Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
3.Sınıf Futbol Ülkesi
 Eyl
29
 2013

Evet Türkiye'den bahsediyorum. Futbolla yatıp kalkıyoruz futbol için kavga ediyoruz o kadar ki futbola bağlıyız ancak futbol kalitemiz de futbol bilgimiz de yerlerde sürünüyor.

Öncelikle sorun futbolu yönetenlerde. Futbolu yönetenleri paralarıyla o mevkilere gelmiş futbolun f sini bilmeyen ancak her konuda ahkam kesen kafalarına göre iş yapan insanlar. Bunu yabancı sınırlaması kuralında gördük.

Şimdi Mancini yi getireceğiz peki Mancini gelip bu saçma kuralları görünce ne yapacak. Heralde milyonlar vereceğimiz adamı sadece Türkiye liginde başarılı olalım diye getirmiyoruz ancak mevcut sınırlamayla daha da düşeceğini göz önüne alırsak Avrupada başarı imkansız hale gelecek, hele de bu endüstriyel futbolun tavan yaptığı zaman da paran olduğu halde transfer yapamayarak rakiplerinin gerisinde kalacacağız.

Size Napoli örneğini veriyorum Cavaniyi satarak gelen parayla mükemmel bir takım kurdular. Peki sınırlama olsaydı Napoli Cavaniyi sattıktan sonra gelen paraları bu kadar olumlu kullanabilirlermiydi.

Başka bir örnek vereyim Arsenal bu sezon Almanyanın Stutgard takımından kimsenin tanımadığı 18 yaşında ki Alman futbolcu Serge Gnarby'i sadece 100 bin dolara transfer etti ve o adam orda muhtemelen müthiş bir gelişim sağlayacak ve mükemmel bir futbolcu ortaya çıakcak.

Diyeilm Gs Selçuğu 20 milyona sattı gelen parayla ne yapayabilir sınırlama olduğu için yabancı alamaz türk oyuncularda istenen seviyenin çok altında olduğu için onlarıda alamaz eli kolu bağlı kalır.

Ya da Arsenal gelse 19 yaşında bi Türkü istese duyacağı rakam en 1milyon euro olur zaten bu rakamın üstüne arkalarına bakmadan giderler. Üstelik bu Türk oyuncusuda daha kariyer namına hiç bişe yapmamışken 3 büyük takımın milyonlar sayacağı bir oyuncu haline gelir ve bu takımlardan alacağı yıllık ücreti Avrupadan hiç bi takım vermez adam niye gitsin. Bizde bu şekilde kendi kabuğuna çekilmiş bir türlü evrenselleşemeyen dışarıya açılamayan Avrupalıların gözünde 3.sınıf bir futbol ülkesi konumuna geliyoruz.

Bu kuralları koyanlar oturup bi düşünseler gerçeği görecekler ama yok. Yazık Brumaya güzelim kariyeri burada harcayacak.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...