Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Kupa Gitti, Kaldı 5
 Nis
18
 2018

Bir daha anlaşıldı ki Galatasaray'ın 13-14 oyuncusu var bu koskoca sezonda. Yedeklerimiz o kadar kötü ki, Akhisar'da bile yedek olamayacak oyuncular Galatasaray'da kupa maçında ilk 11 oynuyor. Hoca da birçok oyuncudan memnun değil ama zaten şaibeli bir şekilde ayarlanan fikstür sebebiyle 6 günde 3 maç yapıyoruz. Bu rotasyon mutlaka olmalıydı. Fatih Hocanın tek suçu bu ruhsuzlara güvenmesiydi.

Geldiğinden beri her maçta yüksek tempoyla oynayan Nagatomo'yu bu maçta ne daha fazla yormak ne de riske atmak istemez Fatih hoca ya da takımın ortasahada tek kreatif oyuncusu olan Belhanda'yı bu maçta riske edemezdi, eldeki tek forvet olan Gomis'i bu maçta ilk 11'de riske edemezdi. Kaldı ki ilk maçta da bu oyuncuların birçoğu oynadı. Fatih hoca elindeki oyunculara güvendi, başka çaresi yok çünkü. Elinde başka oyuncu yok.

Latovlevici, Yasin, Eren, Sinan, Eray gibi hiç bir işe yaramayan oyuncuları sezon sonu gönderecektir hoca. Maicon da hocanın istediği baskılı futbolu oynamak için yeterli bir stoper değil.

Hocanın oynatmak istediği, baskılı, mücadeleci hücum futbolunu oynamak için stoperleriniz hızlı, çabuk ve agresif olmalı, Maicon gibi yavaş, tek hamleli ve baskı anında yanlış tercihler yapan oyuncularla bu oyunu oynayamazsınız. Dikkat ederseniz hoca Maicon'un oynadığı maçlarda sürekli defans bloğuna sürekli ileri çıkın diye talimatlar veriyor ama bir türlü istediği olmuyor, maç boyunca belki de 10 kere hocayı bu şekilde oyunculara kızarken görürsünüz. Maicon kendisinin ağır bir oyuncu olduğunu bildiği için orta sahaya kadar çıkıp oynaması gerekirken herhangi bir kontra atak durumunda geriye çabuk dönemeyeceğini bildiği için orta sahaya kadar çıkmıyor ve bu da sezon başından beri bizi en çok zorlayan durumu oluşturuyor, stoperlerle forvetin arası 60-65 metre oluyor ve bu da dönen topları toplamak, atak sürekliliği sağlamak, baskılı oynamak ve daha az yorulmak için büyük bir dezavantaj. Başakşehir maçında Denayer'in oynaması hem alanı daraltmak hem rakip oyuncuları etkisizleştirmek hem daha az yorulmak hem de kontraları önlemek anlamına geliyordu ve öyle de oldu. O maçta Maicon oynasa bu kadar etkisiz bir Arda, Emre, Visca, Adebayor dörtlüsü olmazdı ve kazanamazdık.

Alanya maçında zaten Maicon cezalı ve hocanın zorda kalmadıkça kalan 4 maçta Maicon'u oynatacağını düşünmüyorum. Sezon sonu da iyi bir talip çıkarsa satılmasını isteyecektir. Denayer ve yanına en az 1 de kaliteli stoper isteyecektir.

Sezon sonu bizi sağlam bir temizlik bekliyor. Carrasso, Eray, Maicon, Koray, Hakan, Lato, Tarık, Yasin, Sinan, Eren, belki Tolga ve Ahmet. Bu oyuncuların en kötü %80'i olmayacaktır seneye bu takımda, olmaması da gerekir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...