Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
Okan Hoca Kadroyu Nasıl Dizayn Etmeli?
 Eyl
09
 2022

Transfer sezonu kapandı ve son alınan futbolcularla birlikte işler de karıştı

Genel resme baktığımızda stoper alternatiflerinin çok genç olduğunu görüyoruz. Sol bek pozisyonu ise yabancı sayısı gereği belki de en çok sıkıntı yaşayacağımız bölge olarak duruyor. Fakat çok ciddi sakatlıklar olmadığı sürece bunlar Ocak a kadar tolere edilebilir.

Yunus, Kerem, Aanholt ve Seferoviç verilen şansı kullanamadı

Özellikle yerleşik savunmayı açmak adına kanatlar son derece önemliyken, Galatasarayın kanatları çalışmıyor ve böylece kanattaki üretkenlik Boeyle sınırlanıyordu. Gelen takviyelerle birlikte artık Galatasarayın kanatları etkin bir şekilde kullanabilmesi çok daha mümkün bir hale gelmişken, yabancı kuralı gereği oynatılan Türk oyuncuların bölgeleri de muhtemelen tekrar rezive edilmek durumunda kalacak. Oysaki sezon başı planları böyle değildi. Kerem ve Yunusa o kadar çok bel bağlanmıştı ki, geçen seneki istatistiklerinden ileriye yönelik küçük de olsa bazı doneler bıraksalardı, belki de bu son transferlere bu kadar mesai harcanmayacaktı. Aternatif aranıyordu fakat bunlara değil, birbirlerine alternatif futbolcular geldi. Böylece Kerem ve Yunusun üçüncü tercihe düşme ihtimali ortaya çıktı.

Yunus Akgün Emre Akbaba yolunda

Bazen olmayınca olmuyor. Bir çiçeği bir toprağa ekersiniz çıkmaz, başka bir toprağa ektiğinizde ise çıkar. Yunus da Galatasaray adına bu tarz futbolculardan birisi. Çok fazla ısrarcı olmaya gerek yok. Belki bir kaç maç parlar sonra yine kaybolur gider. Tıpkı Trabzonsporlu Abdülkadir gibi bal yapmayan arı misali etkisiz eleman konumuna düşer. Sadece yetenekli olmak futbol için maalesef yeterli olmuyor. Kanatta oynayan futbolcu ne zaman ceza sahasına girer, ne zaman savunma arkası koşu yapar bunlar hep eksik Yunusta.

Mata ve Rashica bütün planları değiştirebilir

Teşhisi koyduk. Galatasaray kanatlardan üretemiyordu. Mata, Rashica ve Yusuf Demir bu üretkenlik sorununu çözebilirler.

Rashicanın tarzı Ronaldoya benziyor

Rashica sol kanatta banko oynamalı. Çünkü Rashica Keremin çok önünde. Topla hızlanabilen, dikine çalım atabilen ve özellikle ceza sahası dışından son derece etkili şutlar atabilen bir futbolcu. Kerem Rashicaya alternatif olur. Ben aslında Keremi daha çok forvet pozisyonuna yakıştırıyorum. Lakin onun da form düşüklüğü var. Yanlış kararlar alıp, yanlış tercihlerde bulunuyor. Bu yüzden Mertensin olduğu bölgede oynayabilmesi de şu aşamada çok zor gözüküyor.

Sağ kanatta Mata asist kralı olur

Matanın alternatifi Yunus değil, Yusuf Demir olmalı. Böylece Galatasarayın sağ kanadı 10 numara özelliğinde iç koridoru da kullanıp final paslarını atabilecekken, sol kanadı ise kaçan ve atan kanat forvet hüviyetinde olabilecek. Üretkenlik sorunu da kökten çözülebilecek. Mata neden asist kralı olur? Çünkü sürekli araya oynuyor ama sürekli. Mata, forvet hattı için bulunmaz bir nimet.

Mata ve Dubois rakibin sol kanadını felç eder

Fazla söze gerek yok. İzleyip göreceğiz zaten :)

Kerem ve Yunus oynayacak diye futbol, Rashica ve Matadan mahrum bırakılmamalı

Okan Hocanın alması gereken en büyük karar bence bu. Çünkü çalışmayan kanatlarla güçlü bir oyun ortaya koyabilmek imkansızdır.

