Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
4 Transfer Önerisi
 Haz
04
 2012

Sol Açık-Forvet Arkası:

Andrés Guardado

1986 Doğumlu

Kulüp kariyeri:

Atlas - 64 maç 6 gol

Deportivo La Coruna - 114 maç 18 gol

Milli Takım Kariyeri:

Meksika - 77 Maç 13 Gol

Deportivo'ya 7 Milyon Euro'ya geldiğinde 21 yaşındaydı. Deportivo'nun bu sene La Liga'ya yükselmesinde akıllara zarar bir katkıda bulundu. Çok hızlı , çok dinamik ve başarıya aç. Galatasaray sol açığa ve forvet arkasına bir oyuncu alacaksa bence ideal bir aday. Deportivo muhtemelen bu oyuncuyu satmak istemeyecektir satsa da 7 milyon Euro'ya satabilir. Bütçemizde bu yönde kullanılacak bir kaynak varsa bence son derece başarılı olacak bir arkadaş. Ciddi, disiplinli, işinden başka bir şey düşünmeyen ve göze hoş gelen futbolu seven bir oyuncu. Fatih Terim'in sevdiği türden.

 

Forvet:

Pierre-Emerick Aubameyang

1989 Doğumlu

Kulüp Kariyeri:

AC Milan altyapısında yetişti

Dijon'da kiralık olarak 34 maçta 8 gol

Lille'de kiralık olarak 14 maçta 2 gol

Monaco'da kiralık olarak 19 maçta 2 gol

Saint Ettienne'de 46 maçta 16 gol

Milli Takım Kariyeri:Gabon - 25 Maç 8 Gol

Çok genç olan bu arkadaşımız akıl almaz bir sürate sahip. Yani Fransa ligini seyreden arkadaşlar muhtemelen görmüşlerdir. Depara kalktığı zaman rakip defans oyuncuları topu mopu bırakıp direk ceza sahasına koşuyorlar. Rakibin oyununu bozan bir arkadaş. İyi markaj altına alınamazsa rakibi darmadağın edebilir. Lorient maçı vardı mesela o maçta Lorient teknik direktörü alan savunmasına geçtiğine pişman oldu 3 gol birden attı Aubameyang. Markaj altına aldığınız zaman da ikinci forvete çok güzel alan açıyor. Tüm defansı üstüne çekiyor. Elmander'in yanında bence ideal aradığımız bir forvet. Sert şutlarının yanında bir ortasaha oyuncusu kadar da yüksek top sürme ve çalım atma yetenekleri var. Açıkçası Aubameyang'a karşı oynamak sabır isteyen bir iş çok tehlikeli ve daha çok genç. Başarıya da aç. Fatih Terim'in elinde bir süperstar olacaktır.

 

Forvet:

Davy Claude Angan

1987 DoğumluKulüp Kariyeri:

Bingerville- 19 maç 12 gol

Lyn - 21 maç 6 gol

Honefoss - 28 maç 6 gol

Molde - 41 maç 18 gol

Milli Takım Kariyeri:Fildişi'nde henüz maç oynamadı.

İskandinav ülkelerinin Afrika futboluna yaptığı ender yatırımlardan biri Angan. Ucuz olsun ama işe yarasın diyorsanız alınabilecek bir arkadaş. Angan'ın en belirgin özellikleri fizik gücü ve sert vuruşları. Çok fazla bir teknik kapasitesi yok. Yani kapının kilidini açacak bir forvet değil. Ama sizin niyetiniz kapıyı kırmaksa Angan alınması gereken bir arkadaş. Çünkü gerçekten yıkıcı bir forvet. Gerek kafa vuruşları gerekse ayaklarıyla çektiği şutlar rakip defansı sakatlayabiliyor. Açıkçası şu an piyasadaki futbolcular arasında topa bu kadar sert vurabilen bir forvet bulmak zor. İskandinav liglerinde karlı zeminlerde, zor saha şartlarında ayakta kalabilen uygun pozisyonda korkutucu şutlar çekebilen biri. Değerlendirilebilir.

 

Defans:

Garry Bocaly

1988 Doğumlu

Kulüp Kariyeri

Marsilya - 8 Maç

Libourne - 29 Maç 1 Gol

Montpiller - 66 maç 7 gol

Milli Takım Kariyeri:Fransa'da henüz oynamadı. Şampiyon bir takım kadrosunu kolay kolay bozmaz ancak Bocaly kesinlikle alınması gereken bir arkadaş. Sağ Bek olarak da stoper olarak da yeri geldiğinde Sol Bek olarak da kullanabileceğiniz total bir defans oyuncusu. Montpiller'i şampiyon yapan adam diyebiliriz aslında Bocaly için. Çok kuvvetli bir fiziği ve oyun okuma becerisi var. Bocaly'in üstüne yürümek kolay bir iş değil. Bir sonraki adımınızı rahatlıkla sezebiliyor. Sağ ve sol ayağına hakim. Hava toplarında başarılı. Disiplinli bir arkadaş.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...