Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Oyun Sistemi Değişti: 7-3-0
 Şub
19
 2016

  5'i stoper olmak üzere 7 defans oyuncusu, 2 ortasaha oyuncusu ve 1 kanattan bozma forvet.

  Akıldaki plan ilk 20 dakika iyi işledi. Ama dünya üzerinde 5 stoperle de oynasa yine duran toptan gol yemeyi başarabilen tek takım olmanın haklı gururunu yaşarken bir yandan da saygıdeğer yönetimimizden bu başarıyı tescillendirerek Guiness yetkililerinden onayı alıp rekorlar kitabına Galatasaray'ımızın adını altın harflerle yazdırmalarını bekliyoruz 30 milyon Galatasaray taraftarı olarak. 10 senedir futbol seyircisiyim, daha önce hiç bu kadar ruhsuz, zeka özürlü, futboldan anlamayan, 2 pas üst üste yapamayan bir takım görmedim, geri kalan ömrümde başka bir takımda görebileceğimi de zannetmiyorum.

  Bu kadar korkak bir futbol anlayışını, Real Madrid'e kök söktüren, ManU'ya 11 kişi defans yaptıran, 3-0 yenilip 5-0'la turu geçen bir takıma yakıştıramıyorum.

  Sen lig maçlarında Koray'ın yüzüne bile bakma, avrupada en önemli maçta ilk 11'e koy. Koray'ın sürekli oynaması gerektiğini en çok ben savunurum ama bu maçta o çocuğa bunu yapmak hem onun kariyerini bitirmeye hem tur ümitlerini yitirmemize sebep olabilirdi. Maç eksiğine rağmen yine iyi oynadı da , Sinan'la birlikte formayı en çok hakedenlerden biri benim gözümde Koray.

  Rövanşa da bu oyun kurgusuyla çıkmayı düşünüyorsa Denizli, Trabzonspor maçında da buna yakın bir kadro çıkarmalı ki hiç olmazsa oyuncular alışsın.

  Çoğu maçta 3. değişikliği kullanma gereği bile duymayan Denizli bugün de son dakikada Sneijder'i çıkarıp Yasin'i oyuna alarak ne kadar önemli bir futbol adamı olduğunu gösterdi. Ne de olsa Yasin'in özel güçleri var kendi ortasına kafa vurmak gibi. Ne kadar top kaptırsa da, pas-şut tercihleri kötü olsa da koskoca takımda oyunu ileriye en iyi taşıyan adam o, bazı şeyleri kazanmak için bazı şeylerden feragat etmek gerekir, sen gol yememek için hücum oyuncularını geçtim ortasaha oyuncularından bile feragat ettin ama bi şeye yaramadı, oyunu ileriye taşımak için de Yasin'i kullanacaksın, belki top kaptıracaksın ama oyunu ileri taşımadan da maçı kazanamazsın.

  Yasin ve Koray gibi yüzüne bakmadığın bir diğer adam da Bilal. Takımda kilit açma özelliğine sahip az sayıdaki oyuncudan biri. Ağır olabilir, Hakan da, Donk da ağır, top kaptırabilir, Sneijder de, Podolski de kaptırıyo, pas hatası yapabilir, takımda pas hatası yapmayan adam yok. Unutmayın ortasahada Selçukla beraber Bilal oynarken puan farkı yoktu, ne zaman Bilal-Selçuk ikilisi bozuldu (Hamzaoğlu'nun son haftalarında) o zamandan bu zamana liderin 17 puan gerisine düştük (beşiktaş erteleme maçını kazanınca).

  Bugün olumlu diyebileceğimiz tek şey maça 34 bine yakın taraftarımızın gelmesiydi.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...