Makale Yaz
buaskbaska
Bu haberi yazdır
Yine fark yer miyiz?
 Eki
20
 2015

Sevgili renktaşlar ;

Eskiden iddaa oranları açıklandıktan sonra sinir krizleri geçirirdik, iddaa risk yönetimi ayıp olmasın diye ev sahibi Fenerbahçe'ye 1.30 değilde 1.70 oran verirdi. Oranları futbolculara gösteren teknik direktörler "namusunuz için" "intikam için" oynayan söylemleri ile zor bela kazanılan 1 puanları destan gibi anlatırlardı.

Her ne kadar biz kabul etmesek de rakibimiz bütün branşlarda yerel liglerin ötesinde Avrupa'da başarı kovalayıp Final-Four'ların, Voleybol Şampiyonlar Liglerinin favorisi haline gelerek bizi geride bırakmayı başardı. Kadıköy'de 20 yılda alınamayan galibiyetler ve son olarak yenildiği bir maçtan sonra sevinen rezil futbolcular toplulukları sizi bilemem ama beni kahretmeye başladı.

Yorumları okur gibiyim; hakem, büyü vs....

İnsan kazayla 20 yılda 1 kere kazanır, hakeme rağmen bile olsa ama bu konu da çok eksik kaldık. Yıllar evvel Hıncal Uluç'un bir sözü vardı " Galatasaray iyi Fenerbahçe iyiyse Fenerbahçe kazanır, Galatasaray iyi Fenerbahçe kötü ise maç ortada, Fener iyi Galatasaray kötü ise tarihi fark olur, ikisi de kötü ise maç otada " diye hakikaten son yılları çok güzel bir şekilde öngördü.

Kimseye futbol öğretecek değilim Ali_samiyen_1905 isimli arkadaşımız yazdı, hepimiz de hemfikiriz: MOLDE Fener nasıl yenilir sorusuna cevabı çok temiz bir şekilde verdi.

Galatasaray'ın yumuşak ortasahası, kanatsız dizilişi ve top tutamayan forvetleri ile taktik bilgisi sınırlı teknik direktörüne karşı bu kadronun hakkını veren bir Fenerbahçe olsaydı ciddi karamsarlığa kapılırdım, ama Fenerbahçe bizden de kötü.

Ben Hamza'nın yerinde olsam Fenerbahçe maçına kadar elime bir sopa alır, topu her gevelediğinde (etrafında dönüp, oyunu yavaşlatan) Selçuk'a bir tane vururdum. aynı şekilde oynatacaksa Bilal'de kendini her yere bıraktığında bir güzel döverdim.

İşin şakası bir yana, Hamza kendini kanıtlama maçında Atletico'ya karşı oynattığı korkak oyunu benimsemez, Galatasaray cesur ama kontrollü bir oyunla, defanstan top çıkartırken forvetle arasını 45 metreye düşürürse çok sağlam bir galibiyet alabiliriz. 

Ama korkak oyun ve buna bağlı kötü bir skor Fenerbahçe'de oynayan taşları sağlamlaştırır, rakibimize kendi elimizle yardım ederiz. Fenerbahçe bu maçta ağır yara kaybetmeli, sezon sonuna kadar sürecek bir travma yaşamalıdır. Deli dana gibi saldırmadan, ortasahada 4 0 6 dizilişi gibi oynamadan ( defanstan çıkarken en kısa pasımız 25 metre, Selçuk ve Sneijder bile forvette top bekliyor) bu maçtan temiz bir skor ile dönebiliriz.

Ama Hamza, Terim'in Real Madrid'e karşı çıkardığı yine 6'lık olduğu maç gibi çılgın bir kadro çıkartırsa Fenerbahçe bizi bir güzel yener, puan farkını açar ve bu gazla takım olma yolunda büyük bir adım atar.

Eğer Hamza, korkak futbol oynatıp Fenerbahçe'nin topla oynamasına izin verirse Fenerbahçe yine özgüven kazanır.

FAKAAT Hamza bu maçtan 3 puan alırsa en çok eleştiren biri olarak benim bile sesimi keser, üstelik balla gusul almış Hamza'nın balı yine yerinde bu Feneri bir daha yakalayamaz, benden söylemesi.

NOT: Galatasaray'ın sezon başında 6 milyon euro kazanmak için sattığı ve yapmadığı transferleri hatırlayın, ve devre arasında 6 milyon kazanmak için sattıkları oyuncuların yerlerine ne kadar harcayacaklar beraber görelim. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...