Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
İki Transfer Yeterli
 Tem
11
 2022

Yeni başlangıçlar, yeni umutlar... Umarım bu sene çok farklı bir Galatasaray izleriz. Amacımız belli. Şampiyonluk.

Kadroyu yedek ağırlıklı şişirmektense, nokta atışı net transferler yapmamız gerekiyor. Okan Buruk un önce santraforda kim oynamalı, buna karar vermesi lazım. Bence eldekilerin en iyisi Gomis. Çünkü nerede ne yapması gerektiğini diğerlerinden çok daha iyi biliyor. Fakat Gomis in yaşı gereği saha içerisinde aktif dinlenmeye ihtiyacı var. Bu yüzden de kanatta öyle bir futbolcu olmalı ki, topu ayağına aldığında topa hakim olmalı ve diğer arkadaşlarının hücum bölgesine çıkmasını sağlayarak Gomis i rahatlatmalı. Nwakaeme den bahsediyorum.

Eğer santraforda Gomis oynayacaksa, Nwakaeme yi almayılız. Net. Böylece Kerem forvet arkasına geçiyor ki bu da Gomis i rahatlatacak başka bir etken.  Çünkü Kerem hareketli ve Gomis in açtığı bütün boşluklara girecektir. Bazı şeyleri önceden öngörebilmek gerekiyor. Sonuçta futbol bir kuantum fiziği değil. 

Mesela Nwakaeme ile Van Aanholt un önlü arkalı oynadığını düşünün. Rakip kendi sahasına yaslanacak ve Galatasaray da soldan oyun kuracak belli. Galatasaray soldan oyun kurarken, rakip kendi sağına doğru kayacak ve ters kanata atılacak uzun bir topta da Yunus Akgün boşta kalacak. Artık Yunus biraz içeriye katedip kaleye şut mu çeker yoksa Gomis e orta mı keser orası da Yunus un yeteneğine kalmış. Dikkat ederseniz Nwakaeme, Kerem ve Yunus üçlüsü geçen sezonun ilk 11 ine girecek derecece performans gösterdiler.

Sergio Oliveira transferi çok isabetli bir transfere benziyor. Çünkü tam bir 8 numara. Yıllardan beri 8 numara özlemini çekiyoruz. Oliveira nın yanına Gueye yi de alabilirsek transferi kapatabiliriz. Görüldüğü gibi sadece Nwakaeme ve Gueye yi almak kanımca yeterli olacaktır. Çünkü bunları yedekleyebilecek çok fazla futbolcu var Galatasarayda. Bu yüzden daha fazla yedek almaktansa, az fakat nokta atışı transferler yapmamız kafidir.

Marcao gitmiş olsa da savunmaya takviye yapmak bence şart değil. Abdülkerim i zaten aldık. Bu futbolcuya şans vermeliyiz. Geçen sezon ligin en yi stoperiydi. Nelson ve Boey den de memnunum. 

-------------------------Muslera-----------------------------

Boey------------Nelson---------Aldülkerim-----Van Aaholt

---------------Gueye--------------Oliveira------------------

-----Yunus--------------Kerem--------------Nwakaeme----

--------------------------Gomis------------------------------

Hadi hayırlısı. İnşallah bu sene güzel futbolla şampiyonluğu göğüsleriz. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...