Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Önemli Bir Konu...
 May
02
 2013

Herkes hayalindeki kadroyu yazıyor bende yazayım dedim. Öncellikle şunu söyliyim ki yabancı sınırlaması denilen saçmalık Türk futbolu için Galatasaray için çok zararlı ve şampiyonlar ligi finali hedefi önündeki en büyük engel önümüzdeki sene yine 6 yabancı iyi de 5 e 4 e düşünce izlemek bile eziyet gelir bu ligi umarım bu hatalarından tez vakitte dönerler türk futbolunu göz göre göre ipin ucuna sürüklüyorlar sırf 2 yılda bir bi turnuvaya katılacak olan onuda beceremeyen bir milli takım için her sene Avrupada başarı hedefleyen kulüpleri katletmek mantıklıcamı. Neyse bu konular çok konuşuldu tartışıldı herkesin kabülüdürki yabancı sınırlaması arttırılmalı yada uygun şartlarda kalkmalı Avrupanın devleriyle aynı seviyeye gelmeyi kimse hayal etmesin yoksa. 

Ayrıca belirtiyim ki yabancı sınırlamasıyla alt yapıyı bir tutan var şimdi çıkıp derler e usta alt yapıda önemli. E bizde demiyoruzki yabancı sınırlamasını kaldırın alt yapıları kapatın Almanya İspanya bu alt yapılara sahip olurken kısıtlama mı getirdiler yok. Alt yapınada önem verde alt yapı diyerek as kadronunda önüne kapatma yani sanki her yıl bir sol bek sağ bek forvet çıkarma garantisi var alt yapıda. 

Neyse gelelim hayalimdeki kadroya. Öncellikle ilk 18 de 6 yabancı olacağı için hiç fuzuli yere tribünde yabancı oturtmaya gerek yok ki zaten tribünde oturmayı kim tercih eder. Ben Dany olsam örneğin derim ki kardeşim ben antremanlarda çalışıyorum mücadele ediyorum Semih Kayayla forma rekabetine girmeye çalışıyorum ama adam sırf türk olduğu için 11 e o giriyor ben tribüne gidiyorum, sokayım böyle adalete demezmi der hakkıda. Bu yüzden kadroda 6 yabancıdan fazla düşünmüyorum bunlarda; Muslera, Eboue, Melo, Sneijder, Drogba ve yabancı sol bek(malum türkünü bulmak imkansız). Amrabat, Dany tribünde oturmayı kabul edeceklerse kalsınlar onların bileceği iş. 

Şimdi hayalimdeki taktik 4-2-3-1 ancak bu sınırlama ve bu oyuncu kıtlığında 4-2-3-1 oynamak zor 4-3-1-2 den gidecek olursak bir tük stoper kesin lazım. Şampiyonlar ligi seviyesindeki Türk stoperlere bakacak olursak sadece Ömer Toprak ve Serdar Taşçı var. Serdar Aziz demeyin bana Dany ondan kat kat daha iyi. Aykut Demir henüz o seviyede değil. O zaman Ömer Toprak ve Serdar Taşçıdan biri lazım. Sağ bekte eboue kalmalı sola bir oyuncu şart.  Orta sahada Melo-Alper-Selçuk üçlüsü önlerinde Sneijder-Drogba-Burak. 

Şimdi anlamadığım nokta transfer haberlerinde yabancı sotper, yabancı sol bek, yabancı forvet, robben falan filan bir sürü yabancı oyuncunun adı geçiyor e sende zaten 10 dan fazla yabancı olacak sene sonunda bunların sayısını bi kez altıy  düşürmen gerek. Senin as yabancıalrın yukarıda saydığım 6 oyuncu hangisini yollayacaksın Muslera mı Melomu Eboue mi bu üçünün de Türk alternatifi yok Muslera nın yerine Onuru alamazsan ne oalcak . Melo ayarında bir Türk defansif orta saha söyleyin bana en iyisi Mehmet topal oda sadece top keser başka bi işe yaramaz. Eboue yi göndersek sağ beke kim geçecek Bursadaki Şener mi sizce Şampiyonlar Ligi finali hedefleyen bir takım bir sezonluk parlama yapan adamlarla bu hedefe gidebilirmi tabiki hayır. 

Bu kadro kurma işleri normalde zor işlerde yabancı sınırlaması ile dahada işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Fatih Terime kolay gelsin diyim zor iş. Ben sadece şunu diyimde Muslera, Melo, Eboue, Sneijder, Drogba yı yollamayında o kalan bir hakkınızla da mecbur sol bek alacaksınız e Robben hayalleri lescott filan hepsi yalan. Neyse ne işte kısaca şunu belirtiyim ki bu yabancı sınırlamasında payı geçen Abdullah Avcıyada, Demirörenede Allah akıl fikir sağlık versin hele o Avcı yokmu milli takımdaki rezaletini alt ypı zırvalarıyla örtmeye çalışıyor milli takımı yerle bir etti onun başından çıkan bu fikir kulüpleride yerle bir edecek böyle vizyonsuz kariyersiz sıradan heriflere Trük futbolunu emanet ettik şimdide son nefesini izleyelim. 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...