Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray Eriyor
 Kas
22
 2014

Galatasaray ciddi anlamda eriyor. Puan sıralaması aldatmasın. Saha içi ve saha dışı olayları, kulüpte yaşananlar, ekonomik durumlar, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi sonuçları Galatasaray’ın eridiğini açıkça gözler önüne seriyor.

Sarı- kırmızılılar, şimdi de kendi evinde Trabzonspor’a 3-0 mağlup oldular. Cim Bom, maçın ilk 15, 20 dakikası hariç hiçbir varlık gösteremedi.

Esasen daha maç başlamadan kadrolar açıklandığında sıkıntı gözler önüne serilmişti. Semih ve Sneijder yedek kulübesindeydi. Semih’in ağrıları olduğu söyleniyor. Peki ya Sneijder?

Açık konuşalım. Sabri’nin affedilip hemen ardından ilk on bire alınması nasıl yönetimin işiyse, Sneijder’in oynatılmaması da yönetimin kararı. Hollandalı yıldız, yüksek maliyetinden dolayı gönderilmeye çalışılıyor. Çünkü Galatasaray’ın ekonomik durumu içler acısı. Ünal Aysal, kulübü mahvedip gitti. Ardından gelen ‘’ geçici ‘’ yönetim de onun enkazını temizlemeye çalışıyor ama büyük düşünemiyor.

Sen Sneijder’i, Semih’i Trabzon maçında oynatmayacaksan hangi maçta oynatacaksın? Daha da açık konuşayım. Trabzon maçındaki ilk on biri yapan bir teknik direktörün teknik adamlığı sorgulanır. Bu on birin hiçbir mantığı yok. Ancak tekrar ediyorum, Prandelli kadroyu tek başına yapmıyor. Yönetimden müdahale ediliyor. Sneijder’i yedek bırakma kararı Prandelli’ye ait değil.

Olan yine taraftara oluyor. Bu sezon gerek oynanan futbol, gerekse de alınan sonuçlar taraftarları derinden üzüyor. Taraftarlar Prandelli istifa diye bağırıyorlar. Ancak bu Prandelli istifa etmez. Çünkü böyle kolay parayı hiçbir yerde kazanamaz. Bu yönetim de Prandelli’yi kolay kolay göndermez. Çünkü başka biri kadroya karışılmasına izin vermez. Şimdi rahat rahat Sneijder kulübede otursun diyebiliyorlar. Ayrıca, Prandelli’nin tazminatını da ödeyemezler.

Yönetim, küçülme politikası uyguluyor. Bunu belki kamuoyuna açıklamıyorlar ama uyguluyorlar. Hedef, Sneijder gibi yüksek maliyetli futbolcuları satmak, Prandelli gibi vasat bir teknik direktörle idare etmek. Hedefleri kesinlikle şampiyonluk değil. Bunu açık bir şekilde söylüyorum. Çünkü yaşananlar bunu gösteriyor.

Bu durumda üzülen yine taraftarlar olacak. Kaldı ki, bu skorların devamı da gelecek. Trabzon maçında hakem hata yapmasa, penaltıyı verse ve kırmızı kartı çıkarsa skor çok daha vahim olabilirdi.

Trabzonspor, hak ettiği bir galibiyet aldı. Bu galibiyetin baş mimarı da Ersun Yanal’dı. Çünkü bildiği doğruları uyguluyordu. Çünkü işini yapıyordu. Çünkü meslek ahlakı vardı. Bir haftada Trabzonspor’un çehresini değiştirmiş. Elinde sihirli değnek mi var? Elbette hayır. Tek yaptığı oyunculara güven vermek, doğru kadro ve sistemle oynamak. Galatasaray taraftarı da maçtan sonra bordo- mavili futbolcuları alkışlayarak tebrik etti.

Sonuç olarak Galatasaray’da işler iyi gitmiyor. Ama bu mantıkla sezonu bitiremezsiniz. Bizden uyarması. Ey yönetim ve teknik kadro, gittiğiniz yol, yol değil. Bu yolun sonu yok!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...