Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Tarih Tekerrür Etmesin...
 Tem
18
 2012


Fatih Terim malumunuz bu senede alışık olduğumuz gibi geçmişinde büyük takımlar bulunan büyük turnuvalarda forma giyen yada en azından iyi bir alt yapıdan gelen her sene sürekli oynayan ve istatistikleride güzel oyuncular dururken bu adam tutarmı tutmazmı diye tartışmalara yol açacak orta sınıf takımlarda forma giymiş bir çok futbolcuyu ısrarla ve inatla almak isteyen bir adam. Bu sene dany ve amrabat bu isimler. Ancak geçmişi ise adeta karanlıklarla dolu yapılan facia transferlerin haddi hesabı yok. Buda beni biraz düşünmeye sevk ediyor eğer terim normal bir oyuncu için bu kadar diretiyorsa ve muhtemelen bundan bir yıldız yaratmayı planlıyorsa orda büyük bir sorun vardır çünkü geçmişte bu girişimlerin çoğu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Ayrıca UEFA yı aldığımız dönemde Hagi Popescu Taffarel transferlerini yapan Terim değil Faruk Sürendir. Terimin yaptığı transferler ise Felipe, Bruno quadros gibi şuan ismini bile hatırlamadığımız futbolculardır. Zaten Popescu Hagi gibi geçmişleri parlak ancak yaşı biraz ilerlemiş futbolcular Terimin transfer politikasına kolay kolay girmez. Ne varki kupaları kazandıran genç yeteneklerden çok bu tarz isimlerdir. Gelin Terimin geçmiş transferlerine bir bakalım.

Mohammed Adama Sarr (Senegal), Trevio Sergio Almaguer (Meksika), Jorge Felipe Loureiro (Brezilya), Fabio Pinto (Brezilya), Christian Correa Dionisio (Brezilya), Haim Michael Revivo (İsrail), Ali Mbola Lukunku (Kongo), Abel Luis Silva Xavier (Portekiz), Frank de Boer (Hollanda), Cesar Luis Prates (Brezilya), Gabriel Tamas, Ovidiu Petre, Florin Bratu (Romanya).

Bu isimler 2.Terim döneminin transferde tek yetkili isim Fatih Terimin yaptığı muhteşem(!) transferlerdi. Muhtemelen Terim yeni Hagiler Popecular yaratıp tarihe bir kez daha geçmeyi planıyordu ancak yeteri kadar oyuncu bilgisi olmadığını kanıtlarcasına bu isimlerden bir tanesi bile işe yaramadı. 100 yılın transfer felaketleri.

Bu sene de Terimin kendi transferleri ve tutamı tutmazmı şüpheleri olan amrabat ve dany var. Burda 2 benzerlik daha var ki bunlar Tabata ve Bilica. Tabata yı amrabata bilicayıda dany e benzetirsek ki müthiş bir benzerlik bulunuyor aralarında. Şöyleki bu isimler kendi Anadolu kulüplerinde oynarken mükemmeldiler ancak büyük takım taşıyacak seviyede olmadıları iş işten geçince anlaşıldı. Umarım ben yanılıyorumdurda bu isimler gerçeklten başarılı olur. Yinede direk şampiyonlar liginde oynayan bir takımın daha kaliteli transferler yapması gerekirdi. Dua edelimmde tarih tekerrür etmesin.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...