Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Şampiyonlar Liginde Başarı...
 Haz
11
 2012

 

Şampiyonlar Ligi gibi çok zorlu prestijli bir turnuvada boy göstereceğiz bu sene. Geçen seneden beri yönetimin sürekli olarak Avrupadaa başarıda bahsettiğini hepimiz biliyoruz, hatta Türkiye ligi nerdeyse ikinci plana atlıyor gibiydi herşey şampiyonlar ligi için yapılıyor izlenimi veriliyordu bizlere. Peki şampiyonlar liginde başarı için gerçekten ne yapılmalı. En son şampiyonlar liginde mücadele eden takımlarımızdan Bursa ve Trabzonu incelediğimizde nasıl bir sonuç ortaya çıkacak bir baklım.

Bursaspor un şampiyonlar ligi macerası tam bir faciaydı tam bir acemi görüntüsü segilemişti bursaspor. kadrosuna baktığımızda önceki sene türkiye ligini hakederek ve güzel oynayarak şampiyon bitirmiş bir kadroydu. Ama avrupaya gelince işler neden ters gidiyordu. Benim düşüncemer göre tecrüpe ve avrupa da kalite çitasının türkiyedekine göre çok daha yüksek olması dolayısı ile burda iş yapn futbolcuların avrupada elinin olunun bğlanması gayet doğaldır diye düşünüyorum. Bursa malumunuz bütçesi kıstlı bir takım o yüzden avrupa starlarını alamadı ancak yinede iyi oyuncuları vardı. Batlalla, İnsua, Volkan şen, sercan yıldırım, stepanov gibi oyuncular türkiyede iyi oynuyorlardı hatta Galatasaray da bile oynar derdi bazı küçük düşünürler o dönemde. Ancak Avrupa arenasına çıkınca hepsi tel tel döküldü.

Trabzonsporu da uzun uzun anlatmayaa gerek yok iyi oynamadan biraz iyi defansla uefaya gittiler ama psv karşısında gerçek avrupa takımı olma sınavını başarısızlıkla geçtiler. Zokora gibi Halil gibi avrupa tecrübesi olan topçuların tek başına verdği mücadele yetmedi türkiyeyi sallayan burak bile avrupada pozisyona giremedi. 

Burdan çıkaracağımız sonuç ne; iyi oyuncu olmak yetmiyor Avrupada başarı için avrupa tecrübesi şart. Yani alacağımız oyuncular dany den popovdan doka dan ziyade Avrupa tecrübesi olan oyucular olmalı. Bir Anadolu takımından başarılı olmakla büyük takımda başarılı omak çok farklı şeyler. Örneğin; Tabata Gaziantepdeyken gerçekten başarılıydı ancak Bjk ye ne verdi hiç bişe. Holosko manisada çok başarılıydı bjk de kayda değer ne yaptı hiç, Bilica sivası şampiyonluğa taşıdı fenerde ise tam bir fiyaskoydu bu örnekler çoğaltılabilir ancak önetimin futbol başarısından ziyade mali yapıyı dşündüğü için bizim avrupada başarılı olmamız zor.

Ha diceksiniz ki beşiktaşın durumuna mı düşelim. Durumumz gerçekten o kadar kötüyse yönetiminde bizle şampiyonlar ligi finali hedefliyoruz büyük yıldızlar getireceğiz diye dalga geçmesinin bi manası yok desinler durumu biz kabulleniriz. 

 





Etiketler : Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...