Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Chedjou eleştirisi...
 Mar
06
 2017

  3'lü stoperli sistemlerde gol yemek çok zordur, onu bırak pozisyon vermek de çok zordur. Bizim oyuncular nasıl oluyorsa bu sistemde bile gol değil goller yemeyi başarabiliyorlar. Hiç olmazsa içimizdeki hain çıkıp olmayan pozisyonda golü yediriyor. Pozisyon kimine göre faul kimine göre değil ama defans oyuncusu uyanık olmalı ve garantici olmalı. Ulan kaç ay sonra forma şansı gelmiş, mükemmel olmasan da en azından diğerlerinden iyi oyunuyosun. Saçma bi şekilde rakibin üstünden aşırtıp arkandaki adama vermeye çalışıyorsun, eşşek şansın yanında, top dönüp geri sana geliyor, daha niye zorluyorsun gerizekalı. Daha bjk maçında yaptığın hainlikleri unutmamışken sen hata üstüne hata ekliyorsun. Aslında bu hata da değil, hatayı 1 kere yaparsın, 2 kere yaparsın, sonra lan ben bunu beceremiyorum en iyisi daha basit oynayayım dersin. Ama bu hata da değil vurdumduymazlıktır, üzerindeki formaya ihanettir.

  Bir başka gerizekalı da Bruma, çok güzel bi gol atmışsın, durduk yere niye kaşınıyosun. Seyirciye sus yaptın da eline ne geçti beyinsiz, sana küfür ettilerse zaten attığın golle cevabını vermedin mi? Maç 2-0, defansı eksik yakalamışsın, önünde bi adam var arkasında 2 tane arkadaşın var, topu o adamın arkasına geçirdiğin an maçın kopmaması işten bile değil, sen gidiyorsun küçücük topu koskoca sahada önündeki adama nişanlıyorsun. Tamam gerizekalısın ama topu bi tık dürtsen zaten önündeki adam pozisyonunu kaybedecek, ondan sonra ver arkada bekleyen 2 arkadaşından birine, ya da ne bileyim becerebiliyorsan kendin vur.

  Daha önce de dediğim gibi öyle bi takımız ki 2-0 bile rahat maç izlememize yetmiyor. Böyle basit pozisyonları buldun mu atacaksın. Şu ligde bile bunları atamıyorsan avrupa maçlarında hiç atamazsın, attırmazlar.

  Bugün Ahmet, Semih, Yasin ve Eren'i çok beğendim. Her maç Yasin'e söven ahmaklar Yasin'in 3 maçtır yaptıklarını şu takımda kısmen Linnes hariç kimsenin yapamayacağını görmek istemiyorlar. Tercihleri ara ara yanlış olabilir ama kimse onun 3 maçtır yaptığı gibi oyunu 80 metre aralığında oynayamaz, hele onun gibi hiç durmadan asla. Saygıyı hakediyor bence. Burak gibi onu da gittiğinde çok ararsınız.

  Her ne kadar son gol duran toptan gelmiş olsa da normalde olması gereken 4-4-2 sistemi Bruma kırmızı gördükten sonra uygulandı. Ve bugün attığımız gollerin biri sezon başından beri oyuncuların alışık olduğu şekilde geldi, diğer ikisinde şans faktörü etkindi. Duran topa şans dememin sebebi böyle golleri bu sezon neredeyse hiç atmamış olmamız.

  3 stoperli sistem sezon başında çalışılmış olsa ve ona göre oyuncular alınmış olsa nasıl olurdu bilmiyorum ama bu sistem, mantalitesi hücum olan ve sürekli kazanmak zorunda olan bir takıma bence uygun değil. Bu sistemi Chelsea gibi uygulayamadıktan sonra böyle oynamanın da bi anlamı yok. Deplasmanda 3-0 kaybettiğimiz Real Madrid maçında Fatih hoca 3-0'dan sonra 3-5-2 ve 3-4-3 sistemlerini uyguladı ve hatırladığım kadarıyla bu taktik Real Madrid'i yavaşlatmıştı. Yani kısacası 3'lü defans zor bir maçta ilk yarıda 2-0'ı bulduktan sonra ikinci yarıya böyle başlayıp rakibi durdurma taktiğidir. Örneğin; geçen hafta satılmış hakemin yüreği yetse, penaltıyı verse ve Talisca'yı oyundan atsa bu taktik başarılı olurdu. Nitekim pozisyon da vermeden, oyundan atılmış olması gereken adamdan, gol yemeyi başarmıştık o maçta.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...