Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Yabancı Sınırlaması
 Haz
10
 2013

Eskişehirspor başkanı aynı zamanda kulüpler birliği başkanı Halil Ünal dün akşam Habertürk'e katıldı, programı dinledim Ünal ağır bir biçimde yabancı sayısının düşürülmesini savunuyor. Milli takımı kötü etkilediğinden ve genç türklerin gelişimini olumsuz etkilediğinden dem vuruyor. Sınırlama olmasında 11 yabancıyla mı oynayalım ve sınırlama olmazsa türklere şans gelmez gibi duydukça sinirlerimi zorlayan klişe saçmalıkları kullanıyor, cevaplarda klişe olacak ama yazayım yine, birincisi kimse takımındaki kaliteli türkleri kesipte takımı 11 yabancıyla doldurmaz, ikincisi kalitesi olan Türk de olsa yabancı da olsa gençte olsa yaşlıda olsa oynar kardeşim, bu bir rekabet ve iyi olan kazanır, kimse yabancı diye bir adım önde değil, Emre'nin yerine genel olarak Amrabat'ın tercih edilmesi, yabancı olduğu için mi? Hayır, daha iyi olduğu için. Emre tercih edilmek istiyorsa daha iyi olmak zorunda ve bu rekabet başarıyı getirir ama senin dediğin gibi yapalım Halil Ünal, sınırlama olmasın, Emre yan gelip yatsın, çalışmasın, vasat futboluna rağmen 11 e girsin öyle mi? Senin mantığa göre Ünal bey, Almanya'da İspany'da Fransa'da İtalya'da futbolun bitmesi lazımdı onlar iyi dayandılar yine!

Ayrıca konu Galatasaray'ın sınırlamaya karşı olduğuna gelince de, hani 'o onların sorunu bize ne' tavrıyla onlar şampiyonlar liginde oynuyor tabi diyor ama sonra yine sınırlamasını savunuyor, sanki; kardeşim onlar oynuyorda bize ne bizim zaten avrupada başarı hayalimiz yok en büyük hayalimiz 1 eden adamı 5 e satıp parayı cebe indirmek, der gibi hatta gibi değil diyor açıkça.Başka bir konuda, Marsilya'nın Alper için 5 e kadar çıktığını sonrasına gücü yetmediğini söylüyor, kardeşim Marsilya senin bir Alperine mi kaldı adamların sınırlama diye bi saçmalığı yok senin Alperine 10 milyon mu versinler, o paraya kaç öküz alınır biliyor musun? Ayrıca şunuda belirteyim ki Alper için eğer gidebilseydi Marsilya kariyeri açısından en iyisi olurdu, TSL ye göre daha çok izlenen rekabet ortamı daha iyi olan bir lig monaco ve psg sayesinde dahada gelişecek bir lig ve alper orda üst düzey bir orta saha ya dönüşüp büyük takımların yolunu tutabilirdi yabiki malum şartlar bunu imkansız kılıyor.

Neyse bu adam sınırlamayı böyle savunuyor ama olayın gerçek yüzü tabiki Anadolu kulüplerinin 1 milyonluk adamı 5 e satmasını sağlamak. Ne paralar dönüyor oralarda adamların ekmek teknesi olmuş bu sistem, sınırlama kalkarsa yurt içinde rağbet azalacağı için bunlarda o büyük paraları kazanamayacak. Yani türk futbolu, sırf türk futbolunun başında bulunan ve futboldan zerre anlamayan siyasete alet olmuş futbolumuzun geleceği ve başarısı adına hiç birşeyi umursamayan sadece cebindeki paraya bakan bi yığın adam yüzünden geri geri gidecek. Bu kaçınılmaz bir gerçek. ben şahsen futboldan soğudum özelliklede türk futbolundan. Ne olacağı artık umrumda değil onlar futbolu bitirmeden ben kafamda bitirip kurtuldum türk futbolundan.

SİZE TAVSİYEM TÜRK FUTBOLU ADINA BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ LİG TV LERİNİZİ KAPATIN VE KAPATMA SEBEBİNİ DE SAÇMA SAPAN YABANCI SINIRLAMANIZ DİYE BELİRTİN, O KADAR PARAYI VERİP İYİ BİR SOL BEK YERİNE HAKAN BALTA MI İZLEYELİM?!!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...