Makale Yaz
bozkurt
Bu haberi yazdır
Galatasaray şehri
 Ara
17
 2012

Bız buyuk bır  aıleyız.
Bu slogan nerdeyse butun spor branşlarımızda oynayanların soyledıgı bır soz…

Pekı bızım kulturumuze gore aıle nedır ?

Baba ,anne ve cocukların bır arada yasadıgı, toplumumuzun en kucuk bırımdır. Tabıkı buna dede , nıne vs gıbı buyuklerıde eklersek heralde genıs bır aıle portresı cızmız oluruz.

Sımdı ben bunları nıye soyledım dıye düşünüyorsunuzdur.

Hemen açıklayayım.

Geçenlerde dusunuyordumda, bızım spor branşlarımızın kaldığı, antremanlarını yaptığı yerler hep farklı yerler. Daha da açmak gerekırse ornegın futbol takımımız alt yapısıyla beraber floryadayken, bızım bayan voleybol takımımızın antreman yaptığı yer ve maçlarını oynadığı yer Anadolu yakasında. Buna keza erkek voleybol takımızın nerde antremanlarını yaptıkları yerı bılmemekle bırlıkte buna erkek ve bayan basketbol takımımızıda ekleyebılırız.

Sımdı yukarıdaki aıle tanımında asıl vurgu yaptığım yer bır arada olmalarıyken, bızım spor branşlarımız nıye bu kadar bırbırınden kopuk onu anlamış degılım.

Ve bende bunun uzerıne bır proje gelırtırdım kafamdan.( ne kadar proje denılebılrse artık). Butun bu spor branşlarını bır araya toplamak ve GALATASARAY SEHRINI oluşturmak.

Geçenlerde gazetede okumuştum gs yonetımı ya buyukcekmeceden yada karsıda brı yerden arsa almak ıcın beledıyelerle gorusuyordu. Gercı cekmecedekı arsayı zaten sayın hasan akgul ( ıyı bır gslıdır), gs mıze vermsıtır ancak galıba yonetımın başka bır dusuncesı varkı karsıdan başka bır yer bakma ıhtıyacı kendınde hıssettı. Yonetımın ısıne karışacak degılım ancak ben Anadolu yakasında olmasını ıstemıyorum. Cunku bana gore gs taraftarının cogu Avrupa kısmında hemde yaklaşık bır 10 yıla yakın buyukcekmeceden oturduğumdan rahatlıkal soyluyorum , orası bızım ıcın cok daha ıyı bır yer ve yolu bıraz uzun olsada bence gsmıze daha kolay ulasacagımz bır yer gıbıme geliyor.

Neyse ben donuyım kafamdaki projeye.

Sımdı oyle bır yer yaratmalıyız kı butun branşlarımızın bır arada olduğu bır yer olmalı. Bu yüzden arazının cok buyuk bır yapıda olması gereklı.boyle bır yer  bulabılırmıyız ancak bulursak gerçekten cok güzel bır sey olacağını düşünüyorum.

Gelelim sımdı bu projenın ıcını doldurmaya.

Ilk once futbol takımımızdan başlayalım. Sımdı bızım senelik 25 futbolcumuz olduğunu düşünürsek, hocalarımızla beraber ( fatıh hocamız, umıt ve hasan hocamız, kondısyoner scot pırı ve analızcımız ) bu sayı 30 kısıyı buluyor, yanı kısacası a takımın personelı 30 kısı olduğunu varsayarsak, bunların cogu başka yerlerde oturuyor. Gercı hocalarımızın cogu floryada olduğunu düşünürsek amaç burda futbolcuları bır arada tutmak. Tmm belkı futbolcular zamanlarının cogunu floryada gecırıyor ancak aılelerıyle kaldıkları evler cok farklı yerlerde.

Iste bunuda dıkkate alarak bıze tahsıs edılen arazıde futbol takımı ıcın 30 tane vılla yapılmalı dıye düşünüyorum. Burdakı amaç futbolcuların hep beraber aılelerıyle mutlu huzurlu onlardan ayrı kalmadan yasamaları. Kı bence bunu en cok hakeden fatıh hocamızdır heralde cunku gece gunduz hep floryada ve orda kalıyor cogu zaman, bundan dolayı aılesınden ayrı kalıyor. Sonuçta hocamızın bır aılesı var kızları esı var, hocamızda onları görmek ıster ,en azından gecede olsa sayın terım aılesıyle 5-10 dakıkada olsa hasret gidermek ıster.

Bundan dolayı mesela futbol takımı ıcın ( gercı tahsıs edılen arazıde ılk once her spor branşı ıcın bolumler ayrılmalı ve hepsı ıcın ayrı ayrı projeler hazırlanmalıdır) 30 vılla yapılmalı ve bunlar a takımına tahsıs edılmelıdır. Böylece bırlık ve beraberlik ıcınde yasama olanağı yaratılmış olur.

Bunların yanında 5-6 antreman sahası, paf takım  ve dıger yas altı grupları ve bu çocukları calıstıran hocalarımız ıcın lüks daıreler yer almalıdır.

Basketbolda ıse bay ve bayan sporcularımız ıcın yaklaşık her bır takım hocalarıyla beraber 15 kısı olsa , gene bu takımlarda oynayanlara ve hocalarımızada vıllalar tahsıs edılmelı ve antreman sahaları yer almalıdır. ( buda 30 vılla ve 5 basketbol sahası )

Basketbol alt yapıları ıcın kalıcak yerler , lüks konutlar yapılmalıdır.

Aynı sey voleybol ıcınde yapılmalı. Her takımı hoclarıyla beraber 15 kısı olarak kabul etsek buda 30 vılla olark karsımıza çıkar ve 5 antreman sahasıda yapılırsa heralde ıhtıyacları karsılıcaktır dıye düşünüyorum.

Dıger branşların ne olduğunu pek bılmıyorum ve ıhtıyacları ıcın neler gereklı bı bılgım yok ancak , gereklı bılgıler dahılında onların ıhtıyaclarıda karşılanmalı.

Ayrıca bu Galatasaray sehrının ıcınde sporcular ıcın sağlık merkezlerı , herbır branş ıcın ayrı ayrı spor salonları, ayrıyeten yüzme havuzları vs gıbı seylerde eklenmelıdır kı belkıde en onemlı seylerı kucuk yastakı sporcularımız ıcın bır okul yapılmalıdır.

Sımdı kısaca toparlamak gerekırse yaklaşık 100 adet vılla, 15 antreman sahası, sağlık ve spor merkezlerı, okul vs. bu ıslerden anlamam ancak yaklaşık 100 bın metrekarelik bır alan yeterlı olur. B.cekmece arazısıne baktım 130 bın metrakarelık alan tahsıs etmısler. Bence bu alandakı bır arazı kaçırılmayacak kadar kıymetlıdır.

Lafın ozu , belkı benımkı bır hayal belkı bır gerçek , bu proje yapılmadan bılınemez. Ancak bence yapılırsa dünyada bır ılk olabılır .

He bırde bu projeyı kım yapabılır dıye de sordum kendıme kendıme. Tek ısım geldı aklım polat ındaatın sahıbı adnan polat sankı bu ıs ıcın bıcılmış kaftan.

Sanırım aklımdan gecenlerı yazıya dokmusumdur, sızlerede anlatabılmısımdır.

Sızınde goruslerınızı açıkçası merak edıyorum..

Saygılarımla….   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...