
19
2020
Geçen hafta maçın en iyi futbolcusu olan Emre Taşdemir in yokluğu daha maçın ilk yarısında ciddi ciddi hissedildi. Karabük merkezi çok iyi kapattı. Bu durumda oyun sürekli kanatlardan kuruldu fakat Saracchi hücumda çok etkisiz olduğu gibi savunmada da çok vasattı.
Karabük ün defans ile orta saha bloğu arasındaki mesafe çok dardı. Bu yüzden kanattan içeriye gelen Emre Akbaba ve Oğulcan top almakta zorlandılar. Oğulcan top alamayınca bir süre sonra kanatta kalmak durumunda kaldı fakat Linnesle pas uyuşmazlığı yaşayıp, özellikle de geniş alan bulamayınca etkinliğini kaybetti.
Emre Kılınç hem üretmeye hem de gedikleri kapatmaya çalışan gezgin bir futbolcu fakat bu formatta orta sahada kendisine çok fazla yük biniyordu. Taylan her tarafa saldıramaz çünkü aynı zamanda merkezi de kontrol etmek durumunda. Emre Akbaba sol kanadı ağırlıklı olarak kanat bekine bırakıyor ve atak olgunlaşmadan içeriye giriyordu. Bu durumda olası her top kaybında Emre Kılınç dönüşlerde zorlanıyordu. Geçen hafta olan bu senaryo bu hafta da maalesef tekrarlandı.
Emre Kılınç kanat futbolcusu olarak alındı fakat orta sahada oynatılıyor. Ofansif orta saha olan Emre Akbaba ise kanatta oynatılıyor. Bazı futbolcular için bu gibi tezat durumlar olabilir. Ancak Emre Akbaba sürekli içeriye girecekse, bu durumda tekrar kendisini sola atmak durumunda kalmasın. Yani ya hep yay önünde kalsın böylece o da daha diri olur ya da sağ kanatta oynasın. Çünkü sol ayaklı olduğu için sağ kanattan daha iyi içeriye girer.
Karabük ün amacı, merkezi çok iyi kapattığı için özellikle merkezde kazanılacak toplarla Galatasarayın öne çıkan kanat beklerinin arkasına adam kaçırmaktı. Nitekim bunda başarılı da oldular. Peki Galatasaray bu anlayışa karşı neler yapabilirdi?
1- Diagne, Galatasaray oyunu kurarken top almak için geri gelebilirdi. Böylece hem Karabük savunmasını biraz öne atabilir, defans ve orta saha arasındaki mesafe dengesini bozabilir, hem de Galatasarayın merkezden araya oynayabilmesi için pas alternatiflerini çoğaltabilirdi.
2- 46. dakikada Saracchi Ömer Bayram ile, Oğulcan ise Etebo ile değişirdi.
Böylece Emre Akbaba sağ kanada, Emre Kılınç ise sol kanada geçerdi. Çünkü Karabük merkezi iyi kapattığı için araya oynayabilmek çok zordu. Belhanda nın oyuna girmesi bu yüzden gereksizdi. Bu durumda kanatlardan daha iyi oyun kurabilmek adına Arda dan daha hareketli olan en yetenekli futbolcular kanada atılabilirdi. Hem bu şekilde Emre Akbaba topla beraber sağ kanattan daha rahat içeriye de girebilirdi. Etebo ise dönen topların kısa sürede kazanılması adına orta sahanın mücadele gücünü arttırabilmek için oyuna alınırdı. Fakat Etebo girince ilk toplara daha iyi bastığı için Taylan biraz öne çekilirdi. Böylece atak olgunlaşmadan Emre Akbaba ve Oğulcanın içeriye girmesindense, sol kanattaki akınlarda Emre Akbaba, sağ kanattaki akınlarda ise Emre Kılınç yay önüne değil, direkt olarak ceza sahasına gireceklerdi. Böylece hem Diagne kendisine yakın partner bulabilecekti, hem de orta sahanın mücadele gücünün artmasıyla dönen toplar daha kolay alınabilecekti.
