Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Büyük 'BAŞKAN' büyük takım...
 Ağu
04
 2011

Galatasaray, attığı her adımda, dile getirdiği her demeçte, haftalardır süren şikeskandalı kaosu içerisinde ne kadar büyük bir camia olduğunu herkese ıspatlamaktadır.Galatasaray, birilerinin olduğu gibi sözde değil özde büyük bir camia ulu bir çınarolduğunu her hareketinden asalet akan bir başkanla kamuoyuna sergilemektedir.İşte size madde madde Büyük Galatasaray;

1.RAKİBE SAYGI: Şike iddialarının üzerine yoğunlaştığı sözde Türk futbolunun "büyük" camiasının başkanı;"Size 2006 sezonunun son haftasını anlatayım.." diye savcıyla pazarlık yapıp Galatasaray'ın başına çorap örmeye çalışırken; Sayın Başkan Ünal Aysal "Bu süreçte basının yarattığı bilgi kirliliğine ortak olmayacağız ve herhangi bir yayın yapmayacağız" diyerek hem rakibine duyduğu saygıyı göstermiş,hem de savcı ile pazarlığa girişenlere fairplay dersi vermiştir.

2.HUKUKA SAYGI: Takip eden haftalarda Federasyon ve Kulüpler Birliği'nin ortaya çıkmış iğrençlikleri bir anlamda görmezden gelerek "Bugün birlik beraberlik günüdür..." şeklinde saçma açıklamalarla, havuz ihalesindengelecek 2-3 lirayla koskoca bir ligi bir camiaya satmaya çalışmıştır. Türk Futbol Tarihinin belki deen talihsiz, en kara açıklamalarından biri olan bu açıklamaya herkes boyun eğmişken, Sayın Başkan ÜnalAysal'ın kendisini ortaya koyarak "Bu yangın üfleyerek sönmez" demiştir. Bu hareket bu lige gerçektenkimin sahip çıktığını ve herkesin karşısında tek başında durabilecek tek camianın Galatasaray olduğunuıspatlamıştır. O gün TFF yine talihsiz açıklamalarla Galatasaray'ı disiplin cezalarıyla tehdit etmiş,sözümona büyük camia olan rakiplerimiz " tü-kaka " larla Galatasaray'ı linç kampanyasına girişmişlerdir.Ancak UEFA'nın adeta kulak çekmesiyle nedense bir kaç hafta içinde TFF ve rakip kulüp yetkilileri Ünal Aysal'ın açıklamalarında işaret ettiği noktada birleşmişlerdir.

3.KENDİNE SAYGI: Bir kaç gün sonrasında Sayın Başkan Ünal Aysal verdiği demeçlerde eğer Galatasaray hakkında dillendirilenherhangi bir iddianın ıspatlanması durumunda şampiyonluğun iadesi dahil Galatasaray'ın her türlü kararasaygı duyacağını belirtmiştir. Bu açıklamayı yaptığı süreç içerisinde , yaptığı şikeler ayyuka çıkmış sözümonabüyük bir camia hala daha Metris yollarında nöbetler tutmakta ve kurul toplantılarında mızıkçı gözyaşlarıdökmektedir. Kendisine olan saygısını yitirmiş bu garip camianın karşısında Galatasaray bir kaç gömlek üstün olduğunu ıspat etmiştir.

4.MEDYAYA SAYGI: İçinde bulunduğumuz süreçte Denizlispor'un 2006'da oynadığı bir maç üzerinden Metris cezaevinden güdümüverilmiş bir operasyon gerçekleşmiştir. Operasyonu kollarını açarak karşılayan Galatasaray camiasıEmniyet güçlerine her konuda yardımcı olmuştur. Metris cezaevinde acizliğinden savcıya verdiği bir kaç demeçleGalatasaray'a zarar verebileceğini düşünen sözümona büyük bir camianın başkanının attığı iftiraların, aslıolmayan saçma iddialar olduğu ortaya çıkartılırken Galatasaray bu durumda bile bir asalet örneği sergilemiştir. Shaktar maçında doruğa çıkmış bir medyayı linç kampanyası yürüten sözümona büyük camianın tam tersineGalatasaray camiası, bilgi kirliliğine yol açmalarına rağmen basın mensuplarını içecek servisiyle kucaklamıştır.Başka camialardan hakaret ve dayak yemeye alışkın olan medya mensupları bu asil davranış karşısında açıkçasıne yapacaklarını şaşırmış bir vaziyette içeceklerini yudumlayarak Türk Telekom Arena'dan güzel anılarlaayrılmışlardır.

5.TARAFTARA SAYGI: Sözümona büyük bir camianın yöneticileri, en ufak olayda taraftarlarını adeta birer militan gibi sokağa davetederken Galatasaray yöneticileri dik ve asil duruşlarıyla milyonlarca Galatasaray taraftarını yerlerindenbir adım bile kıpırdatmamışlardır. Şurası da ayrı bir konudur ki Galatasaray taraftarları da sözümona kendinibüyük zanneden camianın taraftarları gibi birilerinin maşası rolünü üstlenmeyecek kadar kalitelidir.

SONUÇ: Yıllardır kendilerine büyük, başkanlarına büyük başkan diyen bir caminanın yanında Galatasaray, yaşanan süreçiçerisinde çok çok çok daha kaliteli ve büyük bir camia olduğunu takındığı her tavırla ıspatlamıştır.Atlanmaması gereken en önemli konu Ünal Aysal'ın şahsiyetinde barındırdığı asil ruhu, Galatasaray camiasınıntamamına da yansıtmasıyla bu sancılı dönemden Galatasaray çok kazançlı çıkmıştır. Başta medya olmak üzerespor camiasının her noktasında yer alan her birey Galatasaray camiasının farkını şiddetli bir şekildehissetmişlerdir. Galatasaray, bu süreçte vitrinine ASALET, KALİTE ve ŞIKLIĞI koymuştur. Başka camialarınen ufak krizde ne kadar eğilip bükülebildiğini gördüğümüz bir ortamda Galatasaray çok ayrı bir noktadayer almıştır. Aslında büyüklüğün tanımı da budur. Bize bu büyüklüğü getiren de açıkçası bu sancılı dönemde,dümenin başında çok sağlam bir kaptanlık yapan Ünal Aysal'dır. Bu bağlamda, yıllardır bir çok camianıniçi boş bir şekilde dile getirdiği "BÜYÜK BAŞKAN" sözünü , sakin dingin asil güçlü ve şık duruşuyla Ünal Aysalhaketmektedir. Dolu dolu söylemenin vakti gelmiştir "BÜYÜK BAŞKAN ÜNAL AYSAL" , "EN BÜYÜK GALATASARAY BAŞKA  BÜYÜK YOK!"





Etiketler : Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...