Yabancı sayısı gereği Muslera ve Aanholt yedeğe

Futbolun etnik kökeni yok. Her zaman iyi olan oynar ve oynamalı. Bugün Kerem yabancı kuralı gereği oynasa ne olacak? Bu formuyla Milli Takıma seçilebilecek mi? Hayır. Bu yüzden kural çok yanlış ve bizi maalesef Musleradan bile mahrum bırakabiliyor. Fakat güçlü bir oyun için buna mecburuz.

Kazımcan ve Okan Koçuka şans doğdu

Futbol böyledir. Sadece sakatlıktan dolayı değil, saçma bir kural yüzünden de size şans gelebilir. Önemli olan bu şansı kullanabilmek. Eğer kullanılamazsa, başka alternatifler ancak o zaman düşünülmeli. 

Okan Hoca kadroyu nasıl dizayn etmeli?

--------------------------Okan Koçuk--------------------------

Leo Dubois--------Nelson---------Abdülkerim------Kazımcan

--------------------Torreira---------Oliveira--------------------

-----Juan Mata------------------------------------Rashica-----

---------------------İcardi----------Mertens-------------------

Okan Hoca geniş kadro için formasyonunu 442 olarak belirlemeli. Çünkü elinde bu sisteme uygun alternatifler de var.

Mata ve Rashica geldikten sonra İcardi iş yapar.

Diğer türlü onun da Seferoviçten bir farkı olmazdı. Gol kralı olur mu bilemem ama Matanın öldürücü paslarına fazla kayıtsız kalamaz. En azından 5 te 2 sini atar tahminimce.

Berkan sol bekte düşünülebilir

Kazımcan verilen şansı iyi kullanamazsa, Berkan da Türk statüsü gereği o bölgede değerlendirilebilir. Çünkü tekniği zayıf olsa da gidip gelebilen ve koşu kapasitesi de yüksek olan bir futbolcu.

Okan Hocanın adaleti varsa,

Okan Hocanın adaleti varsa, tıpkı Seferoviçi kestiği gibi verilen şansı iyi değerlendiremeyen Yunus, Kerem ve Aanholtu da keser. Dubois döndüğünde Boeyi de kesmeli. Çünkü hücumda iyi oynasa da savunmada zamanlama hataları yapıyor.

Musleranın olmadığı maçlarda kaptanlık Mertense verilmeli

Çünkü geniş kadroda yedeği olmayan belki de tek futbolcu. Deneyimli olması ve takımın en önemli parçası olması da kendisine kaptanlık verilmesi için yeterli nedenler.

Galatasarayın kaybedecek zamanı yok

Umarım Okan Hoca adaletli davranır ve doğru kararlar alarak bunları bir an evvel uygulamaya sokar. Çünkü Galatasarayın kaybedecek zamanı yok. Geçen sene Cicaldaolara bir sezon emek harcamışken, bu sene birilerinin parlamasını bekleyecek zamanımız gerçekten yok. Bu yüzden Okan Hocanın alacağı kararlar çok önemli. Galatasarayın güçlü bir oyun oynayabilmesi ve şampiyon olup, Şampiyonlar Ligine katılabilmesi adına bu kararlar belirleyici olacaktır.

Kuruluş amacının yabancı takımları yenmek olduğu dünyadaki tek kulüp Galatasaraydır

Tüm şartlar zorlanarak sanki Avrupada mücadele ediyormuşçasına bir takım kuruldu. Gelecek sene Avrupada olduğumuzda ise bu vizyon gereği belli ki bunlardan katbekat daha iyileri hedeflenecek. Müzemizdeki tek eksik kupa Şampiyonlar Ligi kupası. Hayal etmezseniz başaramazsınız. Bu yönetim kuruluş amacıyla pekişen böylesine ulvi bir amacın başlangıç tohumlarını attı. Artık güçlü bir oyun adına bütün sorumluluk Okan Hocada. 

Saygılar

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...