Makale Yaz
jemmm
Bu haberi yazdır
Yeni Sezonda Kadro Nasıl Şekillenmeli?
 May
02
 2013

Sevgili Galatasaray taraftar dostlarım merhaba,

Yeni sezon için Galatasarayımızın daha iyi, alternatifli ve işlevsel bir kadrosu olmasını canı gönülden istiyorum. Bunun için de teknik heyet ve yönetim gerekli çalışmaları yapacaktır. Ben sizlere kendi önerilerimi paylaşacağım. Kimler kalmalı, kimler gelmeli, kimler kiralanmalı gibi. 

Kalede Muslera'dan memnun olmayanınız yoktur eminim. Gelecek yıl da şampiyonlar liginde iyi bir başarı arzu ediyorsak, kalemiz en az bir yıl daha ona emanet edilmeli. 2014 yazında dünya kupasında mücadele edeceğini de hesaba katarsak, iki yıl üstüste şampiyonlar ligi ve üzerine dünya kupası tecrübesi yaşamış bir Muslera'nın fiyatının kat be kat yükseleceğini düşünmekteyim. Yani satmayı düşünüyorsak 2014 yazını beklemeliyiz.

Savunmaya Dany ve Semihin yanına Ömer Toprak-Serdar Aziz-Aykut üçlüsünden biri stopere alınabilir. Ujfa'nın gideceği kesin. Gökhan Zan bu yıl herkesi şaşırttı, profesyonelliğini gösterdi ama kendisini isteyen İspanyol takımına 3 milyon eoru civarına satılabilir. Sol beke Lescott gibi hem solbek hem stoper oynayan biri düşünülmeli. Riera maliyeti ve yaşı düşünülerek 2-2.5 milyon eoroya elden çıkarılabilir. H.Balta bizimle devam edecek. Onun yanına bir de Orduspor'dan Atila Turan ucuz bir maliyete Çağlar'ın yerine transfer edilebilir. Asıl sıkıntı sağ bekte. Eboue iyi oynadı mı oynuyor ancak ben genel performansından memnun değilim. Maç seçtiğini düşünüyorum. Kesinlikle 5-6 milyon eoro gibi bir fiyata verilmesi taraftarıyım. Yerine iyi bir sağ bek alınmalı diye düşünüyorum. Özellikle Şampiyonlar ligi seviyesinde oynayabilecek bir sağ bek. Ama inanın böyle bir isim Türkiye liginde pek yok gibi. Sabri reyis takımda kalacaktır.

Orta saha için Melo-Selçuk ikilisinin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. Melo üç beş kuruş tasarruf için gözden çıkarılmamalı. Ama tapusu alınmadan da kulağı iyice çekilmeli, sözleşmesine yapacağı aşırılıklar için caydırıcı maddeler konmalı. Yekta'nın görev adamı sıfatıyla devam etmesini diliyorum. Hamit bu yıl beklentilerin altındaydı, Terim ondan seneye de vazgeçmeyecektir. Sneijderin de seneye daha iyi olacağı kanısındayım. Geçen yılın iki parlak ismi Engin ve Emre Ç. bu yıl inişe geçti. Eğer zihinlerine reset atarlarsa, seneye tekrar şans verilecek değerde olduklarını düşünüyorum. Orta sahaya transfer için öncelik Alper Potuk olmalı. Alper-Selçuk ikilisinin Türk Xavi-Iniesta olacağı iddiasındayım. Sağ açık için Serdar Gürler, Hurşud sol açığa da A.İlhan,Erman Kılıç,Kerim Frei alternatifleri düşünülebilir. Robben ismi duyulunca bile heyecan yaratıyor ama Sneijer-Robben-Drogba aynı anda oynaması bizi çok zorlar. Sneijder'in seneye ben olası transferlerle birlikte zaman zaman sol açık oynayacağını düşünüyorum. Sneijder varken Robben bu takım için lüks. Aydın Yılmaz'a veda vakti gelmiştir. Solda ise Amrabat ciddi hayalkırıklığı yaratmıştır. İyi bir alıcı çıkarsa gönderilmelidir zira Terim'in felsefesine ayak uyduramamıştır, bundan sonra uydurması zor görünmektedir. Yiğit G., Furkan, Culio elden çıkarılabilir. 

Forvette Elmander'in bu yıl sakatlıklar sebebiyle faydalı olamadığını, seneye de bu takımda fazla şans bulamayacağını düşünüyorum. Drogba-Burak ikilisi seneye en önemli kozumuz olacaktır. Yanlarına yedek kalmayı sorun etmeyecek bir yabancı alternatif Eneramo veya Antalya'dan Lamine Diarra'nın alınması iyi olabilir. Umut da bonservisi alınmadan tekrar kiralanabilir. Antalya'dan Ömer Şişmanoğlu enteresan bir adam, fiziği iyi, kendini geliştirirse düşünülebilir. Sercan Yıldırım'ın sezon başı kampında deneneceğini ama Terim'in onu takımda tutmayacağını düşünüyorum. Mertan Caner, Okan Derici gibi gençlerden biri de takıma monte edilebilir. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...