Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Sampaoli
 Mar
11
 2016

  Galatasaray'ın hırslı, dahi, gençlere önem veren, hücum futbolu oynatan, otoriter yani kısaca Fatih Terim gibi bir teknik direktöre ihtiyacı var. Denizli'de gördüğümüz gibi iş sadece tecrübeyle bitmiyor, hırs ve günümüz futbolunu bilmek de gerekiyor.

  Yukarıda özelliklerini belirttiğim, 2. imparator olabilecek öncelikli adam Sampaoli. Şili milli takımıyla oyun sistemi oturmaya başladı ve kariyerinin en büyük sıçramasını gerçekleştirdi.

  4-3-3 ve 3-4-3 onun stili. Sahte 9, dikine hızlı hücum, fiziksel güç, yüksek tempo, savaşçılık, önde sağlam baskı, ofansif ve korkusuz oyun onun vazgeçilmezleri.. Bir de TT Arena'daki 52.650 taraftarla birleşirse neler olur düşünebiliyor musunuz?

  Yavaş oyun, ağır oyuncular, kabullenmişlik, tembellik, %100'den daha azı en nefret ettiği şeyler.

  Bielsa'nın maç içinde 4-5 varyasyon denemesi kadar olmasa da 3 gün içinde 2 maça birinde 4-3-3 diğerinde 3-4-3 varyasyonlarıyla ve ilk maçta oynayan 5 oyuncuyu değiştirerek çıkmış bir teknik direktör.

  Savunma önünde ne olursa olsun değişmeyen bir ön libero, bütün topları süpüren, stoperi 3'leyen, savaşçı olanlardan.. 2 tane kanatları ofansif ve defansif olarak çok iyi kullanan, 3-5-2 kanatları gibi bekler.. 2 ekstra hızlı ve golcü kanat oyuncuları, sahte 9 olarak oynayabilen ofansif ortasaha oyuncusu ve daha birçok şey..

  Bielsa ile birlikte en karmaşık teknik direktör. Anlaşılması zor. Hele de antrenmanlarda ve maçlarda sıkı çalışmıyorsan adının hiçbir önemi yok, kadro dışı kalırsın. Bu kadar da basit aslında.

  Genç oyunculara verdiği ekstra önem, bizim yıllardır hayalini kurduğumuz ama bir türlü beceremediğimiz Porto ve Ajax modeli için tam da istenilen şey.

  Koray, Emre Can, Telles, Bruma ve Sinan onun elinde canavara dönüşebilir, onların yanına ekleyeceği genç ve tecrübeli karmasıyla top class bir takım olabiliriz.

  Onun oyun stili gerici, sıkıcı, defansif futbol oynayan Anadolu takımlarına karşı ne kadar etkili olur tartışılır ama üzerimize gelebilen rakipleri unutamayacakları bir skorla cezalandırabilir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...