Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Bir takım nasıl yönetilmemeli!
 May
24
 2017

Bir başkan düşünün; daha Galatasaray'a yakışır bir forma bile seçemeyen..

İnsanda biraz akıl olur, haysiyet olur arkadaş. Daha sezon bitmemiş, sen gelecek sezonun formasını tanıtıyorsun. Acelen ne? Futbolcuların suratından düşen bin parça. Zamanında Arda bi forma için ''Bu ne biçim renk o... rengi gibi'' demişti, herkes yerden yere vurmuştu, haksız mıydı Arda? Koskoca Nike'ın hazırladığı forma böyle mi olmalı. İlkokul çocuğuna resim dersinde çok daha güzelini çizdirirsin. Sonra da bütün yönetim ağlıyorsunuz yok taraftar forma almıyor, stada gelmiyor şöyle yapmıyor böyle yapmıyor... Adam gibi forma yaptınız da almadık mı, başarılı oldunuz da stada gelmedik mi? Siz gelene kadar o stad gayet doluydu sayın yönetim. bir hafta 4 yiyorsun, ertesi hafta 5 atıyorsun, sonraki hafta 3 yiyorsun, kim izlemeye gelir, böyle sıradan bi anadolu takımı gibi istikrarsız sonuçlar için millet 1 aylık kazancının yarısını bilete mi versin. Semih'i, Sabri'yi mi izlesin.

  3 kuruşluk anadolu topçularını takıma dolduruyorsunuz, 4'er 5'er senelik sözleşmeler yapıyorsunuz, bi işe yaramadığını 3 senede ancak anlıyorsunuz, sonra kovmak için atmadığınız takla kalmıyor, en sonunda usülsüz bir şekilde gönderiyorsunuz, davalık oluyorsunuz. Paralarını vermezseniz transfer yasağı gelecek. Sizin yapacağınız yöneticiliğin...

  İnsan mal olmamalı, işe yaramadığını anladığı an çekip gidebilmeli, illa işe yarayacağım diye çırpındıkça daha beter batıyorlar. Seneye Dursun Özbek başkanlığında şampiyonlar ligini kazansak bile (ki Dursun ile CL kupasını yanyana hayal bile edemedim) benim için tarihin en başarısız başkanlarından biridir. Diğerleri de 2000 senesinden bu yana Ünal Aysal'a kadar 320 milyon euro borç yapan diğer başkanlardır.

  Bu kadar vizyonsuz bir yönetimin seneye şampiyon olabilecek bir kadro kurmaya çalışması da ne yalan söyleyeyim bana çok komik geliyor. Çünkü vizyonu Jem Karacan'a, müzmin sakat Serdar Aziz'e kadar olan bir şahsın, kendini aşıp da yazıldığı gibi Vitor Hugo, Moutinho gibi topclass vizyon gerektiren transferler yapabileceğine inanasım gelmiyor. 1 kere olsun bizi şaşırt Dursun, 1 kere..

  Kaldı ki bu kadar transfer yapılsa bile şu anki kadrosu ülkenin açık ara en iyisi olan bjk ile yarışabilecek kadro kurmak çok zor. Hadi kurdun diyelim, başındaki hoca karakter olarak düşük seviyede olsa da oynattığı futbol ülkemiz şartlarında şu an en iyisi olan bjk ile boy ölçüşebilecek bir hoca var mı başımızda. Kendi kuracağı takımla belki bir nebze yaklaşabilir ama benim için hocanın yeterlilik ölçüsü bu sene oynadığı derbilerde saklı. 90 dk defans yapıp 0-0'a razı olan, frikikten yediği golle beraberlik kaçtı diye üzülen hoca benim için sınıfta kalmıştır. İlk 5 sıradaki takımlardan 1 puan bile alamayan hoca benim için sınıfta kalmıştır. Geldiğinde 5 puan olan farkı saçma sapan hamlelerle 15 puana çıkardıysa benim için sınıfta kalmıştır. Seneye tekrar sınıf atlamak kendi elinde ama tek bir antrenmanda bile 3'lü defansı denemeye kalkarsa 1 sene daha uzatır okulu benden söylemesi.

  Bu sene elimizde kalan tek hedef 3. olup egoları oynadıkları futboldan çok çok büyük olan ve milyonlar kazanan futbolcularımızın 1 hafta 10 gün daha fazla tatil yapmalarını sağlamak. 3 sene önce şu anki CL finalistini elemiş koskoca Galatasaray'ın düştüğü durumlara bak. 3.lükten de pek ümidim yok ya. Adamlar Gençlerbirliği'yle oynuyorlar, rakibin eski hasta fenerli teknik direktörü dakika 65'te en etkili futbolcusunu kenara alıyor, bu takımı nasıl geçeceksin? Yok onlar Trabzon'da kesin puan kaybederlermişmiş.. Her sene Trabzon'u güle oynaya yenen takım bu sene yenilecekmiş. Ne değişti geçen seneden bu seneye. Berabere kalsalar bile ikili averajda yine geridesin. Boşuna hayal satmaya çalışmayın millete. Umarım yanılan ben olurum.

  Milli takımda olağanüstü oynayan U17 takımımızın oyuncularını elimizde tutmak için ne yaptınız sayın yönetim. Zamanında Fatih hocanın altyapıya kazandırdığı oyuncuları nasıl değerlendireceksiniz? Yoksa onlar da Cafercanlar gibi Cem Sultanlar gibi Emrecanlar gibi ve daha sayamadığım bir sürü genç futbolcu gibi eriyip gidecek mi? Ya da bedavaya Atletico Madrid'e, fenerbahçeye mi kaptıracaksınız? Mancini gibi kupa maçlarında oynatacak mısınız, yoksa Riekerink gibi korkak hocaların 3. lig takımlarıyla yapılan kupa maçlarında bile Birhanların, Gökayların yerine maç başı 25 bin euro alan De Jongları, Sneijderleri oynatmasına sessiz mi kalacaksınız?

  Madem o koltuklarda oturmaya devam edeceksiniz o zaman gidin araştırın Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Porto, Ajax nasıl yönetiliyor, ne gibi küçücük detayları bile çok çok önemsiyorlar gidin araştırın. Gittiniz de kapıyı mı açmadılar? Gidin..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...