Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Bi Sıkıntı Var!
 Oca
30
 2013

Uzun zaman sonra Galatasarayımızı böyle kaliteli transferler yaparken görmek beni çok mutlu etti  özellikle en beğendiğim dünyadaki en iyi 3 forvetten biri olarak gördüğüm Drogbanın alınması beni çok mutlu etti artık her hafta sonunu iple çekeceğim Galatasarayı izlemek için. Ancak bir sıkıntı varki bunu göz ardı etmemek lazım yabancı kısıtlaması. Bu kısıtlamanın 6 oyuncuyla sınırlı olmasının bile kadro kurmakta verdiği sıkıntı aşikarken 5 e ve hatta 4 e düşmesi hem kadro kalitesini düşürür hemde izlemekten zevk aldığımız yabancılar yerine düz ve sıradan türkleri izlemek zorunda kalırız.

Alt yapıyı savunanlarda biraz mantıklı düşünüsün alt yapıyla as takımı ayrı ayrı ele almak lazım alt yapı gelişsin diye as takımı sıkıntıya sokmanın güçsüzleştirmenin anlamı ne Bayer München o kadar kaliteli yabancı oyuncuları barındırmasına rağmen alt yapıdanda bir çok alman yıldızı çıkarabiliyor ama bizim böyle bi çözüm üretmemiz çok yanlış bir uygulama olur.

Öncelikle bu yabancı kısıtlamasının arttırılmasının çıkış yerinden başlayalım: Abdullah avcı. Türk Milli takımının görüp görebilceği en vasıfsız en şişirme ve en kariyersiz teknik adamı ve bu adama sabredilen her saniye türk futboluna zarar verecek bu takımı ileri götürsün diye getirilmiş avcı öncelikle takımı bi 20 yıl öncesine götürdü Romanyadan Macaristandan bile kötü duruma düştük sırf Almanyada oynuyor diye Tunay a Sercan a Mehmet Ekiciyi takıma almış bir adam Selçuk İnanı takıma almamasının sebebini saçmalayarak açıklayan bi adam. Şimdide tutup diyorki Trük futbolcu yok piyasada yabancılar kısıtlansın kulüplerde el mahkum türkleri oynatır. E kardeşim sürekli oynayan İsmail köybaşı vardı zamanında şimdide Hasan Ali var ve rekabet edecekleri bir topçu yok takımda(İsmail şimdilik sakat) Peki bu oyuncular hiç kendilerini geliştirdilermi hiç kademe atladılarmı yok. Demekki iş çok oynamakta değilmiş. Alt yapıda adamlara hiç birşe öğretmezseniz ilerde onlardan çok şey beklemeyin. Arda turan bile diyor ben Türkiyede alt yapıda hiç birşey öğrenmedim biraz araştırırsanız alt yapının ne kadar berbat işlediğini görürsünüz zaten.

Avcının milli takımı dünya kupasına götüremeyeceği aşikar. Hatta kalırsa bir sonraki Euro 2016 yada götüremeyeceğinden adım gibi eminim. Şimdi bu adam hem milli takımı batıracak hemde kulüplerin özellikle avrupada başarı isteyen kulüplerin önüne engel çıkaracak. Evet Avrupada başarı istiyorsak kalite şart ve bu kaliteye sahip Türk oyuncu sayısı çok az ve alt yapıdan çıkması ve o kaliteye gelmesi en az 5 sene alırki bu geçen süre zarfında ülke puanı zaten yerlerde sürünür. Zaten marka olmak avrupada adını duyurmak istiyorsan her ülkeden kaliteli oyuncuları baındırman lazım bünyende.

Örneğin şu anda dünyanın gözü Türkiyeye çevrildi Drogba ve Sneijer sayesinde. Marka olmak istiyorsan bunlara ihtiyacın var sadece Trüklerin oynadığı bir ligi Avrupa hiç sallamaz.

 Alt yapıya önem vermiyorum sanmayın altyapı çok çok önemli ancak alt yapı gelişsin diye yabancıalrı kısıtlama  gibi bir saçmalığı hangi beyin düşünmüş anlamıyorum. Sırf milli takımda oynayacak diye biz Drogbayı değilde Burakı mı oynatalım sizce bu mantıklımı? Bu kafaylaTürk futbolu ileri değil geri gider ben size söyliyim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...