Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
Şampiyonluk Sanki Bas Bas Bağırıyor
 May
13
 2021

Beşiktaş Göztepeyi 1 0 yenerse, bizim Malatyayı 4 0 yenmemiz lazım. Beşiktaş 2 farklı yenerse, bizim 5 farklı yenmemiz lazım. Beşiktaş 5 0 yenerse, bizim Malatyayı 8 0 yenmemiz lazım. Beşiktaş kendi rekorunu egale eder ve 10 farklı yenerse, bizim de 13 fark atmamız lazım. Kısacası mazeretimiz yok, ipler artık tamamen bizim elimizde. Her ihtimalde Beşiktaşa karşı 3 gol fark atmalıyız. 

Aslında bu hesaplara hiç gerek yoktu. Denizli maçından önce Beşiktaşı dörtlük yapsaydık iş bitecekti. O kadar yazdık. Kaybedecek hiç bir şeyimiz yok dedik. Beşiktaş darmaduman olmuş ve bu kadar kötüyken risk almak için uzatmanın 2. dakikasına kadar beklemeye gerek yoktu. Artık iş son maça kaldı.

Terim bence yine Denizli maçına benzer bir 11 ile maça başlayacak. Eğer Malatya çözülmesi zor bir takım edası verirse, ilk yarının bitimini beklemeden 30. dakikadan itibaren değişikliklere başvurabilir. Çünkü artık kaybedecek bir şeyi yok Galatasarayın.

Aslında çok enteresan bir sezon yaşıyoruz. Göztepe çok ilginç bir takım. Beşiktaştan fark da yiyebilir, Beşiktaşı yenebilir de. Kayseri kümede kalma adına Fenerbahçeye yenilmeyebilir. Malatya ise pek fark atılacak bir takıma da benzemiyor. Bekleyip, göreceğiz.

Bu nasıl bir tesadüf ki, düğümün çözüleceği final haftasında Göztepe, Kayseri ve Malatyanın renkleri sarı kırmızı. Galatasaray da sarı kırmızı. Her taraf sarı kırmızı. Beşiktaş ve Fenerbahcenin etrafı sarı kırmızıyla çevrilip kuşatılmış durumda. Şampiyonluk sanki bas bas bağırıyor. İnsan ister istemez, Malatya maçı sanki bizim lehimize gelişmese bile bizim dışımızda gelişebilecek faktörlerle şampiyonun Galatasaray olacağı hissiyatına kapılıyor. Yani biz Malatyaya 1 0 yenilsek, Göztepe Beşiktaşı 4 0 yense, Kayseri de Fenerbahçeye yenilmezse, biz yine şampiyon oluyoruz.  Böyle enteresan bir sezonun bu şekilde enteresan bir finali de olabilir.

Peki hakettik mi? Fenerbahçenin önünde bitirmeyi kesinlikle hak ettik. Beşiktaş ise sezon boyunca dar bir kadroyla oynadı. B planları yoktu sadece A planı vardı. Takım istikrarıyla alabilecekleri bence maksimum puanı aldılar fakat sezon sonunda çözüldüler. Biz ise sezon boyunca kadro istikrarını yakalayamadık. İnişli çıkışlı zamanlarımız oldu. Eğer kadro istikrarını yakalayabilseydik belki de iş çoktan bitecekti fakat sonunda iş finale kaldı. 

Finaller her zaman farklıdır. Bu süreci yönetmek büyük deneyim ister. Eğer iyi yönetirseniz, yoğun stres altında son vuruşlarda soğukkanlı olursunuz. Artık iş son vuruşlara kaldı. Allah yardımcımız olsun.

Sağlıcakla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...