3- Eğer bu değişiklikler skora yansımazsa, 70. dakikada Feghouli nin yerine Ali Yavuz Kol oyuna dahil olurdu. Bu durumda 3. forvet desteği stoperden değil, akın yönüne göre yine kanatlardan gelirdi.
Eğer bunları yapabilseydik ve iki Emreyi de doğru yerlerde oynatabilseydik, bence maçı çevirebilirdik. Umarım bu maç bize ders olur. Terim in kırmızı kart görmesi kötü oldu fakat bu değişimleri yapmadığı sürece kenarda olup olmaması çok fazla bir şeyi değiştirmeyecek. Çünkü takımlar Galatasaraya karşı artık nasıl oynamaları gerektiğini öğrendiler. A planımızın defoları ortaya çıktı. Artık üç günde bir maçlar izleyeceğiz ve sadece A planımızın değişmesi değil, aynı zamanda B ve C planımızın daha fazla çözüme yönelik olmasına da fazlasıyla ihtiyacımız var.
Sağlıcakla...

- Beşiktaş Denizlispor izle canlı, BJK maçı linki
- CANLI BJK Denizlispor maçı izle, Beşiktaş Denizli Canlı izle
- Beşiktaş Denizlispor maçı canlı izle bein sports
- bein izle, Beşiktaş Denizlispor canlı izle, BJK izle
- BJK maçı izle, Beşiktaş Denizlispor maçı izle yayın
- Beşiktaş Denizlispor maçı BEIN izle, BJK izle
- bein sports izle, Beşiktaş Denizlispor maçı canlı izle
- BJK Denizli maçı HD izle canlı, Beşiktaş Denizlispor Canlı bein sports
- Beşiktaş Denizlispor izle link bein sports, BJK izle
- BEIN İZLE Beşiktaş Denizlispor canlı maç izle
- Beşiktaş Denizlispor maçı İZLE (bein sports izle linki)
- BJK maçı İZLE, Beşiktaş Denizlispor canlı maç izle
- bein sport HD izle Beşiktaş Denizlispor CANLI İZLE
- Beşiktaş Denizlispor maçı canlı izle (beİN Sports izle)
- Beşiktaş Denizli CANLI İZLE şifresiz, BJK maçı canlı izle
- BJK Denizli maçı link, Beşiktaş Denizlispor CANLI İZLE
- İZLE Beşiktaş Denizli maçı, BJK Denizlispor CANLI
- bein sports izle, Beşiktaş Denizlispor CANLI İZLE
- CANLI Beşiktaş Denizlispor maçı İZLE
- bein sports 1 canlı izle, Beşiktaş Denizlispor maçı İZLE
- Beşiktaş Denizli maçı İZLE, CANLI Beşiktaş Denizlispor maçı burada
- CANLI YAYIN : Beşiktaş Denizlispor izle
- Beşiktaş Denizli CANLI İZLE, Denizlispor Beşiktaş maçı izle
- Beşiktaş Denizlispor maçı şifresiz canlı izle (beİN Sports izle)
- (CANLI YAYIN RAMO CUMA İZLE) Show TV 26 Şubat yeni bölüm, tek parça kesintisiz Ramo 34. bölüm
- Ramo Cuma 34. bölüm izle, yeni bölüm tek parça full
- ShowTV Cuma Ramo 34. bölüm izle, 26 Şubat Ramo 34. bölüm
- (CANLI RAMO SHOW İZLE) 34. bölüm tek parça izle yeni bölüm
- Yeni bölüm Ramo 34. bölüm ShowTV full tek parça izle
- (FOX CUMA SON YAZ İZLE) Son bölüm izle 26 Şubat, Cuma Son Yaz FOX canlı yayın full kesintisiz

