Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Riekerink istifa !!!
 Kas
21
 2016

  Küme düşecek diye dalga geçtiğimiz fener hakmelerle de olsa lige tutundu, 5 yediğimiz Manchester United'i yendi ve haftaya bizi yenip önümüze geçecek, inanılır gibi değil. Bu ruhsuzlukla o maçta da gelip gelebileceğimize inanmıyorum, tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi. Bu sene şampiyonluk mucize bile demiyorum, bu oyunla mucize bile mucize bu takıma. Bu Oyunla Şampiyonluk Mu? İmkansız..

  Yukarıdaki cümleler Başakşehir maçı bitiminde, bir önceki yazımda şahsım tarafından yazılmıştı. Ülkeyi hiç tanımayan yabancı bi adama Türkiye liginin en büyük takımı, kazandığı kupalar rakiplerinin kazanadıklarının toplamına eşit, 2 avrupa kupası kazanmış, dünya devlerine kafa tutmuş takımı son 4 lig maçında 3 kere yenildi, üstelik bunların 2 tanesi kendi sahasında desek ya şizofren olduğumuzu düşünüp, akıl hastanesini arayıp acil ekip göndermelerini ister ya da o takımı ayarla da yarın akşam 11-12 halı saha maçı yapalım diye dalga geçer.

  İlk haftalarda şansın yardımıyla kör topal birkaç puan toplayan bizim zavallı takım, 2 hafta öncesinden söylediğim gibi fenere de yenildi. Hele başkan ile birlikte harbi harbi bu maçı kazanacağımıza inanmış fazlaca iyimser mi desem saf mı desem deli mi desem bilemedim, bir yığın insan vardı. Ben de bilirdim o sene bu sene, bu sefer yeneceğiz demeyi, ama bizi buna inandıracak bir oyuncu topluluğu, teknik direktör ve yönetim yokken körü körüne yeneceğiz diyecek kadar da saf değilim çok şükür.

  Riekerink teknik direktör falan değil, Riekerink Bey diye diye yaptığı hataları görmezden geldik ama artık yeter. 34 maçın birkaçında kötü oynayabilir bir takım, ama bjk maçının ilk yarısı ve Rize maçının belli bir bölümü dışında ben bu sene adam gibi maç izleyemedim. Teknik taktik bilmez, kaos futbolu oynatır diye burun kıvırdığımız Terim'in oynattığı oyunu çok özledim. Benim futbol felsefemde ne İtalyanlar gibi sadece 0-0'a oynamak ne İngilizler gibi sadece fiziğe dayalı oynamak ne Hollandalılar gibi sadece bol paslı ve açık oynamak ne de küçük takımlar gibi sadece kontra atağa bağlı oynamak var. Büyük takım dediğin hepsini çok iyi uygulamalı. Bizim bu sene izlediğimiz Galatasaray sadece Bruma'nın bireysel yeteneğine bağlı, başka bir hücum planı yok. İlk haftalarda rakipler bunu çözene kadar birkaç puan topladık, sonrası son 4 maçta 3 yenilgiyle sonuçlandı.

  Bu takımı Yılmaz Vural çalıştırsa şu an 5-6 puanımız daha vardı. Şu an takımın başında herhangi bir vatandaş olsa da bu takım 20 puan toplardı, teknik direktör diye getirdiğimiz adam ne oyunu okuyabiliyor ne değişiklik yapabiliyor. Bunları yapamayacaksan ne işin var orada. Bu takım birilerinin deneme tahtası değil, teknik direktör olmak isteyen gitsin 3. ligden bi takımla başlasın kariyerine. Sneijder'i oyundan almışsın, Podolski'yi sahaya sürmüşsün, Forvetin sakatlanmış, senin gole ihtiyacın varken oyuna sağbek alıyorsun, o da hamsilerin sana attığı en büyük kazık olmuş, oyuncu demeye bin şahit ister.

  Riekerink hemen bugün altyapıya gönderilmeli, yerine başta Fatih Terim olmak üzere, felsefesi hücum olan, hırslı ve kariyerli bi hoca ile görüşmelere başlanmalı. Gerekirse hem Galatasaray'ı hem milli takımı çalıştırır ama kendi kurmadığı ve sezona beraber başlamadığı bir oyuncu topluluğuyla çalışmaz hoca. Devre arası ve sezon sonu başta Chedjou, Sneijder, Podolski, Selçuk, Cavanda olmak üzere bütün çöpler ayıklanmalı. Kimse duygusal davranıp yok Sneijder yok Podolski diye sızlanmasın.  Herkes Selçuk ve Yasin'i tefe koyuyor, peki Sneijder 2 senedir ne oynadı ki takımda kalsın, burası birilerinin at çiftliği değil, iyi oynamayan gider. 5 milyon euro verip 500 bin euroluk randıman aldığımız adam niye kalsın. Onun skora verdiği katkıyı 1 milyon euro kazanan Bruma da yaptı, kaldı ki Sneijder'in oyuna katkısı da yok. Kimsenin yok. Burak'a laf edenler de şimdi Burak'ı arar oldu, gol atamıyoruz, onu geçtim pozisyona bile giremiyoruz, sadece boş boş paslaşıyoruz, beğenmediğimiz Burak atamasa da birkaç pozisyona girip tehlikeli oluyordu.

  Haftaya Carole yok, solbekte Hakan mı oynayacak, Linnes mi?

Onu bunu boşverin;

Linnes_Serdar_Semih_Hakan önlerinde Selçuk_De Jong_Josue ileride Yasin_Podolski_Bruma ile çıkalım. Selçuk eskisi gibi daha ofansif oynasın, defansımızı da daha sağlam yapalım. Tolga da bir iki maç dinlensin.

  Riekerink, istifa et, altyapının başına geç, biz seni yine Bey olarak bilelim, 2 kupa kazandırdığınla hatırlayalım, ne sen zarar gör ne biz saç baş yolalım.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...