Makale Yaz
buaskbaska
Bu haberi yazdır
Sneijder yılda 6 milyon eder mi ?
 Eki
09
 2015

Değerli renktaşlar,

Yine bir yazı ile değerli vakitlerinizi çalmaktayım, yoğun ve stresli bir haftanın ardından haftasonunun verdiği huzur ile yazdıklarımı mantık çerçevesinden geçireceğinize eminim. Zira sizler futbol bilgi ve zekanızı doğru takımı seçerek çoktan gösterdiniz, şimdi kendi içimizde doğruları bulmanın vaktidir.

Ve siz değerli futbol magandaları, Sabriciler, Hamzacılar yine bu yazımı vakit kaybetmeden okumadan kapatabilirsiniz. Size göre bir şey yok, üzgünüm.

Mevcut kadronun en iyi 2 oyuncusundan biri olan Yasin'in Galatasaray gibi büyük bir takımda oynayacak kalitede olmadığını daha önce yazmış, bir çok arkadaşın (okuduğunu anlamayan) hakaretine maruz kaldım. Fakat,kardeşi fenerli olduğu halde NKFVAS küfrünü edebilen futbol teröristlerinin, klavye delikanlıların yorumlarını ciddiye almıyorum.

Şu an mevcut Galatasaray kadrosunda 2 oyuncunun diğer arkadaşlarına kıyasla yüksek dinamizmi göze çarpıyor; biri Yasin biri Sneijder. Ama kör gözler dahi gördü ki ne ligte ne Astana karşısında bu oyuncuların herhangi bir etkinliği olmuyor.

Nerede bu Finansal Fair Play kuralları ?

Arkadaş bu yönetim bizi aylardır finansal fair play diye oyalamıyor mu ? Ee kardeşim o zaman yenilenen bu sözleşmeler nedir ?

Sözleşmesindeki ücreti savunduğu enerjiyi yeşil sahalarda yıllardır bir türlü göremediğimiz Hamit'in yılda en az 3.5 milyon euro, Futbol oynamayıı bilmeyen Burak'ın 4, oyunu yavaşlatan Selçuk'un 4 ve yerli Messi Sabri'nin 2.2 milyon euro aldığı bir takımda tabiki (anlamayan arkadaşlar için kalın yazdım) Sneijder'e 6 milyon az bile .

AMAAAAAAAAAAAAAAA

Acaba büyütüyor muyuz ?

Kendimize dev aynasında bakmayı seviyoruz, öyle büyük şöyle kudretli kulübüz diye övünürüz yalvar yakar bir tane sponsor bulamayız.

Burak ile Ronaldo'yu kıyaslar büyük paralar veririz Sabri Alves'e Ferrariler alırız ama elin ASTANA'sı aslanı kediye çevirir. Mahalle takımı ile oynar gibi oynar.

Türkiye'nin en büyük kulübüyüz diye övünürüz rakibimizi 20 senede 3-5 kere yeneriz, elin Mersin İdman Yurdu ligteki tek puanını bizden alır. Anadolu kulüpleri bile artık korkmuyor. 

Akhisar kalecisinin Saraçoğlu deplasmanında alınan 1 puana sevinmesi ile Osmanlıspor'un Arena'da alınan galibiyet sonrası tavrı beni kahrediyor. Sizi etmeyebilir çünkü siz Hamza ve Sabri'ye o kadar aşıksınız ki kabul etmekte zorlanıyorsunuz.... Mourinho'ları Luis Figo'ları titreten takımın vizyonsuz hocası Ali Sami Yen'de maçın favorisi biz değiliz diyor, zor kazanılan Astana 1 puanından sonra yenilmedik diyor.

Her zaman söylerim, futbol ahmak sporudur. Yönetilenler ne ki yöneticiler ne olsun ? Aynaya bakıp kendimize soralım, daha iyi yönetilmeyi hak ediyor muyuz ? Daha iyi bir kulüp hak ediyor muyuz ?

Yine başlığa takıldınız değil mi ? Ey Galatasaray taraftarı, bir yandan Robben kadar Reus kadar para kazanacaksın hatta kemiksiz (vergisiz) kazancınla onları bile geçerek Silva'lara İniesta'lara yanaşacaksın ama ASTANA, Mersin karşısında sonuca gidemeyeceksin. Sneijder Galatasaray'ın en önemli oyuncusudur ama bana göre 35 yaşına kadar yıllık 6 milyon (primler dahil) alacak bir başarısı yok üstelik menejerine verilen para da nerden baksan 1-2 milyon olmuştur.

Artık gözünüzde büyütmeyi bırakın, Galatasaray bu ekonomik verilerle Porto gibi yönetilmek zorundadır. Galatasaray'ın kalitesiz ürüne verdiği her kuruş lükstür.

Ben olsam (ironi yapacağım: olur da yine anlamayanlar olursa diye) 50 tane top sektiremeyen herkesi yollar yerlerine 1.5-2 milyon (max) sözleşmeli oyuncular alırım. Muslera ve Sneijder gibi bir 2 yüksek sözleşmeli (Amerikan tarzı) oyuncular da kadro da olabilir. Ama Hamit,Sabri,Tarık,Olcan,Burak,Selçuk,Semih,Hakan Balta gibi oyuncular kesinlikle gönderilmeli Sneijder ve Muslera gibi oyuncularda elinizde tutamayacağınız sözleşmeler talep ettiklerinde yollar ayrılmalıdır.

Artık ne kendinizi ne takımınızı ne de Sneijderi bu kadar büyütmeyin, yoksa bir gün trafikte biri, Şampiyonlar Liginde Astana Ligte'de Mersin sizi kediye çevirebilir. 

Galatasaray Türkiye'nin en büyük markasıdır, bunu ne sizin ne de Hamza'nın kirletmeye hakkı yoktur. Sneijder yılda 6 milyon'u Şampiyonlar Ligi'ne gidebildiği başka bir takımda aldığı ilk gün ben formu bırakacağım, Sneijder bile Galatasaray'ın vizyonlarında ki küçüklüğü fark edip imzayı erteledi.

Artık uyanma vakti, Galatasaray sırtındaki tüm bu yüklerden(yukarı da saydığım oyunculardan) kurtulmalı; taraftar da bir an önce kendisine dev aynasından bakmaya son versin.

SPONSORSUZ BÜYÜK TAKIM OLUNMAZ. 

Not: Yılda 6 milyon verdiğim adamdan UEFA kupası olmasa bile Avrupa'da attığı 1 golle değil oynadığı ve oynattığı futbolla gruptan çıkmak için takımı yarıştırmasını isterim. Bana göre şu takımda Sneijder 4 Muslera'ya 2.5 diğerleri de yarısına oynar. Sabriler Hamitler Buraklar Sneijderler Ferrarilere binecek diye ben niye Avrupa'dan men edileyim arkadaş !





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...