Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Elmander - Kak ikilemi
 Ağu
26
 2012

Oncelikle butun herkese selamlar demek istiyorum . aslinda bu yaziyi yazmayi dusunmuyodum ama bazi yorumlara ve Galatasaray taraftarinin bu kadar kor olabildigini yada kor degilde duygularini on plana alip profesyonel olmayisini hazmedemiyorum.

Sorun su Avrupa fatihi 1905 nickli arkadasimiza herkes saydirmis. Dedigide su kaka yi alalim elmander yedek kalsin. Bide elmandere kacir Allah kacir demis.

Peki size soruyorum neresi yanlis bu olayin.

Tepkiler olarak siz elmanderden ne istiyosunuz . bu kadar yildiz sevdalisi olmayalim vs.

Ancak sunu soyliyim size arkadaslar ben elmanderi gecen sene bayagi macini ciplak gozle izlemis biriyim. Gecen elmanderin yaptigi katkiyi galatasaraya kimse yapmadi, bu acik ve net kimse inkar edemez. Ancak asil sorun su elmanderi biz forvet oynatiyoruz, gerci bizde aldigi gorev golcu rolunu ustlenmesi ( ozellikle gecen sene, bu sene bu rolu umut ve Burak ustlenecek belli ). Ancak herkesin kacirdigi nokta su elmander golcu degil o 2. forvet tarzinda bir oyuncu. Boyle oluncada bizim bu sene sampiyonlar ligi icin yeterli bir oyuncu degil ustune basa basa soyluyorum.

Bunun en iyi ornegi super kupa macinda ara pasla kaleci mertle karsi karsiya kaldi caprazdan ancak atamadi. Simdi ne var bunda diceksiniz elmander gol kaciramaz mi , tabiî ki kacirir ama benim dikkat ettigim yer orasi degil vurus tarzi. Bir forvet hatta iyi bir forvet yada golcu oyuncu  mutlaka bilirki o pozisyonda o sekilde vurulacagini. Sol caprazdasin ve sen ayaginin disiyla topu kaleye yolluyosun. Olmaz boyle bir sey. Bir İbrahimovice yada higuine yada pato yada messi yada ronaldoya bir bakin, tamam bu dediklerim ust duzey oyuncular olabilir ama vurus teknigi acisindan boyle bir vurus asla yapmazlar.

Arkadaslar elmanderdi en buyuk sorun vurus teknigi yok buda bizi cok zorluyor, gercekten gecen sene bu sekilde cok gol kacirdi ancak gecen sene icin en iyi oyuncumuzdu. Bu sene sampliyonlar ligini oynucaz orasi oyle bir arenaki sadece mucadele yetmiyor mutlaka gol atmak zorundayiz. Soyleki bazi maclarimiz mutlaka olucaktir 2-3 pozisyonla bitirebilecegimiz biz bunlari atamazsak cok canimizin yanacagindan eminim eger ki isimiz elmandere kalirsa vede atabilecegi bir pozisyon gelipte atamazsa cok konusuruz bunu.

Ha elimizde Burak var umut var diceksiniz ancak su varki eger avrupada bir yerlere gelmek istiyorsak isimizi sansa birakmamaliyiz. Buragi gecen sene trabzonda samp liginde izledim hic begenmedim. Tabiî ki Galatasaray farkli ayni sistem degil ayni takim degil ancak ya oyle olursa gol orucuna girerse. Yada umut Allah nazarlardan saklisin cok iyi gidiyor ancak ozaman formsuz olursa yada sakatlanirsa yada yada… biliyorum felaket tellalligi yapiyorum ama biz herseyi dusunmeliyiz , onceden olmayan seyleride dusunmeliyiz avrupali bunu yapiyor ki bu sekilde basariya ulasiyor yada en az hasarla atlatiyor ancak biz basimiza gelince birseyleri cozdugumuz icin hem zaman kaybi hemde zarari fazla oluyor.

Biliyorum biz sevdigimiz futbolcuya yan gozle baktirmiyoruz , bizim toplum yada bizim taraftar biz futbolcuyu sevdiyse iyide kotude olsa arkasindayiz. Ancak bunlari dusunmeliyiz arkadaslar, is isten gectikten sonra degil gecmeden once cozum yolu bulmaliyiz. Birdaha soyluyorum

ELMANDER COK IYI OYUNCU HER TAKIM ICIN OLMASI GEREKEN BIRISI ANCAK GOLCU DEGIL VE BIZIM GOLCUYE IHTIYACIMIZ VAR

Herkes sapkasini onune alip dusunmesi lazim , biliyorum simdi bana cok tepki gelicek ama bunlar benim dusundugum dogrular  ancak

Ben kakanin gelmesini gercekten cok istiyorum gelirse elmander yedek onun yerine kaka oynamali ki kakanin bitiriciligi elmanderinkinden kat kat daha fazla ve bize katacagi cok fazla sey olucaktir. Birde unutmayin kaka galiba gecen sezon forma sansi bulamamasina ragmen 10 gole yakin atti galiba elmander ise en az 35 mac oynadi 12 golu var, bu istatistigide dusunmek gerekir.

Hazir aklima gelmisken sunuda soylemeliyim. Bazi yerlerde goruyorum yok kakanin alacagi ucrte takim icin dengeleri bozar yok o olur yok bu. Bi bizde var galiba seyler. Niye bozsun arkadaslar bende onu anlamiyorum. Bir isyerinde bile ayni isi yapanlar arasinda ucret farki varki varken niye bu sacma bir dusunce icindeyiz. Hem ucret farki kadar dogal bir sey yok bana gore. Cunku herkesin yaptigi is farklidir ve isini iyi yapanlar daha cok alir vedeki yildiz oyuncularda bence yuksek ucret( digerlerinden daha yuksek) almalarinda hicbir sorun yoktur ki. Ornek olarak,

Barcelonada bile xavi 20 milyon messi 28 milyon aliyor. ( bildigim kadariyla tam kesin olarak bilmiyorum) Peki soruyorum onlar bu kadar kapris yapmazken bizim futbolcular mi diye soruyorum size?

Ama cevabinida veriyim evet yaparlar cunku bizim futbolcumuz profesyonel degil ve oyle dusunemiyorlar ve kendilerini hep ust seviyede goruyorlar.

Neyse cok uzattim benim dusuncelerim bunlar renkdaslarim belki size yanlis gelebilir ama bana gore gercek bu 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...