Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Kontenjan Tehlikesi
 Haz
11
 2012

Muslera

Danny

Eboue

Ujfalusi

Melo

Pino

Stancu

Culio

Elmander

Baros

Reira

Maşallah ilk 11 full yabancı çıkabiliriz kadro gayet müsait. Evvela 6+2+2 yabancı kontenjanının azizliğine gelelim. Yönetmelik diyor ki ;

Sahada 6 tane futbolcun olsun 2 tane de kulübde, 2 tanede istersen tribünde olsun. Arkadaşım ben tribünde oturtacağım yabancıyı ne diye alayım? Alır A2 takımına koyarım yani. Öyle bir adam alacağıma da zaten yerli malı yurdun malını kullanırım. Bu yüzden mantıksal açıdan yabancı kontenjanı aslında : 8 kişi

E bizde var 11 ne oldu bir bakalım.

Yönetim resmen Melo'yu harcadı.

Melo'yla imza atılmadı hala 10 tane adam var elimizde. Yani maddi açıdan gücümüz yetse de yönetmelik gereği alamıyoruz yeni yabancılar.

Yeni bir yabancı oyuncu alabilmek için 10 adamdan 3 tane daha atmamız lazım bu kadrodan.

Atalım atabilirsek:

Stancu - Pino ve Baros'u attık diyelim. Kaç kaldı? 7 evet 7 kaldı. Yani bu üçünü satıp 1 tane daha yabancı alabileceğiz. Hangi bölgeye? Melo'nun yerine alacaksak forvet alamayız. Forvet alırsak başka bölgeye alamayız. O zaman ne yapıyoruz 1 tane daha satıyoruz;

Reira'yı da sattık diyelim. Aldık bir tane forvet bir tane ön libero.

E hani bize sağ açık lazımdı? Biz o bölgede Aydın,Yiğit,Kazım,Sabri,Engin,Emre artık aklına kim gelirse oynatıyoruz. Bir mucize olur da Hamit Altıntop'u aldık diyelim, e bu sefer de elimizde alabildiğine yerli sağ açık birikecek.

Dönelim sola, solda Emre oynuyor, Engin de oynayabiliyor ama Şampiyonlar liginde daha iyisi lazım. O zaman 1 tane daha satmamız lazım.

Sat sata bilirsen Culio'yu. E sattın Culio'yu diyelim sol açık da aldın, kardeşim bu Selçuk'la Melo'nun yerine gelecek adamın yedekleri kimler olacak? Selçuk'un yedeği yok, ön libero yedeği yok...Onları da yerli bulacağız anlaşılan.

Açıkçası arkadaşlar yönetime; şunu alın bunu alın diye baskı yapmanın gereği yok. Yönetim kimi satacak da kimi alacak yerine ben bir şey anladıysam Arap olayım.

En yakın rakibimize bakalım:

FB: Ziegler, Yobo, Bilica, Stoch, Baroni, Dia , Sow, Bienvenu, Kuyt

Ellerinde sade 9 yabancı var kaldı ki bunlardan Ziegler ve Yobo kiralık. Bilica'yı her türlü sözleşmesini bile fesedebilirler. Dia'yı Bienvenu'yu rahat satabilirler. Stoch'un zaten talibi çok.

Yani ellerindeki yabancıları daha rahat ve zarar etmeden çıkartabilirler.

Şimdi bize bakalım;

Stancu, Pino, Reira, Baros biz bu 4 adamı da zarar etmeden elden çıkartamayız. Kaldı ki çıkartabileceğimizin de bir garantisi yok. Açıkçası Stancu'ya ben bi Anadolu kulübü olsam 1buçuk milyondan fazla vermem. Orduspor'da oynamış 10 tane gol atmış. Galatasaray illa elinden çıkartması gereken bir adam hiç yüksek fiyat vermem nasıl olsa Galatasaray mecbur kalıp satacak kiralık alırım yine. Pino desen 2 senede anca 30 maça çıkabilmiş pek çoğunda da ya yedek soyunmuş yada oyundan çıkartılmış bir de üstüne ayağı kırılmış aylardır ayağına top değmiyor. Katar Ligi gibi dandik bir ligde bile anca 11 maç zar zor maça çıkabilmiş bitik bir oyuncu. Oyuncu demeye 1000 şahit. 5 kuruş verip de almaya tenezzül etmem. 8 senede çıktığı toplam maç sayısı 119. Valla 8 senede ben daha fazla halısaha maçına çıkmışımdır kimse kusura bakmasın. Gelelim Reira'ya şimdi bir defa kariyeri tartışılmaz. Avrupa'nın önde gelen ve büyük takımlarında ciddi sayıda maça çıkmış bir profesyonel ancak yaş 30'u geçmiş ve sezonluk ücreti çok fazla. Zarar etmeden satmak zor. İlla zarar edicez. Baros dersek; Yaş 31 olmuş ve açıkçası golcülük yeteneklerini yitirmiş bir arkadaş. Satmak zor ama memleketinden bir kulüp bizim Beşiktaş'ın Nihat'ı aldığı gibi yurda dön çağrısında bulunabilir o zaman bir şeyler kazandırır. Gerçi Baros bize 2008'de 5.5'e geldi. Sene olmuş 2012, 2-3 milyona satsan ne olur. Baros'tan edilecek zararı ben göze aldım açıkçası yadırgamam önemli de değil.

Sözün özü arkadaşlar, Galatasaray'ın transfer politikasını ne maddiyat ne de UEFA'dan gelecek ceza etkilemiyor. Aklı başında olan herkesin göreceği bu kadro yapısı bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Şuan Galatasaray'ın en az 3-4 yabancısını satmadan 1-2 tane yabancı oyuncu transfer etmesi söz konusu değil. Açıkçası Kiralık oyuncu oynatmanın bir bakıma faydası da bu tip dönemlerde çıkıyor. Futbolcu almaya ihtiyacın varsa kiralık sözleşmesini uzatmazsın bitti gitti. Sen sağ ben selamet. Ama Melo gibi adamı da harcarsan böyle kara kara düşünürsün Libero alsam Forvet nasıl alacağım diye.

Bize futbolcu alma Aysal başkan, önce elimizdekileri sat, mümkünse zarar etmeden...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...