Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Büyük Tehlike
 Kas
12
 2012

Kafama çokca takılan ve Türk futboluna özelliklede kulüplerimize zarar vereceğini düşündüğüm bi konudan bahsetmek istiyorum. Herkesin bildiği üzere seneye yabancı sınırlaması 5'e düşecek ve sonraki sene ise 4'e. Tff ve Abdullah Avcı bunla Türk futbolcuların kalitesini arttırmayı düşünüyor onların düşüncesine göre kulüplerimiz yabancı oyuncu oynatmak yerine Türkleri oynatmaya mecbur kalınca Türk futboluda ilerleyecek. Örnek verecek olursak; Galatasaray yabancı kısıtlaması yüzünden Eboue yi değilde Sabriyi oynatmak zorunda kalacak ve Sabri bir anda ideal sağ beke dönüşecek. 

Türk futbolunun en büyük sorunu vasıflı oyuncu evet piyasaya baktığımızda sol bek, sağ bek, stoper, forvet ve kanatlarda oyuncu kıtlığı var olanlarda zaten bu kıtlıktan faydalanılarak olması gerekenden çok daha fahiş fiyatlara satılmaya çalışıyor. Normalde yabancı olsa 3 milyon edecek Mehmet Topuz Fenerbaheye 9 milyona mal oldu sırf bu piyasa yüzünden Galatasaray ülke içindeki yerli futbolculara fazla bulaşmıyor. 3 milyona Eboue yi almıştık ancak onun yarısı etmeyecek Serdar Kurtuluşu almaya kalksanız 5 den aşağı vermezler. Kısıtlama arttıkça piyasa daha da zorlaşacaktır. 

Şu anda bile Galatasaray ın forvet, kanatlar ve sol bek konusunda sıkıntısı var bunun çözümü transfer ancak bu kısıtlama yüzünden yabancı trasferinin önü kapanıyor ancak malesef piyasada bu açıkları kapatacak Türk futbolcuda yok. Bu sorunları Fenerbahçede yaşyacak kısaca kadrosunda kaaliteli yabancılar bulunduran ve kaliteli yabancı oyuncuları almak isteyen kulüpler için büyük engel oluşacak.

Peki Türk futbolcualrı gelişecekmi bu sorunun cevabı koca bir hayır bu sistemle oyuncu gelişmez mümkün değil. 5 büyük lige baktığımızda AB üyesi ülkelerin oyuncularına bir kısıtlama getirilmemiş. Bunun yerine altyapıya çok büyük bir önem vererek bu işi halletmişler. 

Başka bir sorunda Türk futbolcualrın Avrupaya açılması zorlaşacak zaten elinde az sayıda kaliteli Türk futbolcu bulunduran kulüpler bu oyuncularınıda dışarı göndermek istemeyecek. Yine bizden örnek verirsek Semih Kaya'yı Selçuk İnan'ı Emre Çolak'ı satmak artık imkansızlaşacak.

Bu durumun acilen düzelmesi lazım ben Eboue'nin yerine Sabrinin oynamasını istemiyorum kaliteli bir forvet transferinin önüne geçilmesini hiç istemiyorum Fm oynayanlar için bile bu büyük sıkıntı oluşturacak umarım bu hatalarından dönerler yoksa Türk futbolu için iyi olmaz.

 





Etiketler : Futbol
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...