Makale Yaz
uamacel
Bu haberi yazdır
Destek zamanı...
 Eki
06
 2012

 

Şu klasik ‘skora göre yorum’ olayı yine gündemde bu aralar.2 maç kaybedildi diye ‘başarısızlıktan’ bahsediliyor.Galatasaray için başarısızlık dediğimiz ya süper ligde 2. , 3. vs. olmak veya şampiyonlar liginde gruptan çıkamamaktır.Şu anda böyle bir durum var mı ? Hayır.Takımımız şuan ligde lider.Avrupa'da işler istediğimiz gibi gitmese de hiçbir şey bitmiş değil.Tabi ki bir Galatasaray taraftarı olarak , Braga'yı kendi sahamızda yenemeyip de şu klasik gruptan çıkabilme hesaplarını yapmak rahatsız ediyor beni . Ama skora değil de oyuna bakılırsa iyimser olunabilir.Evet,futbolda skor lehineyse istediğin olur ama bu oyunun ne kadar adaletsiz olduğunu da hepimiz biliriz.

Braga maçında rakibimizin 4 net pozisyonu var.2 si gol oldu diğerlerini Muslera önledi.Braga'nın pozisyonlarının bizim pozisyonlarımızdan daha net olduğu aşikar.Zaten bizim özellikle Avrupa'daki en büyük sorunumuz da bu zaten. Topu altıpasa kadar getiriyoruz ama son vuruşlarımız yetersiz.Elmander ve Umut zaten bitirici forvetler degil.Onlar daha çok pres yaparak rakibi yoruyorlar.Burak daha bitirici bir forvet gibi duruyor ama bence o da yetersiz. Necati bu durumda çaremiz olabilirdi.O olmadığına göre tek seçenek Baros.Bence Fatih Terim Baros'a şans vermeli.

 Bir takım bir maçta yenilmişse kesin kötü oynamıştır diyemeyiz.Braga maçında kontrol bizdeydi.Tek eksiğimiz son vuruştu.Tabi Selçuk'la Melo'nun hala istenilen düzeyde olmaması da bir problem ama Braga maçında son vuruş eksikliği , bu maçı kaybetmemizdeki en büyük etkendi.Yani benim düşüncem, takımımızın ortasaha ve defansı gruptan çıkmak için yeterli.Forvetler de isim olarak yeterli görünüyorlar ama dahası lazım.

 Basında birkaç yerde Fatih Terim'in gitmesi gibi bir şeyler okudum.2 maç kaybedince teknik direktörün gitmesini düşünen bir zihniyetteyiz maalesef.Unutmayalım ki,Galatasaray takımı Rijkaard,Skibbe,Hagi gibi teknik direktörlerin döneminde bırakın şampiyonluğa oynamayı ilk 3 te bile zor yer aldı ve 6 yıldır şampiyonlar ligi hasretimiz vardı.Fatih Terim'le birlikte hem anlamlı bir şampiyonluk kazandık (gerçekten aşırı anlamlı bir şampiyonluktu) hem de bu kadar zaman sonra sahamızda şampiyonlar liginin müziğini duyabildik.Bunları sağlayan kişi Fatih Terim'dir.Tabiki yönetimimizi de esgeçemeyiz ama Fatih Terim'in yeri ayrı.Takımımıza en çok yakışan kişi o'dur ve bence kredisi kolay kolay bitmez.

Şu koreografi konusuna da değmeden edemeyeceğim.3 boyutlu olarak şu ana kadar 3 kez yapıldı.3 ü de birbirinden harikaydı.Her izlediğimde Galatasaraylı olduğum için şanslı hissediyorum kendimi.Ultraslan gibi bir taraftar grubuna sahip olmak bir ayrıcalık.Gerçekten de bu iş her yiğidin harcı değil.Bize bu gururu yaşattıkları için hepsine teşekkürler.

Umarım bu akşamki Eskişehirspor maçını kazanırız.Bundan daha önemlisi de Cluj maçını kazanarak Avrupa'da yükselişe geçeriz.Takımımız bunu yapabilecek güçte.Biz de, bizlere geçen sene bu kadar mutluluklar yaşatan bu takıma destek olmalıyız. Eminim ki gerisi gelecektir.

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Nisan (1)
 
Ocak (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...