden bir takim olmasi peki ozaman niye diger kuluplerimiz yok.

Diger bir konu volkanla bizim taraftar grubumuz olan ultraaslan arasindaki gergenlik bunun butun nedeni volkanin basarisiz bir mac cikartmasi cunku oraya giden milli takimimizin galibiyet sevincini yasamak icin gitti ancak yenilen salakca gollerden sonra tepkisini belli etti. Bugunku gazetelerde bakinca bu gerginligin tek suclusu olarak Galatasaray olarak gosterilmeye calisiliyor , ancak ne alaka gs milli takima oyuncu vermek disinda ne sucu var. Bir daha arenaya mac vermiceklermis vermesinler kim kaybedicek biz mi , eger oyle dusunuyorlarsak kaybederler.

Ancak volkan la yasanan gerginlige geri donucek olursak iki tarafada yakismadi ozelliklede sanli galatasarayin taraftar grubuna hic yakismadi. Volkanin nasil bir insan oldugunu biliyoruz ancak biz bunu yapmamaliydik cunku birisini sevmezsin ayri takimlara gonul verirsin yada baska takimda oynayabilir ama biz ogun arenada bir gs bir fb yada baska takimin macina gitmedik biz oraya milli takimimiza destek icin gittik bu yuzdendir ki eger bu olayi bizim taraftar grubumuz baslattiysa yakismadi ki sadece volkanin seyrek yaptigi kurtarma eyleminden sonra bu olayin basladigini saniyorum oncesini bilmiyorum . ancak orda 2 tarafinda birbirine kufur etmesi yanlis heleki o emre ile volkanin taraftara kufur etmesi cok ayip ve tff nin ceza vermesi gerektiren bir durum. Ancak basta akilli adamlar olmayinca daha bircok kez bu olaylarla karsi karsiya kalacagimiza benziyor.

Birde niye turkiyede futbolda bu kadar kutuplasma var anlamiyorum tamam bir takimi seversin onun icin olume gidersin ancak niye farkli takimi tutanlar maci beraber ayni siralarda izleyemiyorlar niye ayriyetten bir trubin yaparlar anlamadim. İngilterede yada ispanyada geneli oylemi bilmiyorum ama bazi maclarda ev sahibi ve rakip takim omuz omuza mac izliyor ne kadar guzel bir olay. Futbolda niye bu kadar geri kaldigimizi belki bu aciklar.

Gelelim galatasarayimiza, Cumartesi gunu benficayla ozel bir mac oynadik ve 2-0 yenildik, burada onemli olan yenilmek degil zaten cok rahat oynadik yenilmemiz dogal olabilir ancak ben bu maca baska bir acidan bakicam. Bana kalirsa biz sag kanat icin transfer yapmamiza gerek yok , elimizdeki altini megersem gormuyormusuz benfica  macinda oyle bir genc ciktiki sahaya ben gercekten cok begendim, her halde tahmin etmissinizdir, Mertandan bahsediyorum. Kazimin yapamadigi butun o olgulari bu genc yildiz yapti, suratli ,iceriye ket eden, pres yapan ,deli dolu bir genc. Fatih hocamizin yerinde ben olsam hemen a takima cikarir besiktas macindan sonra devamli oynatirim cunku bu cocukta gelecek var. Bir diger begendigim oyuncu ise forvette oynayan berkti oda kivrak bir hucum oyuncusu ve bu iki kisi bence a takimda kadroya girmeye aday hatta girmesi lazim tipki semih gibi.

Birazda gazetede cikan transfer deidokularina bakalim, sevgili renkdaslarim sizden tek istedigim bu sacma haberlere inanmayalim cunku amaclari bizim beklentimizi cok yukseltip yonetimle takimla aramiza girmek fatih hoca veya unal baksan yada yonetim kurulu harincinde yapilan yorumlara ve cikan haberlere inanmayalim. Ancak bu haberleri gercek farzedersek,

Eger mertan kadroya alinmicaksa ve illede biri alinacaksa turk alinmasini ister ve hamitin transferi bana mantikli gelir. Sol kanat ise enginin oynamasini isterim ancak reirayi satma olanagimiz olursada satilmasindan yanayim ve kaliteli bir sol kanat alinabiliyorsa alisin reyes yada arshavin isimleri geciyor bana arshavin daha mantikli geliyor . ve bana gore kesinlikle hucumda bir oyun kurucu alinmali derim.

Butun herkese saygilar , beni dinlediginiz icin tsk ederimJ ….





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...