Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Gündem Ve Altyapı
 Oca
13
 2016

  Donk ve Linnes transferleriyle 2 bölgedeki eksiğini kapatan Galatasaray'ın kapatması gereken birkaç eksiği daha var ve bunların en başında forvet bölgesi geliyor. Solbekte de Carole sakatlığın da etkisiyle şu an için yetersiz, Olcan'ın fenerbahçe maçı itibariyle yükselen formu ve (o bölgenin oyuncusu olmasa da) sol kanadı elimizdeki diğer solbek oynayabilecek Hakan ve Carole'den daha etkili kullanmasıyla bence solbekte forma onun olmalı, büyük takım olmanın gereklerinden biri de beklerin ofansa verecekleri katkının üst seviyede olması ki bunu ne Carole ne de Hakan, Olcan kadar iyi yapabilir.

__________Muslera__________

Linnes_Chedjou_Denayer_Olcan

________Donk_Selçuk_______

__Podolski_Sneijder_--------__

__________--------__________

  Koskoca Galatasaray takımının ilk yarıyı forvetsiz geçirmesi de ayrı bir eleştiri konusu.. 'Bu kadar eleştiriyi hak etmedim' diyen adamın Burak küsmesin, Umut gücenmesin diye aldırmadığı onca bedava forveti elinin tersiyle itmesi yüzünden bugün liderin 11 puan gerisindeyiz. Ama 2 tane kazma forvete rağmen ligin en çok gol atan 2. takımı olmak da takdire şayan. Mario Gomez için 9 milyon istediler alamadık diyen Hamza'nın gözüne soka soka çerez parasına kiralayanlardan fark yememizin en büyük sorumlusu Hamza'dır. Her ne kadar o ayrıldığında puan farkı bu kadar fazla olmasa da sezon başında takımı fiziken iyi hazırlamaması ve yaptırdığı transferlerle kaliteyi düşürmesi, her fırsatta 3 kupanın arkasına saklanması Galatasaray gibi bir takıma yakışmadığının kanıtıdır.

  Jem Karacan diye bir adam var sahada varlığı belli değil, Galatasaray'da oynaması için ne gibi bi özelliği var anlamadım. Rodriguez'in sürekli ileri oynamaya çalışmasıyla kaptırılan topları iyi değerlendiren bir takım çok rahat gol atabilir, bizim sevgili taraftarlarımız yan pas yaptığı için Selçuk'a kızıyorlar ya Rodriguez yan pas yapmıyor, sürekli ileri oynuyor, onu niye sevmiyorlar, Selçuk'a kızan adamın Rodriguez'i sevmesi lazım. Demek ki her top ileriye oynanmazmış, kaptırırsan golü yermişsin. Bence Rodriguez sağ kanatta değerlendirilmeli, orada daha faydalı olacaktır, skor olarak olmasa da oyunu ileri taşıma konusunda ortada oynadığından daha verimli olacaktır.

  Sinan da sakatlıklardan dolayı bulduğu şansları iyi değerlendiriyor skor olarak, ama oyun olarak hala çok eksik, sürekli oyundan düşüyor, kaçak güreşiyor. Oyunun içinde daha çok etkin olmalı, sorumluluk almaya başlamalı, pozisyona giren taraf olmanın yanında pozisyon da hazırlamalı, Karşıyaka maçında bire birde kaçırdığı gol yakışmadı, ne yapacağını çok belli etti ve iyi uygulayamadı. Kaleciyle karşı karşıya kalınan pozisyonlarda aklıma sürekli Baros gelir, onun kaleciyi çalımlayarak boş kaleye attığı goller hala aklımda, ya çalımlar ya da penaltıyı alırdı, Galatasaray'ın sahip olduğu en iyi forvetlerden biriydi. Adı lazım değil pislik herif eğer onu sakatlamasa daha çok katkı yapardı ama kader diyelim.

  Altyapıdaki yetenekli gençlerin Baros, Ujfalusi, Elmander gibi tecrübeli eski futbolculardan yararlanmasını sağlayacak bir sistem getirilse çok daha güçlü bir altyapıya sahip olabiliriz, mesela haftada 1 antrenmana Ujfalusi, Ayhan Akman ve Baros gelse ve kendi pozisyonlarında oynayan oyunculara nasıl pozisyon alınır, nasıl pas verilir, nasıl gol atılır, nasıl etkili olunur, nerede ne yapılır gösterseler fena mı olur. Emre Tosun'un Ujfalusi'yle çalıştığını düşünsenize, kaliteli bir kumaşı usta bir terzinin işlediğini.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...