Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Bitik Sezonu Nasıl Kazançlı Kapatırız?
 Oca
25
 2016

  Çok büyük bir sürpriz olmazsa Uefa'nın bize vereceği ceza 1 yıl avrupa kupalarından men olacak. Seneye avrupaya gidemeyeceğimize göre ve bu sene şampyonluk ihtimalimiz en fazla %10 olduğuna göre bu sezon 3. olmuşuz 5. olmuşuz önemli değil. Bana göre yapılacak tek ve en iyi şey Koray Günter, Sinan Gümüş, Batuhan Ergün, Emre Tosun, İbrahim Demirbağ ve Volkan Pala'yı sürekli oynatarak bu kayıp sezonda en azından birkaç genç oyuncuyu kazanmak olmalı. Bu gençleri futbola ve Galatasaray'a kazandırmak için bundan daha müsait bi sezon var mı? Hani sürekli Porto gibi olalım, Ajax gibi olalım diye boş boş konuşup da bunun için hiçbir çaba göstermeyen yönetici ve teknik heyetteki elemanların bu söylediklerini artık hayata geçirme vakti..

  Ben adım gibi eminim ki Emre Tosun birkaç maç üst üste formayı giysin, Semih'in ilk sezonundaki gibi bi patlama yapacaktır. Sinan Gümüş de 2 gol attırdığı maçta yerini Umut'a bırakmayı kesinlikle hak etmiyor. Yıllardır altyapımızın kıymetini bilmeyen teknik direktörler sayesinde ne Özgürcan Özcanlar, Cem Sultanlar, Mertan Caner Öztürkler, Altuğ Taşlar ve daha ismini hatırlayamadığım nice genç yetenekler ya elden kaçtı ya da parlamalarına imkan verilmedi. Konyaspor ve Braga'ya attığı goller dışında hiçbir katkısı olmayan Aydın Yılmaz bile 10 sene bu kulüpte kendine yer bulabildiyse bu ismi geçen gençler de bir şansı hak ediyorlar diye düşünüyorum.

  İş sadece altyapıdan çıkarmakla bitmiyo, sürekli şans vereceksin. Schalke Max Meyer'i 16-17 yaşından beri oynatıyo, Dortmund'da 20 yaşındaki Weigl ilk 11 oynuyo hem de ön libero gibi kritik bir mevkide, Bayern Münih 19 yaşındaki Coman'ı Robben'e tercih ediyo, Draxler yine 18 yaşındayken Schalke'de banko oynuyordu.

  Tabi bu oyuncuları parlattıktan sonra elde fazla tutmadan avrupaya ihraç etmek gerekiyor, yoksa Arda ya da Semih gibi sakatlanıp eski formunu kaybetme ihtimali %90, Allah yüzümüze baktı da Atletico Madrid bu riske girerek Arda'yı aldı ve şu anki durumunu görüyoruz. Neden oyuncu satamıyoruz diyoruz ya Arda gibi 2 oyuncu daha verebilsek bütün avrupa takımları bizim takımın üzerine çullanır. Semih'i İnter ve ManU isterken satsaydık hem yaklaşık 10 milyon euro gibi bir para kazanacaktık hem de Emre Can Coşkun'u onun yerine monte ederek yeni bir Semih yetiştirecektik ama onu düşünecek ve uygulayacak kafa lazım, o da ülkemizde yok malesef. Türkiye'nin havasından mı suyundan mı bilinmez ama oyuncuyu parladığı sezon sonunda elden çıkarmazsanız sonraki sezon elinizde patlama ihtimali %90.

Örneğin; Sercan Yıldırım'ı Bursaspor'un şampiyon olduğu sezon sonunda avrupadan birçok takım istedi, iyi de para teklif etmelerine rağmen Bursasporlu yöneticiler ertesi sene fiyatını 2'ye katlar öyle satarız diye düşündüler ama ellerinde patladı, yine de Galatasaray'ı iyi kazıklayarak 3 milyon euroya satmayı başardılar. Burak'ı satmadık elimizde patlamak üzere, Semih'i satmadık elimizde patlamak üzere. Koray'a zaten şans bile vermiyorlar, adamın teki Koray ve Sinan'a şans vericem diyerek Gökhan Zan ve Bruma'yı harcadı, sonuç olarak ikisini de toplam 2 maç bile oynatmadı.

  Ben şahsen defans oyuncularımız arasında en iyisi olan Chedjou'nun bile yeterli olduğunu düşünmüyorum, şu an için kötünün iyisi durumunda kendisi. Bizim ülkemizin insanı stoperleri bile attıkları gole göre değerlendirdiği için Chedjou'yu seviyorlar ama siyahi defans oyuncuları bana hiç güven vermiyorlar, ne zaman ne yapacakları belli değil, 2 maç iyi oynarlar 5 maç ortada görünmezler, defans oyuncularının en büyük özelliklerinden biri belli bir standart tutturmalarıdır, zenci defans oyuncuları bu konuda çok eksik. Chedjou'nun sezon başından beri bize yedirdiği gollerin haddi hesabı yok, mesela Benfica maçında uzaklaştıramadığı topun gol olması, hücumdaki hava hakimiyeti performansının %10'unu kendi kalemizden topu uzaklaştırmak için kullanamayan bir stoper kendisi. Bize İtalyan stoperler lazım, rakibin ayağımı kırar korkusuyla yaklaşmaya cesaret edemeyeceği kadar sert ama iyi oyun kuran.. Tabi onları erken keşfetmek lazım yoksa başkaları daha erken davranırsa fiyatları direkt 20 milyon euro oluyor. Öyle bir stoperin yanına da Emre Can veya Emre Tosun gibi bir genci monte ettikmi al sana son model Ujfalusi_Semih ikilisi..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...