Makale Yaz
jemmm
Bu haberi yazdır
Real sonrası tespitler
 Eyl
20
 2013

Merhaba

Galatasaray-Real Madrid Şampiyonlar ligi gruplar ilk maçı pek çoğumuzun hayal bile edemeyeceği bir skorla tamamlandı. Evet son dönemde herşey üstüste geliyor. Sezon öncesine iyi başlamıştık halbuki. Emirates kupası ve ardından Süper Kupa güzel bir moraldi takıma. Ancak ligdeki beraberlikler, Federasyonun hocamıza göz dikmesi, medyanın Aysal-Terim arasını bozmak için fırsatlar kollaması, fırsatlar yaratması, savunma hattımızın tam olarak oturmaması, hücumdaki üretkenliğimizin azalması, vs. gibi pek çok neden bizi bu duruma getirdi.

Hocamızı kafası karışık diye eleştirmek yersiz. Zira hocamız hem milli takımı hem de Galatasarayı aynı anda yönetecek güce ve karaktere sahip. Geçen hafta Milli Takımda iki maçta altı puan alıp, takımı grupta tekrar "Şansını yaratan" konuma getiren Fatih hoca, bu hafta Galatasaray Real'den altı gol yiyince yerin dibine batırılıyor. Ama burası Türkiye bir hafta omuzlardasınız bir hafta yapayalnız. Neyse ki Fatih hoca bunlara alışık yıllardır. Takımımızı yeniden toparlayacağına inancım tam.

Hocamıza bu kadar güveniyorum ama Real maçında yanlış kadro ve tertiple çıktığına inanıyorum. Hatta geçen yıla dönelim, çeyrek final maçlarına da yanlış çıkmıştır. İspanya'daki ilk maça 4-3-1-2 sistemle çıkmak gereksiz bir intihardı. Evet çeyrek finale gelene kadar o taktikle gelmiş olabilirsin ama, iki ayağı olan eleme maçında az gol yiyip gol atmaya çalışman gerek. Orta alanı kalabalık tutup 4-5-1 le çıkıp orta alanı mücadeleci adamlardan kurmalıydı. Bu şekilde ikinci maça avantajlı skorla dönerdik. Bugüne dönersek hoca Arena'daki maça yine 4-3-1-2 ile çıktı. Bu sezon itibariyle az kullanılmış Riera ve Dany ile başlamak abesti. Hakan Balta bu kadar iyi ve moralliyken ilk onbirde olmalıydı. Semih-Chedjou ikilisi de bozulmamalı. Artık sürekli birlikte oynamalı. Eboue'yi geldiğinden beri eleştiriyorum ne olur gitsin artık. Maçta en çok eleştirdiğim isim Sneijder di. Resmen maçlarda bazen saklambaç oynadığını düşünüyorum. Hele bir pozisyonda öyle bir yere saklanmıştı ki taç çizgisinin hemen dibi. Bu kadar kaçak güreşilmez. Pozisyonlara bakıyorum, sorumluluk alma sıfır. Eski Sneijder olsa insiyatif alır, şut çeker. Al gülüm ver gülüm pasları.. Maalesef takımın ahengini bozdu, belli maçlar dısında ciddi bir katkısı olmadı bize. Engin Baytar a bir parantez. Real maçında bence en iyilerdendi. İleri geri oynadı. Çok koştu. Yeri geldi Sneijder'in yeri geldi Selçuk'un rolüne soyundu. Ama Sneijder'in yerine oyundan alınan Engin oldu. Burak bu sezon başı itibariyle ilginç goller kaçırıyor. İkinci yarı başında kaçırdığı gol maçın kırılma noktasıdır. Lazio transfer kafa karışıklığını bir an önce üzerinden atmalı diye düşünüyorum. 

Maçın özetini bugün tekrar izledim. 8 net pozisyonda 1 gol atmışız. Real ise 12 net pozisyonun 6'sını gol yapmış. Yorum sizin...

Hocaya önerim şu taktik.4-1-4-1. Muslera-  Eboue-Chedjou-Semih-H.Balta  - Melo -   Amrabat-Engin-Selçuk-Bruma-  Drogba. Bu taktikte Amrabat sağ kanat Bruma sol kanatta ileri geri oynar. Bu şekilde üretkenliğimiz artacaktır. Ama hoca Amrabat ve Bruma'ya savunma yapmayı da öğretmeli. Engin ve Selçuk dönüşümlü olarak ofans defans işlerini yapmalı. Sneijder ise yedek bırakılarak biraz aklı başına gelmeli. Aldığı paranın hakkını vermelidir. Eğer toparlanırsa bu kadroda Engin'in yerini alabilir. 

Son olarak yedekteki Ceyhun, Gökhan Zan, Sabri, Hamit, Umut'un rotasyonda sene başında yapıldığı gibi kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa ilk 11 oyuncuları üzerine koca sezon çok yük binecektir.  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...