Makale Yaz
alparle
Bu haberi yazdır
Galatasaray B
 Haz
12
 2012

Bülent, Okan,  Emre, Arda, Semih.Son 20 yıldır altyapıdan çıkan yıldız futbolcu sayısı 5’i geçmiyor maalesef. 

Bazen A2 maçlarını izliyorum, ama gazozuna halı sahada top oynayan tanımadığım adamların maçlarını izlemek bile daha keyifli geliyor. Çünkü mücadele var. 

22/01/2006 Galatasaray 90+3’te oyuna maçın 87. dakikasında giren Aydının attığı golle Konyasporu 1-0 mağlup etti. 

Bir sezon sonra oyuna giren Aydını hatırlıyorum, tüy gibi hafif, çelimsiz bir delikanlı, süratini alıp sağ kanattan birkaç kez depara kalkıyor, ama o hızla küçük bir darbeyle parendeler atarak göğe yükseliyordu.

Aslında Aydın, 87 dakika bunalmış, fiziksel olarak yorulmuş bir takıma karşı oyuna girmişti. Onu yorabilecek mücadele gösterecek Konyalı bir futbolcunun olmadığı bir anda ceza sahasının dışından golünü atmıştı. Yapabileceği en iyi şeyi yaptı o gün, tekrar kutluyorum. 

Emre’yi hatırlıyorum. 16-17 yaşındayken Trabzonspor maçından sonra ağlamaklı bir ses tonuyla “maçta Ünal amca ayağıma bastı” diye veryansın ediyordu. 35 yaşındaki Ünal da bir gün sonra “Futbol erkek oyunudur” gibi saçma bir cevap vermişti Emreye. Aslında her şey emrenin sözlerinde saklı. 18-20 yaşındaki çocuğun fiziksel gücü ile 35 yaşındaki adamın gücü arasında dağlar kadar fark var. A2 maçları fiziksel mücadele açıdan hiçbir futbolcuyu hazırlayamıyor. 

Cem Sultanı hatırlarsınız, çocuk A2’de müthişti çünkü fiziği diğer çocuklara oranlara yüksekti. A takımda kendini geliştirmek için ikili mücadelelere girmeye kalkışınca dayak yemişti futbolcu ağabeyinden. E bu çocuklar nerede öğrenecek futbolu? 

Haberlere bakıyorum da 30 yaşındaki Hamit’e 3 mil. Euro + bonservis + menajer parası

Yıldız golcülerin adları geçiyor 10-15 mil Euro sadece bonservisler,  30 yaşına ramak kalmış meloya 13 mil eurodan az bonservis, 3,3ten az da yıllık ücret, 30 yaşındaki reiraya 3 milyon euro…. 

30’unda futbolun sonbaharına gelmiş adamlara bu paraları verecek kadar zenginsek, Bank Asya’dan bir takım alarak Galatasaray B’yi kuralım. Barça B gibi tüm genç yetenekleri ve hatta Avrupanın genç yeteneklerini alıp burada kıran kırana bir mücadelenin içine sokalım. Mümkün mü? 

Hatta maçlar gsnin deplasmanda olduğu haftalarda Telekom arenada oynansa, kombinesi olanlar bedava girebilse maça, çocuklar binlerce seyircinin önünde oynamayı öğrense… şahsen ben yeni Ardaları, Okanları izlemek için giderdim maçlara. 

30 yaşındaki Hamit’i seyrederken heyecan duymuyorum. Neden mi? Yıllardır izliyorum onu  ne zaman ne yapabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Aynı şekilde genç Arda'yı, Ribery'i seyretmek daha keyifliydi. 

Belki de Mümkün değil dediğim. O zaman çocukları, sakatlıklar hariç yılda 30 maçta en az 70-80 dakika oynamazsa 300 - 400 bin kira ücreti almak şartıyla, bedavaya kiralayın.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...