Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
PEKİ YA GOL?
 Eyl
05
 2011

Türk futbol tarihine bakacak olursanız ülke futbolunun gol silahlarının genelde Galatasaray’dan çıktığını görürsünüz. Bu gol ayakları Galatasaray’ı da sırtlayan şampiyonluklar yaşatan yetenekli yerli futbolculardan oluşur. Galatasaray’ın 1905-2000 yılları arasında yaşadığı şanlı dönemde az çok kimlerin forvet hattında olduğunu, özellikle Hakan Şükür-Arif Erdem ikilisinin neleri başardığını anlatmaya gerek yok.

Çok eleştirildiğimiz son yıllardaki halimize ve 3 yıl içinde yaşadığımız çöküşe bir bakalım

Öncelikle biz son dönemde hangi başarıları nasıl kadrolarla kazanmışız? Aşağıdaki verilerde ligde belirli bir maç sayısına ulaşmış forvet oyuncuları sayılmıştır. Maç sayısı yetersiz olanlar değerlendirmeye dahil edilmemiştir.

2001: Arif Erdem, Serkan, Saffet , Niculescu, Murat Sözkesen , Jardel

Atılan Gol: 75 (Şampiyon)

2005: Hakan Şükür, Necati , Ümit Karan, Hasan Kabze, Arif Erdem

Atılan Gol: 64 (Türkiye Kupası)

2006: Ümit Karan  , Nonda, Hakan Şükür, Necati, Hasan Kabze

Atılan Gol: 82 (Şampiyon)

2007: Hakan Şükür, Nonda, Ümit Karan, Serkan

Atılan Gol: 64 (Şampiyon)

Görüleceği üzere başarılı olduğumuz kadrolarda genel olarak forvet hattında Türk oyuncuların ağırlıkta olduğunu görebiliriz. Peki son 3 sezondur yaşadığımız çöküşte gol yollarında kimler vardı?

2008: Nonda , Baros

Atılan Gol : 57

2009: Nonda, Baros, Jo

Atılan Gol: 61

2010: Baros, Stancu

Atılan Gol: 41

Hal böyleyken, eriyip gittiğimizi kim inkar edebilir? Galatasaray önümüzdeki dönemde eğer gol yollarında etkili olmak istiyorsa başarılı yerli golcüleri kadrosunda barındırmalı diye düşünüyorum. Yabancı forvetlere yeteri kadar tahammül ettik aslında.

Bu sene  Baros, Elmander, Sercan  üçlüsüne bakacak olursanız aslında yırtıcı, yıkıcı bir gücümüz yok. Baros eğer formunda olursa belki bir şeyler olabilir. Elmander’in biraz daha kendisini göstermesi gerek ki ben açıkçası hazırlık maçlarında kendisine neden yeteri kadar şans verilmediğini hala daha anlamış değilim. Sercan özel hayatı sorunlu bir futbolcu, kadromuzda onunla aynı kafadan Kazım ve Engin Baytar da var…Umarım aklıma gelen başımıza gelmez. Ben açıkçası bu sezon Türkiye liginde bu futbolcularla şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum ama bu kadronun belli bir kapasitesi var.

Oyun kurucu yok, yıkıcı forvet yok bunlar olmayınca ne olur? Göreceğiz bu sene.

Ancak Fatih Terim’in bazı konularda da çok fevri kararlar almasını umarım eleştirir hale gelmeyiz. Açıkçası Stancu her ne kadar bekleneni verememiş de olsa bu forvet kıtlığında kadroda olmalıydı, oyun kurucumuz yok Culio Orduspor’da, geçen sene oynadığı zaman takımı sırtlayan Pino nasıl oldu da böylesine yitip gitti anlamadım.

Nasıl bir transfer döneminden geçtik bilmiyorum açıkçası tanı teşhis koyamıyorum, büyük revizyon oldu orası kesin. Şampiyon Trabzon’un kadrosundan 3 futbolcuyu birden transfer ettik, bilinerek mi yapıldı denk mi geldi meçhul. Reyes’e Forlan’a özenirken Ujfalusi geldi (Liverpool maçındaki gibi oynarsa her maçında yılın transferi olur) , Marlos-Benayun falan derken Reira geldi napacak ben de bilmiyorum, Muslera geldi çok şükür kalecimiz oldu, Eboue geldi iyi transfer, Elmander geldi napacağını göreceğiz Hakan Şükür tarzında oynarsa işe yarar,  Felipe Melo geldi inşallah iki maçta br kırmızı kart falan görmez yoksa çok canlı başlı oynuyor,  Sercan geldi özel hayatı başa bela dikkati dağınık napacağını bilemiyorum.

Anlamadığım şekilde Ayhan kaldı bu takımda. Bence emekliye ayrılmalı futbol adına vereceği bir şey kalmamış. Culio gidiyor Ayhan kalıyorsa bana bunun mantığını kimse anlatmasın.

Sonuç olarak bir zar attık bu sene , eskisinden daha az gol yiyeceğimiz kesin. Peki bu kadro gol atmaya elverişli mi? İşte bu sorunun cevabını vermek çok zor





Etiketler : gol, Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...