Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Transfer Önerisi!!
 Mar
04
 2016

  Hamit Altıntop'un bileği kırılmış, geçmiş olsun, çabuk iyileşsin ama bu sakatlıkta milyonlarca Galatasaray taraftarının da ahı tuttu denilebilir. Geldiği günden bu yana adam akıllı 10 maç oynayamayan adam oynamadan kazandığı 3 milyon euroluk rızkını yer artık bundan sonra.

  1 yıl men cezasından sonra iyi ki transfer cezası gelmedi, yoksa seneye de Umut, Donk, Rodriguez gibi adamlara maruz kalacaktık diye sevinirken bu sefer de Uefa'nın denk bütçe dayatması ortaya çıktı. Kaç liralık oyuncu satarsan en fazla o kadar liralık oyuncu alabilirsin dediler. Bu şartlarda mevcut kadroyu güçlendirebilmek hatta bir zorunluluk olan gençlik aşısını yapabilmek için eldeki yıldızları satmaktan başka bir çare yok gibi. Takımda satılması teklif dahi edilemez oyunculardan ikisi olan Muslera ve Sneijder dışında büyük çaplı bir değişim şart.

  Muslera, Koray, Linnes, Selçuk, Sneijder ve Sinan dışında takımda mutlaka kalmalı diye düşündüğüm bir oyuncu yok. Bu 6 oyuncu dışındaki satılması planlanan bütün oyunculardan iyi bir bonservis kazanılmadan ya da sözleşme feshederek kurtulmaya çalışılmamalı. Anadolu kulüplerinden milyonlarca euroya alınan oyuncuların çoğu beş para etmediği gibi geri satmaya gelince o kendini zeki zanneden Anadolu kulüplerinin yöneticileri 300-500 bin eurodan fazla vermiyorlar, bizim kendini zeki zanneden yöneticilerimiz de küçük kulüplerin kendilerini kazıklamasına ses çıkarmıyorlar.

  8.5 milyon euroya aldığımız Amrabat'ı 3.5 milyona satmak için 40 takla atan sözde yöneticilerimiz, geri aynı adamı İngiltere kulübüne 8.5 milyona satan adamlardan yöneticilik dersi almalılar. Anadolu kulüplerinde 1 seneliğine parlayıp büyük kulüplere transfer olunca kayıplara karışan adamlara döktüğümüz paralarla ne yabancı topçular alınırdı.

  Daha önce 'Sözleşmesi Biten Oyuncular' adlı yazımda belirttiğim genç ve kaliteli oyuncuları alabilirsek yeniden eski iyi günlerimize döneriz. Bu transferlere bonservis ödenmeyecek olması da ekstra avantaj, iş sadece oyuncuları ikna etmekte.

  Chedjou, Semih, Carole, Yasin ve Podolski'den elde edilebilecek 20 milyon euro gibi bir gelir, diğer oyuncuların satışından ve yıllık ücretlerinden kurtularak önemli bir gelir elde edilebilir ve bu para transfer edilecek genç ve yetenekli oyuncular için kullanılabilir.

  Daha başka kulüplerde kiralık oynayan ve sene sonu geri dönecek olan Emre Can, Dzemaili, Telles ve Bruma da var, yani seneye kaliteli, rekabetçi bir kadro kurulabilir, iyi ve hırslı bir teknik direktörle dünya yıldızları olan rakiplerimize karşı bu senekinden daha dişli bir rakip olabiliriz.

Kale; Fernado Muslera ve Cenk Gönen,

Sağbek; Martin Linnes, Saidy Janko veya Jeremy Pied,

Solbek; Eren Albayrak, Alex Telles veya Miguel Layún

Stoper; Koray Günter, Emre Can Coşkun, Martin Caceres, Nicolas N'Koulou,

Ortasaha; Havard Nordtveit, Tonny Vilhena, Mario Lemina, Selçuk İnan, Daniel Didavi, Wesley Sneijder,

Kanat; Armindo Bruma, Sinan Gümüş, Junior Hoilett,

Forvet; Borja Baston, Sergi Enrich, Leandro Putaro.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...