Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Tahlil Sonucu
 Ara
06
 2012

Şampiyonlar ligindeki grup maçlarıyla ligdeki maçlara bakıp Galatasaray'ı tahlil ettiğimizde ortaya çıkan sonuç çok net. Önce başarıya bakalım. Şampiyonlar liginde üst tura çıkanlar:

Fransa: PSG Portekiz: Porto Almanya: Shalke, Dortmund, Bayern İngiltere: Arsenal, Manchester United İspanya: Malaga, Real Madrid, Valencia, Barcelona İtalya: Milan, Juventus Ukrayna: Shaktar İskoçya: Celtic Türkiye: Galatasaray Topu topu 9 ülkeden kulüpler tur atlayabilmiş. Yunan takımı yok, Romen takımı yok, İsviçre takımı yok, Çek takımı yok, Hollanda takımı yok, Belçika takımı yok, bizi Avrupa kupasından eleyen Hırvatistan takımı yok. Milli takımımızı tokatlayan Macaristandan bir takım gruplarda bile yok. Görünen şu ki Galatasaray ülke futbolunun çok ilerisinde bir noktada. Şu yukarıda saydığım ülkelerden hiçbirinin bir tek kulübü Galatasaray'ın geldiği noktada değil ama o ülkelerin milli takımları milli takımımızla maç yapsa ümüğünü sıkarlar. Bu çok düşündürücü. Burada Abdullah Avcı'nın çıkarması gereken ders şu; şu an sahip olduğu yerli futbolcularla milli takımın iskeleti Galatasaray'dan oluşmalı. Aynı Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'in yaptığını yapmalı Abdullah Avcı. Öyle Selçuk'u beğenmiyorum, Emre yedek olsun Burak'la Umut yanyana oynamasın...

Bunlarla olmaz. Baktın bir kulüp ülke futbolunu sırtlamış gidiyor. Alırsın iskeleti, Eboue'nin yerine bi adam bulursun, Muslera'nın yerine bi adam bulursun Amrabat gibi bir adam bulursun yamalarsın bitti gitti. Futbol model işidir, hazır modeli alırsın üstüne takım kurarsın. Kimse de sana Fatih Hoca'nın sistemini oynatıyor demez. Şenol Hoca oynattı da ne oldu dünya 3.sü oldu takım omuzlarda taşıdık. Şimdi gelelim acı reçeteye: Hiç bir grubun 2.'sinin averajı 3.den kötü değil. Tek istisna Shaktar ile Chelsea onda da Chelsea o dandik takıma 6 tane yağdırdı da oldu o iş. Bizim takımımızın averajı 1, Cluj'un 2. Allah'tan ikili averaj var. Genel averaja bakılsa yandık yani. Daha önceki yazılarımda da yazmıştım. Galatasaray'ımızda kronik gol yeme hastalığı var arkadaşlar. Manu'dan 1, Cluj'dan 2, Braga'dan 3 gol yedik. Garip yani kötü takımlardan çok gol yiyoruz. Ligde'de aynı, Beşiktaş'ın Trabzon'un ezdiği Ordu'dan 3 yedik, Karabük 3 attı, feda yılında Beşiktaş'tan 3... Balıkesirspor'dan bile gol yedik yani ne diyebilirim. Defansımız aşırı rahat laçka gevşek. Braga'dan yediğimiz golü halısaha takımları yemiyor. Melo efendi topa ayağını uzatamıyor yahu. Adamlar çok net pozisyonlar harcadılar. Fark yiyebileceğimiz maçtan zafer çıkardık neden? Nedeni çok basit. Galatasaray'ın hücum hattı tıkır tıkır çalışıyor. Galatasaray gol atacağına inanarak çıkıyor sahaya. Bu yüzden kazanıyor. Ama defans oyuncuları ve kaleciler resmen golü kaçıncı dakikada yeriz düşüncesiyle oynuyorlar. Ceza sahasından top çıkartma konusunda bu kadar beceriksizliğe ben tahammül edemiyorum. 10 puan çok güzel çıktık gruptan ama Manchester United karşısında aslan gibi olan defans Braga karşısında tel tel dökülüyor akıl almıyor bunu.

Tüm aslanlarımıza çok teşekkür ederken şunu demeden geçemeyeceğim, biz bu defans kurgusuzluğuyla çok ağlarız çok canımız yanar bir takım gol yemeye bu kadar hevesli olmamalı. Çok net söylüyorum Braga'nın forvetleri harbiden gerizekalıymış bu kadar çok pozisyon kaçmaz oyunlarıyla bizi pestile çevirdiler ama gol atamadılar bizim gücümüz forvetimiz. İş defansa kalırsa eyvah eyvah... Umarım yerinde transferlerle şu defans toparlanır yoksa çok ağlarız. Ama bugün gülme zamanı, anın tadını çıkartalım çünkü bu defans başımızı ağrıtacak hazırlıklı olalım.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...