Makale Yaz
kinger
Bu haberi yazdır
Yeni transferlerle yeni sistem
 Oca
29
 2013

Öncelikle devre arasında takımımıza iki büyük yıldız katan yönetimi tebrik ediyorum.Sneijder ve Drogba'ya da hoşgeldiniz diyorum bu transferlerle takım sistemi değişecektir benim yazıyı yazma amacım kendi en uygun gördüğüm sistemi size anlatmak.

diziliş

                  drogba(elmander) burak(umut)

                                   sneijder(emre çolak)

                            selçuk(engin) Hamit(aydın)

                                     yekta(melo)

riera                         dany           semih                eboue

(Hakan balta)               (gökhan zan)                    (sabri)

                                    Muslera(eray)

bu dizilişte orta alan önemli olacak orta sahayı domine edip önde oyun kuran topa sahip olan pas yapan kanat organizasyonu beklerin hücumcu özelliklerine güvenilerek kurulacak, ataklar orta alandan yapılacak çoğunlukla bunun sebebi kanat oyuncularımıza çok güvenmemem sonuçta gectiğimiz 17 haftada neredeyse hiç skor katkısı yapmadılar bunun yerine gerektiğinde oyun kanatlara yayılacak oyuncuların görevlerine gelirsek:

Muslera aynı oyunu oynayacak bi fark yok

Dany zaten bütün dönem solda rieranın markajına çok girdi daha çok girmesi gerekecek bu düzende ama önde yekta(melo)nın daha defansif oynaması ile orta alanda rahatlayan danny solla daha çok ilgilenebilecektir diye düşünüyorum.oyununu biraz geliştirirse sorun yaşamaz

Semih sağda eboue  hamitin kanattaki desteğiyle rieraya göre daha iyi savunma yapabileceği için semih gerektiğinde sağda markaja girmekle beraber savunmanın orta alanında da rahatlıkla oynayabilir zaten orta alandan atak yiyeceğimizi düşünmüyorum çok.Yaşı genç kendini de biraz geliştirirse savunmada sıkıntı yaşamayız bu sistemle

Eboue daha çok kanat hücumuna çıkmalı hamit de gerektiğinde destek olacağı için başarıyla bu görevi yapabilir bunu yaparken defansif yönününde etkisiyle defansta da maks verim almaya çalışılmalı

Riera orjini sol açık olan riera kanatta hucuma cok destek vermeli.Bu savunmada sorun yaratabilir elbet ama bu göze alınmalı zaten önde top tutmak amaç. ileri sıkça toplu topsuz koşular yapmalı.Beke de giderek alısıyor bu görevi yapabilecek yetenekte riera bence.

Yekta savunmaya dah çok yardım etmeli zaten top tutan bir takım olacağımız için atağa çıkma şansı da bulacaktır pas oyununa katkı yapıp orta sahada dinamo rolu üstlenmeli.

Selçuk topa sahip olmamızın da artmasıyla orta alanda oyun kuracak pas trafiğinin yönünü belirleyecek sneijderin, arkasında oynayacak, gerektiğinde sol kanadı da desteklemesi sol kanattan atağa çıkması da gerekecek rieraya bağlı olarak.

Hamit sağ kanatta çok aktif bir görüntü sergileyemedi onun yerine orta sahanın sağında pas trafiğine katkıda bulunarak, top taşıyarak ceza sahası dışından uzak sutlar atmaya daha elverişli bir noktada oynamalı gerektiğinde eboue ye sağda hücüm ve savunmada yardımcı olmalı.

Sneijder sevdiği noktada 10 numarada arkasında pasçı selçuk ve hamit önünde iki iyi forvetle en rahat pozisyonunda oynayacak. Uzaktan sut ataçak asist yapacak çok katkısı olurtakıma burda.

Burak önde basan takımlara karşı defansın arkasına sarkarak gol kovalayacak. Duran toplarda da kafa vuruşları da büyük avantaj. Mutlaka kadroda olması gereken genç bir oyuncu.

Drogba kapalı defanslarda gol arayacak.gerek uzaktan şutlarla gerek çalımla gerek kafayla gerek başka bişeyle hem buraka attırır hem kendi atar çok katkısı olur takıma drogba sonuçta adam

NOT:Parantez içleri taktik değiştirmeden o oyuncu yerinde oynayabilen oyunculardır

Bu taktik genel anlamda oyuncular esas alınarak yapılmıstır çünkü oyuncuların yapabileceklerinin en iyisini yapabileceği sekilde kullanılması takımı en iyi yapar diye düşünüyorum.Şu an bu dizilişte sorunlu bölge sol kanattır sadece bence ama danny solda defansa daha çpok yardım ederse ve takım halinde sola gerekli destek verilmesi halinde sorun minimuma iner

Gerektiğinde klasik kanatlı 442 ye dönüşte oldukça kolay yapılabilir.Örnek yekta yerine emre çolak alınır sneijder geri çekilir 442nin orta sahası konumuna alınır. hamit kanada çekilir. seneye de bir türk stoper le bir de melo nun mevkisine (savunma önü) alınacak bir türk ile 5 yabancıya düşürülebilir rahatlıkla.

Bikaç yorum daha

Eray İşcan iyi bir kaleci olur ondan,galatasarayın geleceği muslera ve tafarel kozunu iyi kullanıp onlardan çok sey öğrenmeli kendini gelistirmeli.

Emre çolak:çok cüretkar sorumluluk alıyor mücadele ediyor ama oyunu okuyamıyor sut atılcak yerde pas veriyor, pas verilcek yerde sut atıyor biraz da tek vuruslarda kendini geliştirmeli diye düşünüyorum .Sneijder önemli bir koz onun adına ondan öğreneceği çok şey var.

Burak drogbayla oynayacak bu sansı iyi kullansın bişeyler kapsın çalım top tutma öğrensin biraz

Okuduğunuz için teşekkürler Yorumlarınızı bekliyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...