Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Gizli Tehlike
 Kas
08
 2012

Cluj karşısındaki zafer gerçekten önemli. Hani kaybetsedik "Ulan şu maçı bile kazanamadınız!" diyeceğimiz türden bir karşılaşmaydı.

Fatih Terim'in bir sözü vardı; kazanmaktan başka çaresi olmayanlar... diye başlar. O sözün ne anlama geldiğini dün akşam bir kez daha anladık. Ancak bu sözü anlayamamış olan bir çok futbolcumuz söz konusu.

Açıkçası ilk geldiğinde Cris'e büyük destek verenlerdendim. Tecrübeli ve sakin bir defans oyuncusu olarak biliyordum fakat Cluj karşısında yaptığı hatalar bize çok pahalıya mal olabilirdi.

Şunu asla gözden kaçırmamak gerekir, Cluj eğer ayağına gelen fırsatları tepmeseydi dün akşam kalemizde 3-4 gol görebilirdik. Gerçekten vasat bir ortasahaya sahip, defansı panik yapan ve teknik direktörü yeni değişmiş bir takımla boğuştuk dün akşam. Bu gaibiyeti küçük görmemekle birlikte açıkçası Cluj'lu o zenci forvetin kaçırdıklarını düşünüyorum da... Kabus gibiydi. Hele altıpas içinde önüne gelen topa vuramayışı falan... canımız yanabilirdi takım olarak.

Galatasaray geçen seneki şampiyonluğu açıkçası güçlü defans anlayışıyla kazandı. Bu anlamda Ujfalusi'nin eksikliği doldurulamadı diyebilirim. Danny müthiş bir defans oyuncusu evet ama sanki 4-4-2 değil de 5-3-2 gibi bir düzenin defansı gibi. Danny kendine çok güveniyor aldığı riskler var bu riskler zaman zaman sıkıntı doğurabiliyor. Belki de Danny defansın önünde Melo gibi görev yapmalı bilemiyorum bu Fatih Terim'in işi. Ama Danny'nin 4-4-2'yi tam olarak özümseyemediğini çok net hissediyorum. Yaptığı her harekette sanki hemen yanında 2. bir defans oyuncusu olacakmış gibi bir beklentisi var. Çok iyi bir durdurucu ancak pres altında yanlış riskler alıyor. Cris de yaptığı hatalarla bu durumu daha da zor hale getirmekte. Ujfalusi gibi bir defans dehası gerçekten sahadaki varlığıyla 11 adamın duruşunu değiştiriyor bunu anlıyoruz bugünlerde. Umarım o gidince yerine onun gibi birini bulaibiliriz. Ujfalusi Popescu gibi oynuyor, semih ve danny ise Bülent Korkmaz gibi, Cris ise açıkçası bana De Boer'i hatırlatıyor. Ortasahaya yaklaştığı her anda derinlemesine paslarla Cluj forvetleri Muslera ile karşı karşıya kalıyor. Cris eğer bu takımda oynayacaksa çakılı defans olmalı. Manu ve Braga bu hataları affetmez.

Galatasaray nasıl ki Şampiyonlar Ligi'ndeki tüm rakip takımlar için bir gizli tehlikeyse, aynı şekilde Galatasaray'ın defansı da Galatasaray için gizli bir tehlike. Fatih Terim, nasıl Selçuk-Melo-Elmander-Engin-Emre-Yekta-Aydın gibi adamlara 4-4-2'yi yeniden öğrettiyse defansa da aynı şeyi yapmalı. Galatasaray'ın en büyük sorunu, hücum hattı 4-4-2 gibi oynarken defansın kendisini 5-3-2 oynuyor zannetmesidir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...